İşçi Partisinden Chp'ye Mesaj - Son Dakika
Güncel

İşçi Partisinden Chp'ye Mesaj

İşçi Partisinden Chp\'ye Mesaj

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ceyhan Mumcu, "CHP Bizim Mesajlarımızı Doğru Algılarsa, Çok Sağlıklı Sonuçlara Gideceğimizi Hepiniz Taktir Buyurursunuz.

07.02.2011 11:55

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ceyhan Mumcu, "CHP bizim mesajlarımızı doğru algılarsa, çok sağlıklı sonuçlara gideceğimizi hepiniz taktir buyurursunuz. Ama anlamadığı taktirde ve emperyalizmin CHP üzerinde oyunlara teslim olduğu halde o zaman başka çözümler aramak zorunda kalacağız" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde İşçi Partisi ve Yeni Parti Alanya İlçe Teşkilatı tarafından "Çöküşü Durdurmak İçin Ne Yapmalı?" adlı panel düzenlendi. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Salonu'nda düzenlenen panele Prof. Dr. Yalçın Küçük, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ceyhan Mumcu ve Emekli Tümgeneral Osman Özbek katıldı.

İP Genel Başkan Yardımcısı Av. Ceyhan Mumcu, İşçi Partisi'nin CHP ile ortak değerleri olduğunu söyledi. Cumhuriyetin temel ilkesini ve ayakta tutan yapısını savunmak iddiası ve görevinde olduklarını belirten Mumcu, "Bu konuda CHP ile ortak değerimiz var. Cumhuriyetimizi kurtarmak ve kollamak görevimiz var. Biz kendi kurultayımızda, geçmiş eylem ve söylemlerimizi değerlendirip, öz eleştirisini yaptıktan sonra bir sonuca vardık. 2006 daki kurultayımızda bu sonucu açıkladık. O kurultayın divan başkanı olmak bana aitti. Türkiye'nin her yerinden gelen 1800 İşçi Partisi delegesinin çok büyük çoğunluğu, Türkiye'nin çıkışının Kemalist devrimin tamamlanması olduğunu söyledi. ve ben kapanış konuşmamda 'Akdeniz'e giden 2 nehir bir yerde birleşti' dedim. Birisi rahmetli Hasan Yalçın nehridir. O, 68 solculuğu, sosyalist devriminin onurlu önderlerinden biriydi. Bundan evvelki kurultayımızın adı Hasan Yalçın kurultayıydı. Benim divan başkanı olduğum kurultay da, şimdi Osman Özbek gibi, rahmetli Kurmay Albay Suphi Karaman kurultayıydı. Hasan Yalçın nehri ile Suphi Karaman nehrinin birleşmesi o denize ulaşmaktır. Bu bakımdan CHP'deki gelişmeler en az CHP kadar bizi de çok yakından ilgilendiriyor. Söylediğimiz sözler onlardan oy çalmak için olmayıp, olması gereken konusunda uyarı görevimizi yapmak içindir. CHP bizim mesajlarımızı doğru algılarsa, çok sağlıklı sonuçlara gideceğimizi hepiniz taktir buyurursunuz. Ama anlamadığı taktirde ve emperyalizmin CHP üzerinde oyunlara teslim olduğu halde o zaman başka çözümler aramak zorunda kalacağızö dedi.

BAKAN DAVUTOĞLU'NA 'AĞABEY' ELEŞTİRİSİ

Emekli Tümgeneral Osman Özbek ise konuşmasında şunlara yer verdi, "Bir ülkenin dışişleri bakanı, postal yalayıcısı denen bir aşiret başkanına, Barzani'ye 'ağabey' der mi? Avrupa'da herhangi bir şekilde böyle bir aşiret reisine 'ağabey' diyen bir kişi dışişleri bakanlığında kalabilir mi? Geçen gün dışişleri bakanına Hollandalı bir gazeteci soruyor. Soru şöyle: "Siz totaliter bir partiden gelen birisi olarak şu işe ne diyorsunuz?ö. Yani sayın Davutoğlu'nun partisine totaliter parti diyor. Davutoğlu da kızıyor. Ben söylesem hemen yargıya başvurur. Hollandalı gazeteciye bakalım ne yapacaklar? Hollanda'daki gazeteci, Türkiye'deki partinin adını koyuyor."

Panelde konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yalçın Küçük ise, "Sovyetler Birliği'nin teknolojisi çok iyiydi. Sovyetler Birliği, Komünist Partisi yöneticilerinin sosyalizme olan inancını kaybetmesinden dolayı yıkıldı. Türkiye bugün çöküyorsa, Kemalistlerin, Kemalizm'e ihanetinden dolayı çöküyor." şeklinde konuştu.

Panel bazı konukların düşüncelerini açıklaması ve sorulan soruların ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçi Partisinden Chp'ye Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement