Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması

2013 yılında 720 milyon ağaç dikme hedefinde olduklarını söyledi.

21.11.2012 17:49

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman,

2013 yılında 720 milyon ağaç dikme hedefinde olduklarını söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesindeki 2013-2015 yıllarına ait Döner Sermaye Bütçe Toplantısı'na katılan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Alanya'ya geldi. Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ ve Veli Demirelli tarafından Harbour Restoran'da ağırlanan Akman, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son başvuru tarihi 3 ay uzatılarak 28 Ocak 2013 olarak belirlenen 2B arazileri konusunda açıklamalarda bulunan Akman, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak gerekli tespitleri yapıp Maliye Bakanlığı'na devrettiklerini belirtti. Şu an Maliye Bakanlığı'nda yani Milli Emlak Genel Müdürlüğünce konunun yürütüldüğünü anlatan Akman, şöyle konuştu: "31 Ekim itibari ile sona ermişti. Ama yeniden 3 ay bir süre verilmiş oldu. 2B arazileri başvuruları ile ilgili bazı bölgelerimizde fiyatların oldukça yüksek olduğu noktasında şikayetler var. Bununla alakalı bir düzenleme talep ediliyor. Bu 3 ay sonrası meydana gelebilecek gelişmelere göre Maliye Bakanlığımız hareket edecektir. Türkiye'de en çok 2B arazisi Antalya'da bulunuyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu süreci sürdürüyor. Daha sonra oluşacak gelişmelere göre yeni bir hareket tarzı belki tespit edilebilir. Onun için şimdiden bir şey söylemek mümkün değil"

HEDEF YÜZDE 30 ORMAN

2013 yılı için 720 milyon ağaç dikme hedefinde olduklarını vurgulayan Akman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin her tarafında bir ağaçlandırma seferberliği var. Bu yıl geçen yıllara nazaran problemli orman yangınları yaşadık. Geçen yılın 2-2,5 katı ormanımız yandı. Bunda belli bölgelerde maalesef kasıt var. Tabi yanan ağaçların bölgesi kesinlikle hiç kimseye tahsis edilmeden yeniden ağaçlandırılıyor. Halkımız bunu artık benimsedi. Orman Genel Müdürlüğü olarak 2023 itibari ile yüzölçümümüzün yüzde 27'si olan orman alanını yüzde 30'a çıkarmak hedefi var. Bu amaçla her yıl 720 milyon ağaç dikeceğiz. Belediyelerimiz, okullarımız gibi kamu kurumlarımız bunu hayata geçiriyor"

AĞAÇLAR SAKSISINDA VERİLECEK

Fidan noktasında hiçbir sıkıntının olmadığını ve kurumların talepleri doğrultusunda istedikleri kadar fidan tahsis edeceklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Akman, 'Yılbaşında ağaç kesene ne kadar ceza var' sorusuna şöyle cevap verdi:

"Yılbaşında temenni ediyoruz hiç kesilmesin. Özel olarak ayrılan ağaçlar var. Orman Genel Müdürlüğünce onlar veriliyor. Hiçbir şekilde kesme yok. Saksısında

canlı olarak veriliyor."

Akman, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nde bir saate yakın brifing aldığını ve müdürlük faaliyetlerinin son derece başarılı bulduğunu belirtti.

Akman, bir soru üzerine "Antalya'da en fazla hizmet alan bölge Alanya olmuş. O noktada gurur duydum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement