Kırıkkale - Akp'li Erdem: "Başbakan'dan Başka Kimsenin Garantisi Yok - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale - Akp'li Erdem: "Başbakan'dan Başka Kimsenin Garantisi Yok

Kırıkkale - Akp\'li Erdem: "Başbakan\'dan Başka Kimsenin Garantisi Yok

Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem AKP İl Binasında Düzenlediği Basın Toplantısında Yerel ve Ulusal Konularda Bir Dizi Değerlendirmelerde Bulundu.

28.03.2011 21:41

Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem AKP il binasında düzenlediği basın toplantısında yerel ve ulusal konularda bir dizi değerlendirmelerde bulundu. Erdem yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği ile ilgili bir soruyu, ôMilletvekilliği listesine girme konusunda Başbakandan başka kimsenin garantisi yokö şeklinde yanıtladı.

Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Ortadoğu'da Osmanlı'nın yıkılış dönemi sonrasında en büyük değişimin yaşandığını vurgularken, bütün bu yaşananların Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini söyledi. Bugün Türk Hükümetinin istediğini aldığını, düzensiz biçimde başlayan operasyonun NATO içine BM kararları çerçevesinde alındığını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'i eleştiren Erdem, Fransa'nın aceleci tavrı ve Fransa'nın Türkiye'yi dışarıda tutma politikasının taraftar bulmadığına dikkat çekerek, ôBugün Türkiye'nin istediği olmuşturö dedi.

Emrivaki bir davranış içine giren Fransa'nın bu operasyonun düzensiz başlamasına neden olduğunu söyleyen Erdem, ôFransa Paris toplantısına Türkiye'yi çağırmayarak, devre dışı bırakmayı ve Türkiye'nin itibarını sarsmayı hedeflemiştir. Nüfuzunu azaltmayı istemiştir. Ancak Fransa buna vakıf olamadı. Her şeye rağmen operasyonun sorumluluğunun NATO'ya geçmesi gerektiğini dile getiren Türk Hükümetinin tezi kabul görmüştür" dedi.

Perşembe günü Portekiz'de Nato Başkanlar konseyine katılacağını söyleyen Erdem, bir ülkenin kurumları yok edildiğinde bu kurumların yeniden inşasının imkÔnsız denecek düzeyde zor olduğunu dile getirerek ôBugün Afganistan'da hala bunu yapamadık. Bir ülkenin kurumlarını yok ettiğinizde o ülkeyi istikrarsızlığa, kaosa sürüklemiş oluyorsunuz. Hiçbir ülkenin kurumlarının yok edilmesine izin verilmemeli. Libya'da BM kararında olduğu gibi işgal olmamalıö dedi.

Günlük siyaset konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdem, Kırıkkale'den adaylığı 2002 yılında çekinerek kabul ettiğini dile getirdikten sonra 2007 seçimlerinde Kırıkkale'yi kendisinin istediğini bugünde yine Kırıkkale'den başvurusunu yaptığını söyledi. 8 yıl milletvekilliği görevinde kendisine çeşitli eleştirilerin yapıldığına dikkat çeken Erdem, ôSiyaseti belli standartların altına indirmedim. Lüzumsuz vaatlerde veya ifadelerde bulunmadım. Haksız ve haddini aşan eleştirilere anında cevap verdim. Koalisyonlar döneminde vatandaş siyasetçi ilişkileri dejenere olmuş. Bu dejenerasyonun devam etmesine izin vermedim. Bugün toplumda bunu artık kabul ediyorö dedi.

Kırıkkale'ye gelmiyor şeklinde kendisi için eleştiriler yapıldığını söyleyen Erdem şöyle konuştu:

ôBen Nato'da Başkanvekili seçildim. Nato Türk gurubu Başkanı oldum. Nato'da aynı zamanda Akdeniz ve Ortadoğu Grup Başkanıyım. Nato'da akil adamlar heyetindeyim. Nato içindeki 4 kişiden biriyim. Bu unvanları kazanırken üniversite öğrencisi gibi evimde raporları okuyor, yazılan tutanakları zabıtları ve dünya basınını takip ediyorum. NATO'da ülkemin çıkarlarını korumak, ülkemin planlarını gerçekleştirmek için görev yapıyorum. Benimde vaktim olsa gelir vatandaşla daha çok oturur, daha çok sohbet ederim.ö

Kırıkkale'nin kamu yatırımı konusunda doyma noktasına geldiğini dile getiren Erdem, ôBugüne kadar Kırıkkale'ye ne yatırım yapılmışsa en az üçte bir benim de katkım vardır. Bunu kimse inkar edemez. Bende kimsenin emeğini inkar etmem. Bundan sonra Kırıkkale şehircilik, eğitim ve sanayi alanında hamleler yapmalı. Ülkemizde koalisyonlar döneminde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ülkemiz 10 yıl geriye gitmiştir. Bu eksikleri gidermekte kolay değildir' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale - Akp'li Erdem: 'Başbakan'dan Başka Kimsenin Garantisi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement