IŞİD, Enbar'da 40 Bin Kişiyi Kuşattı - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Enbar'da 40 Bin Kişiyi Kuşattı

Irak Parlamentosu Enbar Milletvekili Geud, "IŞİD, Fırat nahiyesinin tüm girişlerini kontrol altına alarak, Enbar'da 40 bin kişiyi kuşattı" dedi.

12.10.2014 17:18  Güncelleme: 17:54

Irak parlamentosundaki Enbar Milletvekili Gazi el-Geud, IŞİD'in Enbar'da 40 bin kişiyi kuşattığı bilgisini aldığını belirtti. Kobani'de ise kürt grupların harekete geçmesiyle IŞİD savunmaya geçmişti.

40 BİN KİŞİ KUŞATILDI

AA'ya konuşan Enbar Milletvekili ve El-Bu Nemr aşireti reisi Geud, "IŞİD, Fırat nahiyesinin tüm girişlerini kontrol altına alarak, çoğunluğu El-Bu Nemr aşireti mensubu olan 40 bin kişiyi kuşattı" dedi.

8 AY BOYUNCA IŞİD'E KARŞI MÜCADELE VERİLDİ

Geud, Bağdat hükümeti ve Enbar Operasyonları Komutanlığıyla nahiyeye kuşatmanın kaldırılması ve "Silah, mühimmat, gıda, su gibi acil yardım malzemelerinin" sokulması için görüştüğünü söyledi.

Hit ilçesinin karşısında yer alan Fırat nahiyesinde halkın geçen 8 ay boyunca IŞİD'de karşı mücadele verdiğini kaydeden Geud, militanların bu nedenle nahiyeye saldırdığını ifade etti.

ABD VE IRAK ORDUSU IŞİD MEVZİLERİNİ VURUYOR

Enbar vilayetinde güvenlik güçleri ve IŞİD arasında yaşanan çatışmalar, IŞİD'in batı ilçelerini (Ane, Rava, el-Gaim ve er-Rutbe) doğudaki Felluce ve Kerame ilçeleri ile Ramadi'nin bir kısmını kontrol altına almasının ardından şiddetlenmişti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

115 IŞİD MİLİTANININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DE İDDİA EDİLDİ

Öte yandan Irak'ın Enbar vilayetinde ordu birlikleri ile terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmada 115 militanın öldüğü iddia edildi.

Yine AA'nın haberine göre, Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih, yaptığı açıklamada, IŞİD'in Enbar'ın kuzeyindeki El-Kerame nahiyesinde, orduya bağlı 3 karargaha saldırı düzenlediğini ifade etti.

Bölgede bulunun askerlerin saldırıya karşılık vermesiyle çıkan çatışmaya hava kuvvetlerinin de destek verdiğini aktaran Felih, çatışmada aralarında "İntihar bombacıları"nın da bulunduğu 115 IŞİD militanın öldürüldüğünü, örgüte ait 6 aracın da imha edildiğini kaydetti. Felih, askeri birliklerin çatışmada kaybının olup olmadığına ilişkin ise bilgi vermedi.

IŞİD, Enbar\'da 40 Bin Kişiyi Kuşattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD, Enbar'da 40 Bin Kişiyi Kuşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • KÜRTLER SAVAŞCI BİR MİLLETTİR. İŞID DA DA ÇOK KÜ: . işıd kobaneye 1000 kişiyle saldırdı. dikkatleri kobaneye çekti. asıl hedef anbar ve bağdat. hatta koalisyon güçleri KÜRTLER SAVAŞCI BİR MİLLETTİR. İŞID DA DA ÇOK KÜRT VARişıd ı bombalamasydı çoktaaann kobaneyi de alırdı. bin kişiyle baş edemedi şu ypg. yazıklar olsun. . . ypg den adam olmaz. BIJI YEKITIYA GELE KÜRD 2 5 Yanıtla
  • Ayn EL arap ışid: IŞİDİ KÜRTLER VE EFENDİLERİ AMERİKA KOALİSYON TÜM DÜNYA 2 BİN KİŞİ ÜZERİNE TÜM GÜÇLERİYLE SALDIRIYOR KÜRTLER BUNUN FARKINDA VE KENDİ KENDİLERİNİ KANDIRIP DURUYORLAR BU ORTADOĞUDA BİR BİTECEK MİLLET VARSA O DA KALLEŞ VATAN HAİNİ KÜRTLERDİR AMERİKAYA UŞAKLIK ETMEK ONLARIN KANINDA VAR UŞAKSINIZ BAŞKA BİŞE DEĞİL 3 3 Yanıtla
  • halil: Hhh 2 1 Yanıtla
  • nasip: hayırlısı belkide ışidin orda devlet kurması bizim daha çok işimize gelir 1 1 Yanıtla
  • BEN DE YPG Yİ ADAM SANMIŞTIM: İŞID NASIL DA HEDEF ŞAŞIRTTI Bİİ. HEHEHEHE. ULA YPG KÜÇÜCÜK BİR İŞID KOLUYLA BAŞEDEMEDİNİZ LAAA. TÜÜÜ LA SİZİN SIFATINIZA TÜÜÜÜÜÜÜÜ. . SİZİN GİBİ KÜRT OLMAZ OLSUN. . KÜRT KORKAK OLMAMALI. ULA OĞLUM ADAM KÜÇÜCÜK BİR İŞID A DAYANAMAZ MI YAAA. AMERİKA KOALİSYON BİNBİR MİLLETİN DESTEKLEDİĞİ HALDE KÜÇÜCÜLK BİR İŞID KOLUNA YENİLDİNİZ LAAA. YAZIK YAZIK YAZIK. 1 1 Yanıtla
    BERİVAN: Feleğin çarkı dönmeyecek madem muradımca, Gökler ha yedi kat olmuş, ha sekiz, bana ne? 0 0
  • abdurrahman: yaw bırakın bakalım ışid ne yapacak adamların bir amacı bir bildiği var demekki adamlar kurşuna kafa atıyor resmen türklerden sonra en savaşçı topluluk diyebiliriz 0 0 Yanıtla
  • yorumcu: bu ışidin içindeki kürtlerde neyin neyi bunlarda kürtlerin vatan hayinimi 0 0 Yanıtla
  • ali baba: kobani düştü diyorlar doğrumu 0 0 Yanıtla
  • ışid: kürtler bize hayran biz türklere 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement