Protestocuların Hedefi Gezi Parkı Değil, Erdoğan! - Son Dakika
Güncel

Protestocuların Hedefi Gezi Parkı Değil, Erdoğan!

Protestocuların Hedefi Gezi Parkı Değil, Erdoğan!

CNN International, Gezi Parkı olaylarında yaşanan gelişmeleri analiz etti.

03.06.2013 22:36

CNN'den Ivan Watson ve Gül Tüysüz'ün haberinde Gezi Parkı eylemlerinin artık, Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimini hedef aldığı belirtildi.

Protestonun park alanında yıkılması planlanan ağaçlar için yapılmış küçük bir oturma eyleminden, Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 yılı aşkın ikitidarı döneminde gördüğü en büyük eyleme dönüştüğü yazılmış. Polisin orantısız güç kullanımı ile de olayın basit bir eylemden Türkiye'nin kendi Arap Baharını yaratmasına kadar gittiği vurgulanmış.

Günlerdir süren protestoların yalnızca İstanbul'da değil Başkent Ankara ve liman kentleri olan İzmir ve Adana'ya da sıçradığından bahsedilmiş. Ajanslardan alınan bilgilerde şu anda ülkedeki 81 ilin 67'sinde eylemlerin devam ettiğinin altı çizilen yazıda, yüzlerce insanın yaralanarak hastanelere kaldırıldığını ve şu ana kadar 115 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtiliyor.

Gezi Parkı'nın İstanbul merkezinde yer alan en büyük yeşil alan olduğunun altı çizilirken, göstericilerin tüm yurtta "Tayyip Erdoğan istifa" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attığı belirtiliyor.

Haberde Milliyet gazetesinden Aslı Aydıntaşbaş'ın, "Erdoğan son 10 yıldır Türkiye'nin en güçlü lideri ancak ülkedeki herkes bu liderlikten hoşnut değil" görüşlerine de yer verilmiş. Haberde elinde Türk bayrağı taşıyan 28 yaşındaki Yakup Efe Tuncay adlı bir göstericinin görüşlerine de yer verilmiş, "Başakan Erdoğan'ın çok büyük bir egosu var. Bir nevi Napolyon sendromu. Kendisini sultan zannediyor. Bu tavrını değiştirmesi lazım, Erdoğan yalnızca bir Başbakan"

Yazıda son olarak göstericilerin halen Taksim Meydanından çıkmadıkları ve barikatlarla meydanın girişini tuttukları söyleniyor. Taksim Meydanının önemine vurgu yapılarak meydanın Türk siyasi tarihindeki sembolik önemine vurgu yapılıyor.

CNN

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Protestocuların Hedefi Gezi Parkı Değil, Erdoğan! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement