Kars Kaü Araştırma Hastanesine Nükleer Tıp Merkezi - Son Dakika
Güncel

Kars Kaü Araştırma Hastanesine Nükleer Tıp Merkezi

Kars Kaü Araştırma Hastanesine Nükleer Tıp Merkezi

Kaü Araştırma Hastanesine Nükleer Tıp MerkeziKars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Nükleer Tıp Merkezi açıldı.

14.07.2016 10:39

Kaü Araştırma Hastanesine Nükleer Tıp Merkezi

Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Nükleer Tıp Merkezi açıldı. Çeşitli hastalılkların teşhis ve tedavisinin yapımında etkili olan Nükleer Tıp Merkezi, hasta kabulüne başladı.

Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya, tam teşekküllü olarak faaliyete başlayan Nükleer Tıp Merkezi'ne ilişkin açıklamada bulundu. Sadece Kars değil komşu iller olan Ardahan, Iğdır, Ağrı'dan gelecek hastalara da hizmet vereceklerine işaret eden Doç. Dr. Kaya, Nükleer Tıp Merkezine ilk hastanın Iğdır'dan geldiğini bildirdi. Doç. DR. Kaya, "Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Merkezinde aktif hasta alımına başladık. Nükleer Tıp Merkezi'nde Tiroid, Paratiroid, Tc99m MIBI ile Myokard Perfüzyon, 3 Fazlı Kemik, DMSA Böbrek Sintigrafis Sintigrafisi, Dakriosintigrafi, Sentinal Left Nodu Görüntüleme, Lenfosintigrafi, Böbrek Fonksiyon Değerlendirmesi, Akciğer Ventilasyon/Perfüzyon Sintigrafisi, Troid Uptake, T1-201 ile Kemik Tümör, T1201 ile Myokard Viabilite değerlendirmesi, VUR Sintigrafisi ve GÖR Sintigrafisi, tüm kemik tümörlerin değerlendirmesi gibi tam teşekküllü bir merkeze sahibiz artık. Erzurum'a bu yönde sevk yapmak durumunda kalmayacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Kaü Araştırma Hastanesine Nükleer Tıp Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement