Orman Yangını Kontrol Altında - Son Dakika
Güncel

Orman Yangını Kontrol Altında

Orman Yangını Kontrol Altında

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türkbeleni Ormanı'nda saat 12.45 sıralarında çıkan yangın, evlere ve kamu binalarına sıçramadan kontrol altına alındı.

26.07.2013 15:20

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türkbeleni Ormanı'nda saat 12.45 sıralarında çıkan yangın, evlere ve kamu binalarına sıçramadan kontrol altına alındı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını ilçede korku dolu saatler yaşanmasına neden oldu. İlçe merkezinde bulunan Türkbeleni Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, 3 yangın söndürme helikopteri, 1 keşif helikopteri, çok sayıda arazöz, iş makinesi ve 100 Orman İşletme Müdürlüğü ve belediye itfaiye eri müdahale etti. Ekipler yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için büyük çaba sarfetti.

VERGİ DAİRESİ BİNASI BOŞALTILDI

Yapay Şelale yanında bulunan Manavgat Vergi Dairesi'ne kadar gelen yangın güçlükle kontrol altına alınırken, Vergi Dairesi çalışanları binayı boşalttı.

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

İLÇENİN OKSİJEN DEPOSU YANDI

Yangın söndürme çalışmalarını izleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçenin, en önemli değerlerinden olan oksijen deposunu kaybettiği belirterek, "Tek tesellimiz etrafı iskanlarla çevrili olmasına rağmen insanların zarar görmemiş olmasıdır" dedi.

DÖRT HEKTAR ORMAN YANDI

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, kısa sürede büyüyen yangında yaklaşık 4 hektarlık kızılçam koru ormanının yandığını belirtti. Bulgurlu, Orman İşletme ve belediye ekiplerinin özverili çalışmaları ile yangının ev ve işyerlerine sıçramadan kontrol altına alındığını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman Yangını Kontrol Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement