Hrant Dink Agos Gazetesi Önünde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Agos Gazetesi Önünde Anıldı

Hrant Dink Agos Gazetesi Önünde Anıldı

Gazeteci Hrant Dink, ölümünün 7. yıl dönümünde, görev yaptığı Agos Gazetesi önünde düzenlenen törenle anıldı.

19.01.2014 17:18

Gazeteci Hrant Dink, ölümünün 7. yıl dönümünde, görev yaptığı Agos Gazetesi önünde düzenlenen törenle anıldı. Katılımcılar Dink'in öldürüldüğü saatte saygı duruşunda bulundu.

Anma etkinliği için Taksim ve çevresinde toplananlar, Osmanbey'de bulunan Agos Gazetesi'ne yürüdü. "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" sloganları atan gruplar Agos gazetesi önünde bir araya geldi. Yürüyüşe Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de katıldı. Agos Gazetesi'nde saatler 15.00'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Gazete binasına Hrant Dink'in fotoğrafının bulunduğu bir afiş asıldı. Katılımcılar Hrant Dink'in öldüğü yere karanfil bıraktı.

Törende, aile ve Hrant'ın arkadaşları adına konuşmayı Fransa'da hayatını kaybeden ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, Agos Gazetesi'nin balkonundan yaptı. Konuşma sırasında Rakel Dink de Kaya'nın yanında gözyaşı döktü.

Konuşmasına "Kardeşimiz Hrant" diyerek başlayan Kaya, "Bizler burada olanlar kardeşlerin ve arkadaşların tam 7 yıl önce senin ayakkabılarını giydik ve öyle basıyoruz yere. Senin muhteşem aklına soruyoruz şimdi adalet yere düştüğünde insanlık hangi pusula ile bulur yönünü. Yordunuz, kıydınız, kıydınız inkar ettiniz. Sizleri belleğimize kazımayı farz kıldınız. Bunları da ekledik tüm acıların tarihine. Bayramı zahir, kandili ışıksız, ocağı söndürülmüş günahsız insanların kuşlar gibi vurulduğu bir memleketteyiz. Hrant Dink'in anısı bizi ıssızlaştırsa da acısıyla bilgileşecek aydınlık aklı ve gülüşüyle güçleneceğiz. Selam olsun halkların kardeşliğine" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Agos Gazetesi Önünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement