Kars'ta Cesedi Bulunan 9 Yaşındaki Mert, Tecavüz Mağduru - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Cesedi Bulunan 9 Yaşındaki Mert, Tecavüz Mağduru

Kars\'ta Cesedi Bulunan 9 Yaşındaki Mert, Tecavüz Mağduru

Kars'ta kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın otopsi raporunda tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

08.04.2014 13:14  Güncelleme: 18:16

Kars'ta, önceki gün öğlenden sonra saat 14.00 sıralarında kaybolan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın cesedi kent merkezi dışında Karadağ çöp merkezinde bulundu.

CESEDİ ÇÖPTE BULUNDU

Saat 18.10'da, polise, kent merkezinin dışında kalan Karadağ Çöplüğü'nde bir çocuk cesedi bulunduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine ekipler, belediye ait çöplerin toplandığı alana gitti. Burada bulunan çocuk cesedinin Mert Aydın'a ait olduğu belirlendi. Mert'in amcası eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "Çöplükte ölü bulunan çocuğu ailesi teşhis etti" dedi.

KIYAFETLERİ TABYA'NIN DIŞINDA BULUNDU

Mert'in kıyafetleri ise tabyanın dışında bulundu. Cesedin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

KAN DONDURAN OTOPSİ RAPORU

Mert Aydın'ın Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün sabah başlayan otopsi işlemi yaklaşık 2.5 saat sürdü. Hazırlanan otopsi raporuna göre, önce tecavüze uğrayan Mert Aydın, ardından başına taşla vuruldu ve elle boğularak öldürüldü. Yıkama işleminden sonra morgdan tabuta konularak çıkarılan çocuğun cenazesi, yakınlarının gözyaşları arasında ambulansa konuldu. Mert Aydın'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Kars'a götürüldü.

"MERT'E UZANAN ELLER KIRILSIN"

Öte yandan Mert'in son kez görüldüğü Kars kent merkezindeki Digor Pazarı'ndaki Çeşme Kavşağı'nda toplanarak Faik Bey Caddesi'ne çıkan yaklaşık 1000 kişi, öğle saatlerinde günün ikinci eylemini gerçekleştirdi. 'Mert'e uzanan eller kırılsın' sloganı atan kabalalık, Faik Bey Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşü evlerinin balkonlarından izleyenler de alkışlarla gruba destek verdi. Emniyet Müdürlüğü önünde sloganlar atan ve oturma eylemi yapan göstericiler, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir ile görüştü. Göstericiler, katilin kısa sürede bulunmasını istedi. 

Taşkınlığın olmadığı protestoya sonradan katılan Mert Aydın'ın yakını Burhan Alibeyoğlu, göstericileri sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

KÜÇÜK MERT, GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kars'ta kaybolduktan sonra ölü bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Erzurum'dan cenazesi alınan ve Kars'a getirilen Mert Aydın için İstasyon Camii'nde ilkindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, eski Belediye Başkanları Nevzat Bozkuş, Naif Alibeyoğlu ve binlerce Karslı katıldı.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Mert Aydın'ın yakınları sinir krizleri geçirirken, kardeşi tabutunun başında baygınlık geçirdi. Binlerce Karslının katıldığı cenaze namazında Mert'in katiline lanet yağdı. Küçük Mert'in cenazesi Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Öte yandan Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Mert Aydın'ın katilinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Cesedi Bulunan 9 Yaşındaki Mert, Tecavüz Mağduru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • karslı: okurken utanıyorum nasıl yapabildin be cani sağ kalmayacak bunu yapan ... 52 0 Yanıtla
  • MAX1959: ŞUNA İNANIYORUMKİ CEZAEVİNDE BULUNAN VATANDAŞLAR GEREKLİ DERSİ BUNA VERİR. HER BİRİ İLE BİRER GECE KALMASI GEREKİR. 30 0 Yanıtla
  • fahri kılınç: BUNU YAPAN ŞEREFSİZİ ÇOCUĞUN BABASINA TESLİM EDECEKLER AL NE YAPIYORSAN YAP DİYECEKLER KISASA KISAS OLACAK 29 0 Yanıtla
  • kayserili: bunu yapan cani pislik en kısada sürede bulunup boynu kesilerek idam edilmeli... 27 0 Yanıtla
  • MAX1959: YAPAN MAHLUK ER YADA GEÇ YAKALANACAK. ANCAK SONRA NOLACAK. BENİM VERGİMLE DÖNER,KEBAP, MERCİMEK,DOMATES ÇORBASI YİYECEK ÖYLEMİ? BU İŞTE BİR YANLIŞLIK VAR EĞER BUNU BESLEMEK HUKUK İSE,BU HUKUK DENEN OLAYDA BİR KARIŞIKLIK VAR. PEKİ ŞİMDİ O MAĞDUR AİLENİN HAKLARI IZDIRABI NOLACAK? ALLAH SABIR VERSİN,RABBİM KİMSEYİ BU TÜR OLAYLARLA SINAV YAPMASIN.AMİN. 27 0 Yanıtla
  • Veysel TUNÇ: Yarabbi yalvarıyorum sana.Bu insan müsvettelerini helak et.O günahsız yavrunun ahını koyma onlara.Sayın yetkililer duyun bu feryadı.İdam yasasını yeniden çıkarın.Madem insan hakları diyorsunuz bu ölenler insan değil mi? Ne suçu var o melek gibi çocuğun.Eğer cezaevlerindeki görevlilerin biraz vicdanı varsa o sapığı linç etsinler.Çünkü bunlar insan olamazlar.Allahım anne ve babasına yakınlarına sabır versin.Acınızı tüm kalbimle paylaşıyorum.İnanın en az sizin kadar içim yandı.Erzurumlu 22 0 Yanıtla
  • osmanlı tokatı: SAPIKLAR İÇİN ABDULLAH ÖÇALANİÇİN İDAM İSTİYORUZ 21 0 Yanıtla
  • kadir: bu şerefsizi ibreti alem için taksim meydanında sallandırmak lazım. o zaman belki bu tür olaylar sona erer. 19 1 Yanıtla
  • izmirli: Öncelikle ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum.En kısa zamanda bu insan müsvettesi yakalanıp hakettiği cezayı alır(Baklava çalan çocuğa acımayan adalet umarım buna hiç acımaz)Artık seçim vb.bırakılıp ülkemizdeki şidedet sorunu biran önce çözülmeli.Herkes duyarlı ve bilinçli olsun.Sözün bittiği yerdeyiz.Devlet büyüklerimden ricam idamı geri getirsinler. 17 1 Yanıtla
  • zafer: İdam geri gelmelidir.Böyle adamlar ve ülkeyi bölmek isteyenler bir bir sallanmalıdır. 18 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement