Gezi Davasından Beraat Ettiler - Son Dakika
Güncel

Gezi Davasından Beraat Ettiler

Gezi Davasından Beraat Ettiler

Gezi Parkı eylemlerinde Hatay’da hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Adapazarı Çark Caddesi'nde yürüyüş düzenleyen ve haklarında dava açılan 6 kişi beraat etti.

23.01.2014 16:46

Gezi Parkı eylemlerinde Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Adapazarı Çark Caddesi'nde yürüyüş düzenleyen ve haklarında dava açılan 6 kişi beraat etti.

Sakarya Adliyesi 1'inci Asliye Ceza mahkemesinde görülen davada sanıklar Yaşar Karataş, Ayşegül Altıntaş, Tuncay Demirtaş, Harika Günay Karataş, Rıfat Savaş Turhan, Uğur Akbaba hazır bulunundu.

"Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçundan yargılanan sanıklar suç işlemediklerini söyleyerek kendilerini savundu. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını istediler.

İfadeleri tek tek alan mahkeme heyeti, sanıklar Yaşar Karataş, Ayşegül Altıntaş, Tuncay Demirtaş, Harika Günay Karataş, Rıfat Savaş Turhan ve Uğur Akbaba hakkında ayrı ayrı, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma" suçunu işlediklerinden bahisle 2911 sayılı kanunun 28/1, TCK'nın 53. maddeleri gereğince cezalandırılması talebi ile kamu davası açılmış ise de, sanıkların unsurları itibari ile oluşmayan atılı suçtan beraatına karar verdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gezi Davasından Beraat Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement