Fransız Turist Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Fransız Turist Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı

Fransız Turist Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı

EKSTREM sporlara meraklı 2 arkadaşıyla birlikte Antalya'nın Kemer ilçesine giden Fransa vatandaşı Fabien Pequiot (42), 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktıktan sonra saat 14.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütüyle atlayış yaptı.

08.11.2018 12:49

EKSTREM sporlara meraklı 2 arkadaşıyla birlikte Antalya'nın Kemer ilçesine giden Fransa vatandaşı Fabien Pequiot (42), 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktıktan sonra saat 14.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. Kilometrelerce havada asılı kalarak Tekirova sahiline iniş yapmayı planlayan paraşütçü, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı bin 500 metre aşağıda kayalık alana düştü. Kalça kemiği, kolu ve kaburgaları kırılan Pequiot'a ilk ulaşan, Olimpos Teleferik görevlileri oldu. Kazazedenin durumunu tespit eden görevlilerin haber vermesi üzerine AFAD ve UMKE ekipleri Antalya'dan yola çıktı. Kemer'deki 112 acil servis sağlık ekibi de teleferik alt istasyona gelerek müdahale ve nakil için bekletildi.

SİLAHLI KUVVETLER DEVREYE GİRDİ

Sarp kayalıklarda büyük mücadele ile 2 saatte yaralının yanına ulaşan ekipler, Fabien Pequiot'u sedyeye sabitlerken Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter istendi. Helikopter, işaret fişeğiyle belirlenen kaza bölgesine hava akımı nedeniyle 1 saat uğraşmasına rağmen yaklaşamadı. Havanın kararmasıyla kurtarma operasyonu riske girdi. Bunun üzerine kuvvetli ve değişken hava akımlarında görev yapabilecek bir helikopter için silahlı kuvvetlerden yardım istendi. Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından havalanan bir Sikorsky helikopter ve kurtarma ekibi olay yerine gelerek yaralı turisti bulunduğu yerden alarak tedavi için Antalya'ya ulaştırdı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Fransız Turist Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement