KESK'ten Toplu Görüşme Protestosu - Son Dakika
Güncel

KESK'ten Toplu Görüşme Protestosu

KESK\'ten Toplu Görüşme Protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Toplu Görüşmeleri Protesto Etti.

28.08.2010 14:35

KESK Genel Başkanı Sami Evren: "Başbakanlıkta toplu görüşme adı altında hukuksuz toplantının dördüncüsü gerçekleşecek"

"Görüşmeye katılan Kamu -Sen'in masayı terk ederek sokaktaki mücadeleye katılmasını bekliyoruz"

"Üç konfederasyonda grev kararı aldığı gün siyasi iktidar toplu pazarlığa başlayacaktır"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) toplu görüşmeleri protesto etti.

Memurların 2011 mali ve sosyal haklarını belirlemek için Başbakanlık merkez binada bir araya gelen Kamu İşveren Kurulu 4. tur görüşmelerine bugün başlarken KESK'te Taksim'de eylem düzenledi.

KESK üyesi yaklaşık 90 kişi, Taksim Tramvay Durağı'nda toplandı. KESK üyeleri ellerinde, "KESK'e dokunma", "Toplu sözleşme hemen şimdi" şeklinde pankartlar taşıyarak, "Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız" şeklinde slogan atarak, Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

"BAŞBAKANLIKTA TOPLU GÖRÜŞME ADI ALTINDA HUKUKSUZ TOPLANTININ DÖRÜDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞECEK"

Burada bir basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, "Bugün başbakanlıkta toplu görüşme adı altında sürdürülen hukuksuz toplantının dördüncüsü gerçekleşecek. Bu süreç içerisinde yapılan görüşmelerde aslında kamu çalışanlarının hiçbir sorunu o masada görüşülmemiştir. Zaten görüşme imkanı da yoktur. Çünkü oturumun başlangıcından sonuna kadar görüşme düzeneği otoriter zihniyetin sayın Hayati Bey'in denetimindedir. Son üç görüşmede sendikaları azarlamıştır. Dolasıyla üyelerin hak ve çıkarlarını korumaktan aciz olanlar yanıt bile oluşturamamıştır" dedi.

"KAMUOYU OYALANMAKTA ALDATILMAKTADIR"

Toplu görüşmelerde bugün mali konuların görüşüleceğini hatırlatan Evren, "Bu ayın sonunda da görüşme son olacak. Dolayısıyla hükümet enflasyon oranında yüzdelik zammı açıklayacak. Zamda basına sızdırıldığı kadarıyla 60 TL olarak ifade edildi. Burada çalışanların hak ve çıkarlarını korumak mümkün olmadığı gibi kamuoyu da oyalanmakta aldatılmaktadır. Örgütümüz KESK bütün kamuoyunu doğru bilgilendirmeye üyelerimizi doğru bilgilendirmeye haklarımızı nasıl alacağımızı somut olarak ifade etmeye hep kendine görev bilmiştir. Toplu sözleşme hakkı olmadan çalışanların hak ve çıkarlarını koruyamayacağımız ifade ettik" şeklinde konuştu.

"KAMU -SEN'İN MASAYI TERK EDEREK SOKAKTAKİ MÜCADELEYE KATILMASINI BEKLİYORUZ"

Emekçilerin birlikte mücadele etmeleri gerektiğini vurgulayan Evren sözlerini şöyle sürdürdü: "Memur-Sen maalesef siyasi iktidarla içli dışlı ilişkiler içerisinde kamu çalışanlarının haklarını korumaktan acizdir. Referandum öncesi muhtemelen imza atmak durumunda kalacaktır. Çünkü başka şansı da yoktur. Diyet borcu vardır. O diyet borcunu da 2 milyon emekçinin hak ve çıkarlarını korumaksızın hükümete destek anlamına gelebilecek imzasıyla gösterecektir. Kamu -Sen'i anlamaya çalışıyoruz. O masada bulunma nedeninin herhangi bir nedeni yoktur o masada bulunması için. Onun bugün masayı terk etmesini sokaktaki mücadeleye katılmasını bekliyoruz."

"ÜÇ KONFEDERASYONDA GREV KARARI ALDIĞI GÜN SİYASİ İKTİDAR TOPLU PAZARLIĞA BAŞLAYACAKTIR"

"Görüşmelere katılan iki konfederasyonun masayı terk ederek ortak, grev kararı almaya davet ediyoruz" diyen Evren, "Şayet iki konfederasyon imza atmayarak masayı terk ederlerse, birlikte iş yerlerinde grevi örgütlemeye komuya söz verirsek o zaman gerçek anlamda toplu sözleşme başlamış olacaktır. Şuana kadar sürdürülen görüşmeler sohbet toplantılarıdır. Sohbet toplantılarından da sonuç çıkmayacağı 8 yıldır belli olmuştur. Sohbeti bırakın gelin 2 milyondan fazla kamu çalışanlarının hak ve çıkarları için gerçek anlamda toplu pazarlığa başlayalım. Bunun yolu da ikna olmayan siyasi iktidara karşı birlikte işyerlerinden başlamak üzere grevi örgütleyelim. üç konfederasyonda grev kararı aldığı gün siyasi iktidar sizinle toplu pazarlığa başlayacaktır" diye konuştu.

"TOPLU SÖZLEŞME BUGÜNDEN İTİBAREN BİZİM İÇİN ARTIK FİİLİ BİR ŞEKİLDE MÜCADELEYE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Evren "Bugün pazarlıkların 4. günü diye yansıyor toplantı. Başbakanlıkta pazarlık yoktur. Böyle bir pazarlık zeminde hükümet teklifini söyleyecektir. Sendikalar ya kabul etmek zorunda kalacaklardır ya da çıkacaklarıdır. Dolayısıyla Memur-Sen ricası ile sorunun çözüleceğini zannetmesin. Bugün 81 ilde KESK sokaklara çıkmıştır. Toplu sözleşme bugünden itibaren bizim için artık fiili bir şekilde mücadeleye dönüşmüştür. Diğer konfederasyonlarında bize katılarak bu mücadeleyi güçlendirmemiz gerekiyor. Haklar ancak bu şekilde alınır. Aksi taktirde masada rica etmekle Başbakana ya da bakana kendinizi azarlatmakla sorunu çözemezsiniz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KESK'ten Toplu Görüşme Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement