"Gazetecilerın Dikili Ağacı Oldu'' - Son Dakika
Güncel

"Gazetecilerın Dikili Ağacı Oldu''

"Gazetecilerın Dikili Ağacı Oldu\'\'

Devlet Bakanı Arınç, 'Basın-Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı' Fidan Dikim Törenine Katıldı.

11.12.2010 15:42

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün İzmir'de oluşturduğu ''Basın-Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı' fidan dikim törenine katıldı. Son dönemlerde Bakanlar Kurulu üyelerini yumurtalı eylemlerden korumak için ellerinden şemsiye düşürmeyen korumalar, bu kez Arınç'ı yumurtadan değil kar yağışından korumak için şemsiye kullandı.

Denizcilik Müsteşarlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, Gemi Trafik Hizmetleri Merkez Binası ve Trafik Gözetleme İstasyonu yapılacağı gerekçesiyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayatlarını kaybeden gazetecilerin anısına yaklaşık 14 yıl ?"[1]nce dikilen ağa?[1]ların Kasım ayı başında kesilmesi ve gazetecilerin tepkisinden sonra bu kez Basın Yayın Enformasyan Genel Müdürlüğü gazatecilerin gönlünü alan bir etkinlik yaptı. Türkiye genelinde başlatılan 81 ilde 81 Basın-Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ağaçlandırması için harekete geçen Genel Müdürlük, İzmir'de Örnekköy'de 1500 fidan dikti.

Fidan Dikim törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 30 dakika gecikmeyle katıldı. Vali Cahit Kıraç ve Basın Yayın Egformasyon İzmir İl Müdürü Selçuk Özdağ, gazeteciler ve AK Parti teşkilatlarının katıldığı tören boyunca hafif kar yağışı gerçekeşti. Öce fidan dikenlerin adlarının bulunduğu anıtın açılış kurdelesini kesen Arınç, ''Ağaç dikmek hem insani bir görev,hem de inancımıa göre de çok hayırlı bir iş. Aklıma Peygamberimizin bir hadisi geldi, diyor ki '(hemen kıyametin kopacağını bilseniz dahi, bir dakika, bir saniye sonra, elinizdeki fidanı mutlaka dikin.) Biz de olumsuz hava şartlarında ağaç dikme görevimizi yerine getiriyoruz. Türkiyenin yeşillenmesi ormana kavuşması, insanların doğayla içiçe olması lazım. Bu, sağlığımız, toprağımız, vatanımız bakımından çok önemli. Basın Yayın ve Enformasyan Genel Müdürlüğü böyle anlamlı bir faaliyet yürüttü' dedi.

İzmir'den sonra yarın (pazar) Manisa'da hatıra ormanına fidan dikileceğini belirten Arınç ''Gazeteci arkadaşların da artık dikili ağaçları var. Ormanı var. Basın, yayın bizi bilgilendiriyor. Gözümüz kulağımız olan basına çok şey borçluyuz' dedi. Yerel medya çalışanlarını Türkiye'nin farklı illerine götürecek bir kampanya başlattıklarını belirten Arınç ilk olarak Muğla ve Manisa'lı gazetecilerin Urfa'ya giderek gezi ve görüşmeler yapacağını, bu illerin kültürüyle ilgili çalışmalar yapacakları söyledi. Bunun bir rotasyon, turizm kampanyası olduğunu dile getiren Arınç, gazetecilerin dostluklarının pekişeceğini belirtti. Basın Yayın Eformasyon İl Müdürü Selçuk Özdağ ise Ocak ayında Kuşadası ve Marmariste de yeni ormanlar oluşturacaklarını açıkladı.

YUMURTA DEĞİL KAR ŞEMSİYESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına da bir fidan dikilen ormanda Bülent Arınç, kendi adına hazırlanlan fidanın çukuruna kürekle toprak attı. Arınç'ı tören alanına geldiği andan itibaren iki şemsiyeli koruma yalnız bırakmadı. Şemsiyeleriyle sürekli Arınç'a kar yağışından koruyan korumalar, son dönemlerde gündemde olan yumurtalı eylemlere karşı da önlem aldı. İki gün önce İzmir'de Turizm Fuarı açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çevresinde bekleyen yumurtalı eyleme karşı her an açılmaya hazır şemsiyeli korumlar dikkat çekmişti.

AKP MİLLETVEKİLİNİN KULAKLI ŞEMSİYESİ

Bülent Arınç törenden ayrılmadan önce yanına gelen AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'nin üzerinde çizgi film karakteri ve iki kulaklı mavi renkli şemsiyesi ilgi odağı oldu. Korumaların siyah şemsiyeleri arasından sıyrılan Katmerci, dikkat çeken şemsiyesiyle Arınç'la sohbet etti.

Bu arada ağaç dikilen bölgeye yakın Atatürk Ormanı'nda 10 Kasım'da ''Gazeciler Hatıra Ormanı' alanında kızı gözetleme radar istasyonu yapılacağı gerekçesiyle ağaçların kesilmesini protesto eden İzmir Gazeteciler ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, bu törene katılmayarak tepkisini gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Gazetecilerın Dikili Ağacı Oldu'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement