Irak Ordusu Hava Operasyonunda 3 IŞİD Komutanını Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Irak Ordusu Hava Operasyonunda 3 IŞİD Komutanını Öldürdü

Irak Ordusu Hava Operasyonunda 3 IŞİD Komutanını Öldürdü

Irak ordusunun Felluce kentine düzenlediği saldırılarda 5 sivil öldü, 27 kişi yaralandı, Enbar'da ordunun IŞİD'e yönelik hava operasyonunda ise 3 IŞİD komutanı öldü.

09.08.2014 21:40  Güncelleme: 22:58

Irak ordusunun, Felluce kentinde düzenlediği saldırılarda 5 sivilin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı bildirildi. Enbar'da Irak Şam İslam Devleti örgütüne karşı düzenlenen hava operasyonlarında ise 3 IŞİD komutanı öldürüldü.

5 SİVİL CAN VERDİ

AA muhabirine konuşan Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi, ordunun, El-Enbar iline bağlı Felluce kentinin farklı bölgelerine düzenlediği saldırıların ardından, hastaneye 5 sivile ait cesedin ulaştırıldığını, yaralı getirilen 27 kişinin tedavi altına alındığını kaydetti.

3 IŞİD KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Enbar Operasyonları Komutanı Orgeneral Reşid Felih bu kentin doğusunda ordunun düzenlediği hava operasyonda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mensubu 3 komutanının öldürüldüğünü belirtti.

Felih, gelen istihbarat bilgileri doğrultusunda IŞİD'e ait bir hedefe hava operasyonu düzenlendiğini ve burada bulunan Suudi Arabistan uyruklu Ebu Bekir es-Suudi, Muhammed Abdulvehab ve Cuma Abbud isimli 3 önemli IŞİD komutanının yaşamını yitirdiğini ifade etti.

IŞİD NELER YAŞATTI?

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Ordusu Hava Operasyonunda 3 IŞİD Komutanını Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • yalan: nerde bunların cesetleri adamlar keserken gösteriyo siz sözde vurduk yalana bak cay demle 13 7 Yanıtla
  • Aydin saglam: Atam salahaddin eyubi el kurdinin torunlari hergön bir adim daha devletlesmeye yakinlasiyorlar 13 6 Yanıtla
  • yorum: BÜTÜN TERÖRİSTLER GEBERSİN İÇLERİNE KATILAN TÜRKLER ÖNCELİKLE İNŞALLAH 14 2 Yanıtla
  • reis: Abd karışmaz işide onlar ABDnin işini yapıyorlar 12 2 Yanıtla
  • baz: ardeşim ben peşmergenin esir almasını istemiyorum her defasında esir aldık diyorlar hepsini üst üste atıp ateşe verin köpek herifler onlara yaşamak haram 10 2 Yanıtla
  • Turkiye torunundur Osmanlinin: Isid amerika israil ypg pkk ve filistin umrumda degil YASASIN TURKIYE CUMHURIYETI 4 5 Yanıtla
  • matmaca: üst düzey komutanlarını kim biliyor ki öldürdük diyorsunuz. Abd gelmese adamlar bağdata geliyordu. Abinize dua edin sizi kurtardı. ne peşmerge ne ırak ordusu. hepsi tırı vırıymış. maliki ortadan kayboldu yoksa irana mı kaçtı korkudan. eğer bunlar saddamın ordusunun eski askerleriyse bu savaş daha çok sürer. saddamın ahını almadan gitmezler. önce maliki ardından Barzani ve Talabani. Ha birde hoşt yer zebariyi unutma işit. 4 4 Yanıtla

Advertisement