Libyalılar Türk Doktorlara Emanet Haberine - Ek - Son Dakika
Güncel

Libyalılar Türk Doktorlara Emanet Haberine - Ek

Libyalılar Türk Doktorlara Emanet Haberine - Ek

Libyalılar TÜRK DOKTORLARA EMANET HABERİNE - EK 10 HASTANEDE 298 YARALI İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr.

06.04.2011 16:55

Libyalılar TÜRK DOKTORLARA EMANET HABERİNE - EK

10 HASTANEDE 298 YARALI

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan'la birlikte, Libya'dan getirilen yaralıların bir bölümünün bulunduğu Urla Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastanenin Başhekimi Uzman Doktor Mustafa Kırlangıç tarafından karşılanan Vali Kıraç ve beraberindekiler, servislerde tedavi gören yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletip karanfil verdi.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kıraç, "Libya'dan Çeşme'ye gelen yaralılarımızı hep birlikte karşıladık. Başarılı bir müdahaleyle 2-2.5 saat içinde yaralıları çeşitli hastanelere sevk ettik. 10 hastaneye yerleştirilen 298 yaralının tedavilerine başlandı. Refakatçilerden ise 6'sı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Urla misafirhanesinde ve polis dinlenme tesislerinde de 134 kişi bulunuyor. Çeşme Limanı'ndan 42 yolcunun ihtiyaçları karşılanarak istedikleri yerlere uğurlandı. Şu ana kadar 480 kişi ilimize geldi. Hepsinin işlemleri tek tek yapıldı. Hepsi memnuniyetlerini ifade ettiler. Ancak psikolojik ve sosyal anlamda üzüntülerinin olduğunu gördük. Tedavilerinin ardından özgür, bağımsız Libya'ya geri dönecekler" dedi.

500 BİN TL'LİK YARDIM

Yaralılara kendisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini dile getiren Vali Kıraç, "Bundan sonra da insani yardım faaliyetlerini sürdüreceğiz. Bu insanlık görevine devam edeceğiz. Bu süreçte, Başbakanlık'tan hemen tüm ihtiyaçların karşılanması için 500 bin TL'lik bir yardım Valiliğimize gönderildi. Operasyonda, emniyet ve sağlık personeli olmak üzere yaklaşık bin kişi görev yaptı. Bir an önce sağlıklarına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Hayati tehlikeleri olan önemli bir yaralı yok. Daha çok yanık vakaları önemli. Bu kapsamda 19 kırmızı kodlu yaralı var. Onların da tedavileri İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdürülüyor" dedi. Vali Kıraç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da İzmir'e gelerek yaralıları ziyaret edeceğini, bu kapsamda bir dizi temaslarda bulunacağını sözlerine ekledi.

Vali Kıraç ve beraberindekiler daha sonra hastanenin yanındaki refakatçilerin kaldığı Sağılık Bakanlığı misafirhanesine giderek burada kalan Libyalılarla görüştü, kendilerine karanfil verdi. Ayrıca, Libyalıların istekleri doğrultusunda, telefon ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi. Misafirhanede yerel giysisiyle dikkat çeken ve elindeki Türk bayrağını gösteren Libyalı refakatçi Muhammet Elsailen, "Türkiye ile Libya tarih boyunca dost olmuştur. Verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Arap dünyasından da aynı ilgiyi bekliyoruz" diye konuştu.

URLA - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Libyalılar Türk Doktorlara Emanet Haberine - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement