Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin Recep Tayyip Erdoğan sonrası için gerekli olduğunu bildirdi.

21.03.2017 16:56

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin Recep Tayyip Erdoğan sonrası için gerekli olduğunu bildirdi.

Köse, Elmalı ilçesinde Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ederek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği toplantıya katıldı.

Ardından, AK Parti Gençlik Kolları'nın geniş katılımlı toplantısına katılan Köse, 16 Nisan'da neden "evet" denilmesi gerektiğini anlattı.

Muhalefetin iddia ettiği gibi bu sistemin krallık, tek adamlık falan getirmediğini belirten Köse, şunları kaydetti:

"Muhalefet de söylüyor? 'Ne istediniz de yapamadınız' diyor. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın isteyip de yapamayacağı bir şey var mı? Yeni hükümet sistemi asıl Recep Tayyip Erdoğan sonrası için gerekli. 15 yıldır unuttuğumuz koalisyonlar dönemine, istikrarsız hükümetlere geri dönmemek için 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' demeliyiz."

Geçmişteki siyasi çekişmelerden örnekler veren Köse, 1980'de 115 kez toplanan meclisin cumhurbaşkanını seçemediğini dile getirdi. Sağ-sol kavgaları ve ardından darbe olduğunu ifade eden Köse. darbe sonrası Turgut Özal ile tek parti döneminde ülkenin refaha kavuştuğunu hatırlattı.

Köse, koalisyonların Türkiye'nin geri gitmesini, yatırımların durmasına neden olduğunu vurgulayarak, tek parti iktidarlarında ülkenin büyüdüğünü ifade etti.

Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin koalisyonlar dönemini ortadan kaldıracağına işaret eden Köse, "Halkın büyük çoğunluğunun oyunu alan kişi iktidar olacak ve 5 yıl ekibiyle ülkeyi yönetecek. Koalisyon yok, erken seçim yok." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement