Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Erzurum/ - Son Dakika
Güncel

Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Erzurum/

İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerince protesto edildi.

21.07.2017 21:06

İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerince protesto edildi.

Erzurum'da, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ESTKP) öncülüğünde, Yakutiye ilçesindeki Lalapaşa Camisi bahçesinde cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, ellerindeki dövizlerle tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan ESTKP Başkanı Mustafa Güvenli, bütün dünyada Müslümanlara karşı planlı olarak zulüm, katliam ve zayıf bırakma faaliyetlerinin devam ettirildiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'da 48 yıl sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamadığını dile getiren Güvenli, "İşgalci ve lanetli İsrail devleti ilk kıblemizde Kudüs'ümüzde 3 Müslüman'ı Mescid-i Aksa'da şehit etti ve içerisine girmeyi yasakladı. Cuma namazı kılmak için bile Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya giremedi ve cumayı mescidin dışarısında kılmak zorunda kaldı. Niyet belli ve bu niyet bütün dünya Müslümanlarına bir meydan okumadır." diye konuştu.

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara arama zorunluğu getirdiğini belirten Güvenli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör devleti olan İsrail daha önce bütün dünyaya hiç umursamadan seyrettirdiği ölüm ve vahşet fotoğraflarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dünya Müslümanları, İsrail'in bu tasarruflarına karşı çıkmazsa, işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı sonraki adım ise Mescid-i Aksa'dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa Müslümanların malıdır. Oralarda yaşanan zulümlerin, kıyımların hesabı bizden sorulacaktır."

Güvenli, bütün Müslümanları Mescid-i Aksa'da uygulanan zorbalığa ve saldırılara karşı tepki göstermeye davet etti.

Konuşmaların ardından gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

ELAZIĞ

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Elazığ ve Batman'da sivil toplum kuruluşları cuma namazı sonrası yaptıkları açıklamalarla, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi

ELAZIĞ/ Elazığ ve Batman'da sivil toplum kuruluşları cuma namazı sonrası yaptıkları açıklamalarla, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti.

Elazığ İmam Hatipler Derneği (ÖNDER) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) önderliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan kalabalık, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla tekbir getirip "Kahrolsun İsrail, Mescid-i Aksa'ya selam direnişe devam, Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra Filistinli Müslümanlar için dua edildi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Elazığ İmam Hatip Mezunları Derneği Başkan Vekili Osman Cem Karahüseyinoğlu, Mescid-i Aksa'nın müslümanların ilk kıblesi olması açısından tüm İslam alemi için büyük önem taşıdığını anımsattı.

Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail'in bu kez de zulüm ve baskılarını Mescid-i Aksa üzerinden yürüttüğünü belirten Karahüseyinoğlu, şöyle konuştu:

"Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize yapılan zulme hep birlikte tüm İslam alemi olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. 3 gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ile kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır."

Kudüs'te 1948'den beri süre gelen işgal, baskı ve zulümlerin sadece Filistin halkına değil, tüm Müslümanlara karşı yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Karahüseyinoğlu, şöyle devam etti:

"Burada bu bildiriyle Müslümanlar olarak görevimizi yapıyor ve uyarıyoruz. Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah'ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar. Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar."

Programa, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Israil\'in Mescid-i Aksa\'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Erzurum/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Erzurum/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement