Kum Heykel Festivali 23 Haziran'da Açılacak - Son Dakika
Güncel

Kum Heykel Festivali 23 Haziran'da Açılacak

Kum Heykel Festivali 23 Haziran\'da Açılacak

Yağış nedeniyle açılışı iki kez ertelenen 6.Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali 23 Haziran'da açılacak.

19.06.2012 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağış nedeniyle açılışı iki kez ertelenen 6.Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali 23 Haziran'da açılacak.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, olumsuz hava koşulları ve yağışlar nedeni ile zarar gören heykellerin restore edilmesinin ardından 23 Haziran'da gerçekleştirilecek açılışla kapılarını aralıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ve bu yıl teması Hollywood 2 olarak belirlenen etkinlikte, 12 ülkeden 25 heykeltraş aralarında Forest Gump, Gladyatör, Fifth Element, Apocalypto, Indiana Jones, Predator, Yüzüklerin Efendisi, Wall-e, Mask, Conan, Shrek gibi filmlerin de yer aldığı 100'den fazla esere hayat verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğin uluslar arası medya kuruluşları tarafından yakından takip edildiğini kaydeden Festival Direktörü Cem Karaca, "Batı medyasının yanı sıra dünyanın bir ucu diyebileceğimiz Çin, Japonya, Kore, Avustralya gibi ülkelerden Antalya'ya gelen medya temsilcilerinin ilgisi bizi hem şaşırtıyor hem de memnun ediyor" dedi.

Karaca, artık adı Antalya ile bütünleşen ve katılan sanatçı sayısı, alan genişliği, kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel organizasyonları arasında yer alan etkinliğin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Festivale Alman ve Rus ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Cem Karaca, son yıllarda Türk ziyaretçi sayısında da önemli artış yaşandığını söyledi. Gece, dünyada ilk kez kullanılan led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan sergide ziyaretçilere projeksiyon gösterisiyle heykellerin yapım aşamalarını izleme fırsatı sunulduğunu ifade eden Karaca, Lara Beach Park'ta düzenlenen Kum Heykel Sergisi'nin 29 Ekim'e kadar her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kum Heykel Festivali 23 Haziran'da Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement