Samsun Enkaz Altından Can Kurtaracak Köpekler İçin Sınav - Son Dakika
Güncel

Samsun Enkaz Altından Can Kurtaracak Köpekler İçin Sınav

Samsun Enkaz Altından Can Kurtaracak Köpekler İçin Sınav

Enkaz altından can kurtaracak köpekler için sınav Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aysu, canlı insan aramak için kullanılacak köpekli arama timleri için Yeterlilik Sınavı'nın 9 Kasım'da Samsun'da yapılacağını söyledi.

22.10.2015 12:38

Enkaz altından can kurtaracak köpekler için sınav

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aysu, canlı insan aramak için kullanılacak köpekli arama timleri için Yeterlilik Sınavı'nın 9 Kasım'da Samsun'da yapılacağını söyledi. Sınav için 36 başvurunun olduğunu belirten Aysu, sınavda başarılı olan köpeklere enkazlarda canlı araması yapabilmelerini sağlayacak sertifika verileceğini belirtti.

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aysu, Köpekli Arama Timi Çalışma ve Sınavı Yönetmeliği gereğince Türkiye'deki köpekli arama timlerinin iki yılda bir düzenlenen yeterlilik sınavına katıldıklarını dile getirdi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nca Köpekli Arama Timleri Sınav Komisyonu'nun 2015-2017 dönemi içerisinde Samsun Valiliği sorumluluğunda kurulmasının kararlaştırıldığını söyleyen Aysu, "Komisyonumuzda Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Samsun, Afyon ve Bursa Valilikleri İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri bulunmaktadır. Bu güne kadar sınav komisyonumuza 36 müracaat yapıldı. Sınav 9 Kasım'da yapılacaktır" dedi.

Sınav Komisyonu üyelerinin Samsun'da hazırlanan parkurda etaplarda tek tek inceleme ve kontrol yaptıklarını belirterek, "Sınav Komisyonunu değerlendirmesi neticesinde başarılı olan köpeklerimiz bundan sonra ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda enkazlarda canlı arama görevlerini yerine getirecekler. Başarılı olan köpeklere sertifika verilecek ve akredite edilmiş olacaklar. Özellikle bir deprem sonrasında enkaz alanlarında çalışacak köpeklerin mutlaka bu sınavdan başarılı olma şartı aranacaktır. Yeterliliğe sahip köpeklerimiz çalışacaktır" diye konuştu.

Canlı insan arama köpeklerinin olası bir afet durumunda kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Aysu, "Canlı insan arama köpekleri bize daha doğru hızlı enkazı tarama imkanı veriyorlar ve daima bir sonraki aşamada enkazda yapılacak çalışmanın da ne şekilde olacağını da yönlendirmesi açısından çok önemli. Enkaz altındaki bir canlının es geçmesinin sonuçlarını hepimiz değerlendirebiliriz ne olabileceğini. Onun için çok titizlikle bu köpeklerimizin test sınavlarını uyguluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Enkaz Altından Can Kurtaracak Köpekler İçin Sınav - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement