Gül: Öğrencilerimiz Hayırseverlerin Katkılarıyla Bilim ve Teknoloji Hediye Edecektir - Son Dakika
Güncel

Gül: Öğrencilerimiz Hayırseverlerin Katkılarıyla Bilim ve Teknoloji Hediye Edecektir

Gül: Öğrencilerimiz Hayırseverlerin Katkılarıyla Bilim ve Teknoloji Hediye Edecektir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Üniversitesi'nde hayırseverlere madalya takarken, "Bu armağanlar çok anlamlı."

18.05.2013 13:55

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Üniversitesi'nde hayırseverlere madalya takarken, "Bu armağanlar çok anlamlı. Çok fedekarlık yaptınız. Türk milleti ve Kayseri halkı kadirşinastır. Yapılanları unutmaz. Sizlerin gönüllü fedekarlığı karşısında öğrencilerimiz insanlığa ve millete daha çok bilim teknoloji ve buluşlar hediye edeceklerdir" dedi.

Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki tarafından onuruna dün akşam verilen yemeğe arkadaşları ve yakın dostlarıyla bir araya gelen, geceyi de Kayseri'de annesi Adeviye, babası Ahmet Hamdi ve kardeşi Macit Gül'ün kaldığı bağevinde geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu sabah da Melikgazi ilçesi Organize Sanayi Bölgesi yakınlarındaki Boydak Ormanı'nda bu sabah kent protokolü ve AGÜ Vakfı üyeleriyle kahvaltı yaptı. Basına kapalı yapılan kahvaltı ardından Cumhurbaşkanı, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen toplu açılış, temel atma ve protokol imza törenine katıldı. ERÜ'deki törende, Vali Orhan Düzgün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ziya Eren tarafından yaptırılan Betül- Ziya Eren Genom ve Kök Hücre merkezinin, Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Nanoteknoloji Uygulama merkezinin, Türk İş Sendikası tarafından yaptırılan Veteriner Fakültesi, Necati Kurmel tarafından yaptırılan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ni, Hacı Boydak'ın yaptırdığı Mustafa- Müjgan Boydak Kreş ve Gündüz bakımevini, Melikgazi Belediyesinin yaptırdığı Davul- El Kayseri Araştırma Merkezini, OSB ve ORAN Ajansı tarafından yaptırılan Endüstriyel Tasarım merkezini, Süleyman Çetinsaya tarafından yaptırılan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür merkezinin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ziya Eren'in yaptıracağı İlaç Analizi ve Geliştirme merkezi, Ahmet Ulucan tarafından yaptırılacak Kızılay Misafirhanesi, Necati Kurmel tarafından yaptırılacak Yeşilhisar Meslek Yüksek Okulu ile ERÜ rektörlüğünün yaptıracağı Mühendislik Fakültesi Araştırma Merkezleri'nin temelini attı. Hukuk Fakültesi ek hizmet binası, Tomarza Meslek Yüksek Okulu, Japon bahçesi, İncesu Meslek Yüksek Okulu; Medikal Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi ile Anne Evinin protokollerinin imza törenini gerçekleştirdi. Erciyes Üniversitesine katkıda bulunan hayırseverlere madalyalarını da veren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Çok fedekarlık yaptınız. Türk milleti ve Kayseri halkı kadirşinastır. Yapılanları unutmaz. Sizlerin gönüllü fedekarlığı karşısında öğrencilerimiz insanlığa ve millete daha çok bilim teknoloji ve buluşlar hediye edeceklerdir."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Sabancı Kültür Sitesi'nde Basın Yayın Enfermasyon Genel Müdürlüğü'nün 'Fotoğraflarla Türk Basını' konulu, 50 fotoğraftan oluşan serginin açılışını yaptıktan sonra, Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin yılın gazetecileri yarışmasında dereceye giren medya mensuplarına ödüllerini verdi. Fotoğraf dalında 3'üncülük ödülü kazanan DHA muhabiri Mükremin Öksüzgil de plaketini Cumhurbaşkanı Gül'den aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin ilk genetik ve kök hücre merkezi olan Genom'da incelemelerde bulunduktan sonra Sümer Stadı'ndaki 47'nci Cumhurbaşkanlığı Binicilik Kupası final karşılaşmasını izledi.

OE,DÖ,MÖ,HY(OE/İD) - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül: Öğrencilerimiz Hayırseverlerin Katkılarıyla Bilim ve Teknoloji Hediye Edecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement