İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ermeni Patrikliğini ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ermeni Patrikliğini ziyaret etti

Soylu, Ermeni kanaat önderleri ile bir araya gelerek iyi bir dayanışma gerçekleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, diğer azınlıklarla da iyi bir dayanışma örneği gösterildiğini belirtti. Bakan Soylu, Türkiye'nin geçmişindeki olayların telafi edilebileceğini ve dünyaya bir numune olabileceğini söyledi.

26.04.2023 20:25  Güncelleme: 20:27

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Fatih'te bulunan Ermeni Patrikliği'ni ziyaret etti. Ermeni kanaat önderleri ile bir araya gelen Soylu, Hep birlikte iyi bir dayanışma gerçekleştirildi. Diğer azınlıklarla, diğer cemaatlerle de iyi bir dayanışma gerçekleştirildi. Her birinin bir birinden farklı bakışları olmasına nazaran, Maşalyan'da en titiz şekilde takip etti dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih Kumkapı'da bulunan Türkiye Ermeni Patrikliği'ni ziyaret etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ziyaret sırasında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'da eşlik etti. Soylu ve beraberindekileri Patrik Sahak Maşalyan kapıda karşıladı. Hep birlikte iyi bir dayanışma örneği gösterildiğini vurgulayan Soylu, Hep birlikte iyi bir dayanışma gerçekleştirildi. Diğer azınlıklarla, diğer cemaatlerle de iyi bir dayanışma gerçekleştirildi. Her birinin bir birinden farklı bakışları olmasına nazaran, Maşalyan'da en titiz şekilde takip etti. Her azınlığa belki başka bir terzilik yapıldı. Her azınlığa belki başka bir çözüm üretildi. Her biri aynı yönetmelik içerisinde tercih edildi. Bir kere Haziran ayı içerisinde toplanıldı. Bir takım sıkıntılar çıktı. Daha doğrusu bu dediğim modelleme üzerinden gidilmediği için bir takım sıkıntılar çıktı. Ardından da, Ekim ayında tekrar birlikte olduk. En nihayetinde Kültür ve Turizm Bakanımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda böyle bir süreç oluştu. Benim en çok sevindiğim iş, hem Türkiye adına, hem azınlıklar adına, hem gelecek nesiller adına, gençler adına, çünkü azınlıkların en büyük endişelerinden bir tanesi gençlerin bu tip meselelere uzak bakmasından bir çekinceleri ve korkuları vardı. Yani sahip çıkılmaz korkuları vardı. Ama bazı vakıf seçimlerinde 5 bin, bazı vakıf seçimlerinde 7 bin oy kullanıldı dedi.

'2008'DEKİ KANUNDAN SONRA DÜNYAYA BİR NUMUNE GÖSTERMEK İSTEDİ

Bakan Soylu 'Bu birlikteliğimiz sadece kendimize ait bir birliktelik oluşturmadı. Etrafımızdaki coğrafyada sıkıntılar var. Irak ve Suriye otoritesiz 2 devlet, kuzeylerinde otorite yok. Afganistan'dan Pakistan'a kadar Lübnan'dan Libya'ya kadar birçok noktada sıkıntılar var. Etrafımızdaki coğrafyanın ve dünyada sıkışan bazı süreçlerin böyle rahat bir nefese ihtiyacı var. Bu Anadolu coğrafyasının oluşturduğu bir iklimle beraber bu nefesi verebileceği inancı var. Sayın Cumhurbaşkanımız 2008'deki kanundan itibaren bütün dünyaya bir numune göstermek istedi. ve Türkiye'nin geçmişinde bir takım olan olaylar olabilir. Bunların da yine Türkiye'nin evlatları sayesinde, bu ülkenin evlatları sayesinde telafi edilebileceğinin en önemli işaretini bu noktada ortaya koydu. Türkiye o çizgilerle devam ediyor Türkiye dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ermeni Patrikliğini ziyaret etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ermeni Patrikliğini ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement