İsrail ordusu, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanını Suriye'de öldürdü - Son Dakika
Güncel

İsrail ordusu, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanını Suriye'de öldürdü

İran Devrim Muhafızları Ordusunun Suriye'deki komutanlarından Razi Musevi, İsrail ordusunun Şam yakınlarına düzenlediği saldırıda öldürüldü. İran Devrim Muhafızları, saldırıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada ''İsrail bedelini ödeyecek'' ifadelerini kullandı.

25.12.2023 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Devrim Muhafızları Ordusunun Suriye'deki komutanlarından Razi Musevi'nin, İsrail'in, Şam yakınlarına düzenlediği saldırıda öldürüldüğü bildirildi. Saldırıya ilişkin İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'i tehdit ederek, "İsrail bedelini ödeyecek" açıklamasını yaptı.

MUSEVİ, İSRAİL'İN ŞAM'A DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA ÖLDÜ

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre, Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından Musevi, İsrail'in Şam yakınlarına düzenlediği saldırıda öldürüldü.

İsrail, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Razi Musevi'yi öldürdü
Razi Musevi

KASIM SÜLEYMANİ'NİN YAKIN ARKADAŞIYMIŞ

Öldürülen İranlı komutanın Suriye'de "askeri danışman" olarak görev yaptığı ve Irak'ta 2020'de ABD'nin saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani'nin yakın arkadaşlarından olduğu bilgisi verildi.

İsrail, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Razi Musevi'yi öldürdü
Kasım Süleymani

İRAN'DAN SALDIRI SONRASI İSRAİL'E AÇIK TEHDİT

İran Devrim Muhafızları, saldırıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "İsrail bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı. İran devlet televizyonunda yayımlanan bir başka açıklamada ise "Şüphesiz vahşi Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecektir." denildi.

İsrail, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Razi Musevi'yi öldürdü
İran Devrim Muhafızları

İSRAİL'İN SURİYE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail ordusu, zaman zaman Suriye'nin başkenti Şam'a ve ülkenin kuzeyindeki Halep'e hava saldırıları düzenliyor. Aralık ayının başında İsrail ordusunun saldırılarında Suriye'de askeri danışman olarak görev yapan 2 İran Devrim Muhafızı üyesi öldürüldü.

İsrail, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Razi Musevi'yi öldürdü

DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU NEDİR?

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, İran Silahlı Kuvvetlerine bağlı kara, hava, deniz ve füze kuvvetleri bulunan büyük bir ordudur. Halk ağzında ve özellikle İran diasporasında ordu mensubu kişilere organizasyona duydukları hayranlığı belirtmek için Farsçada "muhafızlar" anlamına gelen Pasdaran denilmektedir. İran İslam Devrimi'nin ilk günlerinde dinî lider Ayetullah Humeyni tarafından 5 Mayıs 1979 tarihinde kuruldu. İran Anayasası'na göre iç düzeni sağlanması, devrimin korunması ve "sapkın hareketlerin" önlenmesi ile görevlidir. Devrim Muhafızları'nın bünyesindeki Kara, Hava ve Deniz kuvvetlerinde toplam 125.000 askerî personel bulunmaktadır. Devrim Muhafızları Deniz kuvvetleri Basra Körfezi'nin harekât kontrolü ile görevli ilk müdahale kuvvetidir. Son yıllarda "milyarlarca dolarlık iş imparatorluğu" haline geldiği ve bildirildiğine göre İran Milli Petrol Şirketi ve İmam Rıza Fonu'ndan sonra "İran'ın üçüncü en zengin kurumu"dur.

İsrail ordusu, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanını Suriye\'de öldürdü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail ordusu, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanını Suriye'de öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • emiromeryahya Arslan: İranı yerle bir etse bile İran sadece boş ve gereksiz tehdit etmekten başka bir işe yaramıyor İran güvensiz yalancı bir ülke 234 7 Yanıtla
  • EKREM Korkmaz: Ne kadar sevımsiz hain ülke ısraıl ve kardeşi Iran terör fınasmanı 4 0 Yanıtla
  • Kadir Küçük: Bu kaçıncı öldürülen komutanı . İran'dan bir cacık olmaz yaptığı tek şey silahlı grupları desteklemek kimseye cvp veremez boş laf 0 0 Yanıtla
  • Alper006 : İsrail bedel ödeyecekmiş adam sizin üst düzey komutanınızı öldürmüş siz boş boş konuşun durun. 0 0 Yanıtla
  • Erhan Altay: İrana güvenmiyorum inanmıyorum şehit saddam Hüseyin idam edilirken sakın iran politikasına inanmayın demişti canlı videoları var 0 0 Yanıtla

Advertisement