Özbek Hoca Suikastinin Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Özbek Hoca Suikastinin Görüntüleri Ortaya Çıktı

İstanbul Zeytinburnu'nda 'Özbek Hoca' olarak tanınan Abdullah Buhari'nin öldürülme anı ve sonrasında yaşananlar kameralar tarafından kaydedildi.

23.12.2014 07:25  Güncelleme: 08:20

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği'nde Kuran-ı Kerim dersleri veren ve 'Özbek Hoca' olarak tanınan Abdullah Buhari, 10 Aralık'ta saat 10.40 sıralarında sırtından vurularak öldürüldü. Öldürülme anı ve sonrasında yaşananlar kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülerde Buhari'yi öldüren Çeçen suikastçı Z.M.'nin tetiği çekme anı yer alırken, cinayetin azmettiricisi Rus uyruklu S.S ise karşı kaldırımda bekliyor.

TETİKÇİ HEMEN YAKALANDI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Buhari'yi öldüren Çeçen uyruklu tetikçi Z.M.'yi bir gün sonra Başakşehir'de saklandığı evde kıskıvrak yakaladı. Üzerinden Ukrayna'ya ait bir pasaport çıkan Z.M. tutuklandı. Suriye'den alındığı belirlenen 3 parçaya ayrılmış bir tabanca da ele geçirildi.

MİT DESTEK VERDİ

İstihbarat ve TEM Polisi'ne, suikasta karışan diğer şüphelilerin tespiti için MİT destek verdi. Koordineli yürütülen soruşturma sonunda, Z.M.'nin olay günü beraberinde Rus uyruklu S.S. ve Rus asıllı Türk vatandaşı E.A.'nın da olduğu tespit edildi. S.S. Ankara'da, E.A. ise Antalya'da yakalandı. Suikastı azmettirdiği belirlenen S.S. ile E.A. da tutuklandı.

ÖLÜM ANI

Özbekistan karşıtı açıklamalarda bulunduğu, bu nedenle "Özbekistan karşıtı militan yetiştiriyor" iddiasıyla Özbek istihbaratı tarafından hazırlanan 'ölüm listesi'ne adının konulduğu öne sürülen Abdullah Buhari'nin öldürülme anına ait kamera görüntüleri, suikastı gözler önüne seriyor.

Görüntülerde Buhari, ders verdiği İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği'nin önüne geliyor. Kapının açılmasını beklerken Çeçen tetikçi, çevreyi kontrol ederek Buhari'ye doğru hızla yürüyor. Buhari şüpheye kapılıp arkasına dönüyor. Daha sonra sonra ise tekrar kapıya yöneliyor. Çeçen suikastçı da Buhari'nin tam arkasına geliyor ve tabancayı sırtına dayayarak ateşliyor.

NE OLDUĞUNU ANLAMIYOR

Tetikçi hızla kaçmaya başlıyor. İlk anda ne olduğunu anlayamayan Buhari, tetikçinin arkasından gitmeye çalışıyor. Bu sırada silah sesi üzerine dernekten çıkan bir öğrenci, önce hocasına yardım ediyor, sonra tetikçinin peşinden koşuyor. Tetikçi silahını doğrultunca öğrenci geri dönüyor.

Buhari, can havliyle son adımlarını derneğin içine atıyor. Suikastı yolun karşı tarafından dikkatle izleyen azmettirici S.S. de tetikçi ile kaçıyor. İkili, E.A.'nın beklediği otomobile binip izlerini kaybettiriyor. Suikastçıların Özbek muhalif ve siyasetçi Muhammed Salih'i de öldürmek için daha önceden evinin çevresinde keşif yaptıkları belirlendi.(Kaynak: Habertürk)

Özbek Hoca Suikastinin Görüntüleri Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Özbek Hoca Suikastinin Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Nur: Zeytinburnu yaşanacak yer olmaktan çıktı, okadar karışık milletten insanlar varki kendimizi artık turist gibi hissediyoruz kendi memleketimizde... Bu kadar karışıklığın sonucuda bu olsa gerek... 27 8 Yanıtla
  • ama oyle: Bu adamlarin ne isi var bu ulkede. burasi teksasa dondu. ozbekistan iade istediginde niye geri vermiyorsunuz. simdi hangi yuzle fetullahi amerikadan isteyeceksiniz. Onlarda sizin adaletiniz kisisel hak ve ozgurluklere dusman oldugu icin vermeyecegiz derlerse ne cevap vereceksiniz. ulke etekli, entarili, basibozuk kilikli ne idugu belirsiz meczuplarla doldu. yeter artik. din kisvesinde neler ceviriyorlar. 10 20 Yanıtla
    MUSTAFA KEMAL: NE DEMEK NE İŞİ VAR SANA MI SORCAKLARDI GELİRKEN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA DA TÜRKLER VAR SONUÇTA IRKÇILIK YAPMAYIN İNSAN OLUN AZCIK 6 0

Advertisement