Muhtar Arslan Ve Özçelik İstişare Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Muhtar Arslan Ve Özçelik İstişare Toplantısına Katıldı

Muhtar Arslan Ve Özçelik İstişare Toplantısına Katıldı

Yunus Özçelik; Hafta Sonu Ankara Balgat Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu'nda Gerçekleşen "Muhtarlar Federasyonu-Türkiye Muhtarlar Derneği İstişare Toplantısı'na Katıldı.

19.02.2011 19:06  Güncelleme: 19:07

Türkiye muhtarlar derneği adapazarı şube başkanı bedri arslan ile başkan yardımcısı yunus özçelik; hafta sonu ankara balgat ahmet taner kışlalı kapalı spor salonu'nda gerçekleşen "muhtarlar federasyonu-türkiye muhtarlar derneği istişare toplantısı'na katıldı.

Muhtarların Özlük Hakları

Muhtarların Özlük Hakları ile 85 yıl önce çıkan ve halen yürürlükte olan köy kanunu ve muhtarların maaş kat sayılarının yükseltilmesiyle amacıyla ilgili düzenlenen "Muhtarlar Federasyonu-Türkiye Muhtarlar Derneği İstişare Toplantısı; hafta sonu Ankara Balgat Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya; Sakarya'dan Türkiye Muhtarlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı ve Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Arslan, Başkan Yardımcısı ve Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, Sakarya İl Genel eski Meclis Üyesi Tacettin Öztürk ile Türkiye Muhtarlar Derneği Hendek Şube Başkanı Hüseyin Bayram ve Genel Merkez Yön. Kur. Üyesi. Emin Kula ve Hendek'li tüm muhtarlar katıldı.

Toplantıya Muhalifler Katıldı

Toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda muhtar katıldı. Toplantıya AK Parti'yi temsilen kimsenin katılmaması ise dikkat çekerken, salonda, toplantının başarılı geçmesi dileğini içeren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen telgraf da okundu. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların sorunlarını dile getirdi. Özünal, toplantıya tüm siyasi parti temsilcilerini davet ettiklerini belirterek, ''İcabet edenler sağolsun, etmeyenler ise kendileri bilir'' dedi.

Sorunları En İyi Bilen Kişiler Muhtarlardır

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; her gittiği yerde muhtarları muhakkak ziyaret ettiğini belirterek; "Sizin sorunlarınızı biliyor, gittiğim her yerde muhtarları ziyaret ediyorum. Hangi düşünceden olursa olsun bütün muhtarların sorunları Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunudur. Demokrasinin en temiz, en yalın yaşandığı yerin muhtarlık seçimleridir. Mahallede ve köydeki sorunları en iyi bilen kişilerde muhtarlardır" dedi. Muhtarlara siyasal yaşamda hak ettikleri yerin verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, seçimle gelen milletvekili, belediye başkanının sosyal güvenlik primini devletin ödediğini, ancak devletin muhtarların sosyal güvenlik primini ödemediğini söyledi.

Muhtarların Tekliflerini Muhalif Veriyor

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise muhtarların demokrasinin yeşil kökleri olduğunu söyledi. Muhtarların sorunları için soru, araştırma önergeleri ve kanun teklifleri verdiklerini anlatan Vural, hükümetin bu konuda vereceği her türlü kanun teklifine MHP olarak destek vereceklerini söyledi. DSP olarak muhtarların sorunlarına ilişkin kanun teklifi verdiklerini anlatan DSP Genel Başkanı Masum Türker ise; "Siz ne iktidarın ne de muhalefetin umurunda değilsiniz. Siz onları alkışlamaya devam ediniz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhtar Arslan Ve Özçelik İstişare Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement