Gladyatörler Arenaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Gladyatörler Arenaya Çıktı

Gladyatörler Arenaya Çıktı

Roma İmparatorluğu döneminde düzenlenen gladyatör dövüşleri, Serik Aspendos Gladyatör Arena'da canlandırıldı.

16.08.2012 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Roma İmparatorluğu döneminde düzenlenen gladyatör dövüşleri, Serik Aspendos Gladyatör Arena'da canlandırıldı. Dönemin dövüşlerinin birebir yansıtıldığı gladyatör gösterisi, yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini topladı.

Roma dönemindeki gladyatör dövüşlerinin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Arena'da gösteriler başladı. Aspendos Antik Tiyatrosu yakınlarındaki alan üzerine kurulan Aspendos Gladyatör Arena'da eğitim alan oyuncular, 24 bin metrekarelik alanda gladyatör dövüşlerini canlandırıyor. 2 bin yıl önceki

Roma döneminin mimarisi, birebir el yapımı giysileri ve savaş aletlerinin kullanıldığı gösteriler için izleme alanı ve Türkiye'de ilk kez oluşturulan pazar yeri de hizmete girdi.

Gösteriler başlamadan önce sergilenen ateş şovu ve köle satışı, izleyicilerden tam not aldı. Turistler, gladyatörler ile sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi. Aslına uygun olarak gerçekleştirilen dövüş öncesi sahneler de ilgiyle izlendi. Dövüşler ise gerçeğini aratmadı. Kılıç, ağ ve mızrak oyunları ile infaz sahnelerinin sergilendiği gösteriler, izleyicilerin heyecanlı dakikalar yaşamasına sebep oldu. Roma dönemi Gregoryan müzikleri eşliğinde birbirleriyle dövüşen gladyatörlerin gösterisi nefesleri kesti.

Aspendos Gladyatör Arena Konsept Danışmanı Mehmet Bıcıoğlu, 6 yıl önce Ankara'daki bir kitapevindeki dergide gladyatörlerle ilgili bir yazı okumasının ardından, bu fikrin aklında oluşmaya başladığını söyledi. Bıcıoğlu, 7 yıllık bir çalışmanın ardından gösteriyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gladyatör gösterilerinin Antalya turizmine farklı bir boyut getireceğini ifade eden Bıcıoğlu, "Buraya gelenler, Roma döneminin otantik havasını bulacak. İçeride ve dışarıda dönemin eşyalarını kullandık. Her şey el yapımıdır. Gladyatörlerin eğitimini de 4 ayda tamamladık. İçinden en iyi olanlarını seçtik. Şuanda çalıştığımız arkadaşlar, işlerini layıkıyla yapıyor. 60 kişilik bir ekibim var. Bunların 12'sini gladyatör, diğerlerini dansçılar, canlı müzikçiler ve köleler oluşturuyor" dedi.

Daha çok Avrupalı turist beklediklerini kaydeden Bıcıoğlu, gösterinin perşembe ve cumartesi günleri sahneleneceğini, bilet fiyatlarının ise 75 TL olduğunu açıkladı.

Bıcıoğlu, 800 kişilik arenanın ikinci gösteriden sonra tamamen dolmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Gösteriyi izleyen yabancı turistler, ortamdan çok etkilendiklerini belirterek, ilk kez böyle bir şov izlediğini çok beğendiklerini söylediler.

Gösteriyi izleyen Türk seyirciler de, böyle bir gösterinin Antalya turizmine büyük katkısı olacağını ifade ederek, gösteriyi izlemenin kendileri için bir şans olduğunu kaydettiler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gladyatörler Arenaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement