MATSO'da, İkinci Dış Ticaret Seferberliği Başladı - Son Dakika
Güncel

MATSO'da, İkinci Dış Ticaret Seferberliği Başladı

MATSO\'da, İkinci Dış Ticaret Seferberliği Başladı

Manavgat Ticaret Ve Sanayi Odasının organize ettiği Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programının ikincisi başladı.

28.03.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından 25-28 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenen "Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı"nın ikincisi yoğun katılımla başladı. Dr. Murat K. Bezirci ve Doç.Dr. Ayşegül Oğuz tarafından verilecek Uygulamalı ve teorik aşamalardan oluşan eğitimi tamamlayanlara Marmara SPS Academy onaylı Katılım Sertifikası verilecek.

MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Karasoy ilkini Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdikleri "Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı"nın ikincisine yoğun ilgi olduğunu söyledi. Programla, hiç ihracat yapmamış işletmelerin ihracata yönlendirilmesi için gerekli olan bilgi ve beceriyi kazanmasını amaçladıklarını ifade eden Karasoy, ihracat yapmakta olan işletmelerin de bilgilerini güncellemesi konusunda eğitimlerin faydalı olacağını belirtti. Programa gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını kaydeden Karasoy, eğitimlerin verimli geçmesi dileğinde bulunarak duydukları ilgiden ötürü katılımcılara teşekkürler etti.

Hedefimiz Manavgat'ın ihracat kapasitesini artırmak

Kasım ayında Merhaba Dünya etkinliği ile Manavgat'ı ihracatla tanıştırdıklarını hatırlatan MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Karasoy, ilçenin ihracat kapasitesini artırmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. Karasoy, "Seçim döneminde Manavgat'ı ihracatla tanıştıracağımıza söz vermiştik. Bu amaçla 2013 Kasım ayında Sırbistan, Hırvatistan, Ekvator Ginesi ve Kolombiya'dan 38 firma temsilcisini Manavgat'a getirdik. 'Merhaba Dünya' sloganıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Manavgatlı iş adamlarımızla buluşturduk. O günkü katılım ve gördüğümüz ilgiden dolayı büyük heyecan duyduk. Benzer buluşmaları tekrar gerçekleştirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Antalya İhracatçı Birlikleri'nin verilerine göre geçen yıl, Manavgatlı 15 firmanın yaklaşık olarak 1,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Karasoy, bu rakamların daha da artması amacıyla Oda olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MATSO'da, İkinci Dış Ticaret Seferberliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement