Kars'ta Kar Kaplanları Yolları Açıyor - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Kar Kaplanları Yolları Açıyor

Kars\'ta Kar Kaplanları Yolları Açıyor

Kars'ta kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu kapalı köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi ekipleri gece gündüz çalışıyor. Kar kaplanları, tipiye rağmen kesintisiz ulaşımı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor. Karla mücadele eden ekipler, ilkbaharda da zorlu kış mesailerini sürdürüyor. Digor ilçesinde çalışan ekipler, vatandaşların mağdur olmaması için 7/24 hazır bekliyor.

24.03.2024 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta ekipler, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu kapalı köy yollarını açmak için çalışmasını sürdürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek rakımlı geçitlerin bulunduğu Kars'ta, "kar kaplanları" olarak adlandırılan İl Özel İdaresi ekipleri, kar ve tipiye rağmen yollarda kesintisiz ulaşımı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Greyder, kepçe ve rotatif başta olmak üzere iş makineleriyle gece gündüz karla mücadele eden ekipler, zorlu kış mesailerini ilkbaharda da sürdürüyor.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu yolları açık tutmak için çalışan "kar kaplanları", özellikle tipi nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşları da kurtarıp güvenli şekilde geçişlerini sağlıyor.

Bu kapsamda Digor ilçesinde çalışan ekipler, ilkbaharda da vatandaşların mağdur olmaması için 7/24 hazır bekliyor.

Digor Özel İdaresi şantiye şefi Kayhan Hagi, gazetecilere, ilkbaharda bölgede yoğun kar yağışının olduğunu ifade ederek, "7/24 Digor'a bağlı köy yollarının açılması için karla mücadele ediyoruz. Şimdi Türkmeşen grup köy yolu, Yaylacık, Yemençayır, Şirinköy yollarının açılması için çalışıyoruz. Kar yağışı etkisini sürdürüyor, ilçede 4 ekiple gece gündüz demeden hizmet veriyoruz. Grup köy yollarındaki bazı bölgelerde yaklaşık 2 metre kar var." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'ta Kar Kaplanları Yolları Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement