Köylüler, Olimpos Antik Kenti'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

Köylüler, Olimpos Antik Kenti'ni Gezdi

Köylüler, Olimpos Antik Kenti\'ni Gezdi

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Yazır köyünün bazı sakinleri, köy sınırları içinde bulunan Olimpos Antik Kenti'ni gezdi.

16.08.2012 11:54

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Yazır köyünün bazı sakinleri, köy sınırları içinde bulunan Olimpos Antik Kenti'ni gezdi.

Yazır Muhtarı Halil Karataş tarafından organize edilen Olimpos Antik Kenti ziyaretine köylüleri Kazı Heyeti Başkanı ve Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedia Yelda Uçkan karşıladı.

Köylülere antik kent hakkında bilgi veren Uçkan, Olimpos'un tamamen ortaya çıkarılmasının ülke turizmi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Kazı çalışmalarına, 2000 yılında genel inceleme ve araştırmayla başladıklarını anlatan Uçkan, 2006 yılından bu yana da fiilen kazı yaptıklarını bildirdi.

Yaklaşık 6 hektarlık alana kurulu olan antik kentteki kazı çalışmalarının, bitki dokusu ve antik kentin geçirdiği yıkımlar nedeniyle zor olduğunu ifade eden Uçkan, şöyle konuştu:

"Yazır köylülerinin bizi ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduk. Aslında ev sahibi olan onlar, bizler burada misafiriz. Ancak biz onları bu günlük alanımızda misafir ediyoruz. Kendilerine antik kent ve yürüttüğümüz kazı çalışmaları hakkında bilgilendiriyoruz. Bu sayede antik kente, bu güzel alana bir bütün olarak onlarla birlikte sahip çıkmak, el ele buranın bize atalarımızdan kalan bu mirası ayağa kaldırmak için çalışmamız gerektiğini anlattık."

Yazır Muhtarı Halil Karataş da Olimpos'un önemini iyi bildiklerini ve buranın korunması, gelecek nesillere aktarılması için çalışacaklarını söyledi. Olimpos ve antik kent hakkında, bölgeyi ziyaret eden misafirlere daha doğru bilgi verebilmek için bu ziyareti uygun gördüklerini ifade eden Karataş, kazı heyetine kendilerine gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Karataş, "Köy halkı ve turizm işletmesi sahipleri olarak, her zaman kazı ekininin yanında olduğumuzu, tarihi mirası en iyi şekilde koruyacağımızı ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağımızı belirtmek için buradayız" diye konuştu.

Muhtar Halil Karataş, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yelda Uçkan'a kendilerine gösterdiği ilgi için teşekkür ederek, çiçek verdi.

Muhabir: Mehmet Çakmak/ Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köylüler, Olimpos Antik Kenti'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement