Rize Çayı 5.sürümünü Cidde'de Verdi - Son Dakika
Güncel

Rize Çayı 5.sürümünü Cidde'de Verdi

Rize Çayı 5.sürümünü Cidde\'de Verdi

Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği, Cidde Red Sea Mall'de 'Türkiye Fotoğrafları Sergisi ve Rize Tanıtım Günleri' düzenledi.
Suudi Arabistan'dan evvel Türkiye'ye gitmiş medya mensuplarının çektikleri fotoğraflarında yer aldığı sergide, Rize...

29.11.2013 15:35

Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği, Cidde Red Sea Mall'de 'Türkiye Fotoğrafları Sergisi ve Rize Tanıtım Günleri' düzenledi.

Suudi Arabistan'dan evvel Türkiye'ye gitmiş medya mensuplarının çektikleri fotoğraflarında yer aldığı sergide, Rize Çayı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Cidde'de gerçekleşen Türkiye Fotoğrafları Sergisi açılış törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Başkonsolos Muavini Kerim Doğan, Hasan Eskiocak, Ekonomi Ataşesi Ömer Saçan, Eğitim Ataşesi Ali İnci, Ticaret Ataşesi Cavit Özden, Cidde Türk Okulu Müdürü Musa Şahin ve çok sayıda Suudi Arabistan'da yayım yapan gazete, dergi, tv ve radyolarda çalışan medya mensuplarının yanı sıra misyon temsilcileri katıldı.

RİZE ÇAYI İLK KEZ SUUDİ ARABİSTAN'DA

Canlı olarak Rize'den getirilen çay fidanı, Suudi Arabistan'ın sergisinde büyük ilgi görüyor. Çiçekleri açmış çayın canlı olduğunu gören Suudlu'lar hayatlarında ilk kez çayı canlı dalında görmenin heyecanını yaşıyor.

Basın Ataşesi Bahattin Akyön "Basın Ataşeliği olarak medya yoluyla Suudi Arabistan'da ülkemizi tanıtmaya devam ediyoruz. Türkiye'de kış sezonunun gelmesiyle birlikte Cidde kentinde 81 ilden 81 güzellik 'Türkiye Fotoğrafları ve Rize' isimli fotoğraf sergisini açtık. Cidde' nin en büyük ve en kalabalık alışveriş merkezi olan Red Sea Mall'deki sergi, 3 gün boyunca açık kalacak. Ülkemizin basın yoluyla tanıtımı ve basınla ilişkilerin artması ve yörelerimizin tanıtılması amacıyla Rize'den getirilen yaş canlı çay fidanı, basının yoğun ilgisini çekiyor" dedi.

Cidde Başkonsolosu Fikret Özer yaptığı konuşmada, "Burada ülkemizin güzelliklerini sergiliyoruz. 81 ilimizden gelen en güzel fotoğraflarla illerimizin tanıtımına destek veriyoruz. Sergideki resimler hakkında bilgi alan çok sayıda Suudi Arabistan halkı Türkiye'yi ziyaret etmek arzusunda olduklarını ifade ediyor. Türkiye Cumhuriyetimizin 90. yıl kutlamaları kapsamında Cidde Hilton Otel'de sergilediğimiz. fotoğraf sergisi Suud medyasında ve internet sayfalarında geniş yer bulmuştu. 100' e yakın Türkiye fotoğraflarının ve basın mensuplarının Türkiye'de çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi beğenilmiş ve Suudi halkının daha çok görebilmesi için en büyük alışveriş merkezinde sergilenmesi sağlanmıştır" dedi.

Rize Valisi Nurullah Çakır açılış konuşmasında, Suudi vatandaşlara uygulamalı olarak çayın nasıl yetiştiğini ve toplandığını anlattı. Rize Valisi Nurullah Çakır "Biz Rize olarak bu sergide çok ilgi duyulan son zamanlarda Arabistan'dan ve farklı ülkelerden özellikle sıcak ülkelerden ilgi duyulan bir bölge olması sebebiyle bu defa görsellerimizle ve özellikle de yetişmiş olan en değerli kıymetli çayın bitkisiyle beraber geldik. Çok ilgi çekildiğini gördük.

Bizim Rize Çayı yılda 4 sürüm verir. Dördüncüyü de nadiren verir. Sürümü Türkiye'de bitirmiştik. Burada Ciddelilerle beraber Cidde'de 5.sürgününü verdi. Yeşil Çay, Beyaz Çay ve Siyah çayın nasıl olduğunu gördüler.

Suudlular hem çay fidanını incelediler hem de kış sezonu için Vali Nurullah Çakır'dan bilgi aldılar. İlk kez çay fidanı gördüklerini söyleyen Suudlular, fidanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehri Rize'de olduğunu öğrenince önünde fotoğraf çektirme yarışına girdiler.

Cidde'de gerçekleştirilen sergiye Rize'den çay fidanı ile birlikte Rize çayı, bal ve fındık getirildi.

Sergide ayrıca Türk Hava Yolları (THY) tanıtım standı açarak bilgilendirme yaptı. Sergi verilen kokteylin ardından sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize Çayı 5.sürümünü Cidde'de Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement