"Fatmagül'e Bir Gün Bize Her Gün" - Son Dakika
Güncel

"Fatmagül'e Bir Gün Bize Her Gün"

"Fatmagül\'e Bir Gün Bize Her Gün"

Dizi Oyuncuları ve Set Çalışanları Taksim'de Eylem Yaptı.

25.12.2010 04:40  Güncelleme: 11:01

Televizyon dizilerinin 90 dakikadan 45 dakikaya düşürülmesini isteyen dizi oyuncuları ve set çalışanları Taksim'de eylem yaptı.

Senarist, yönetmen, oyuncu ve set çalışanlarından oluşan bir grup, dizi sürelerinin indirilmesi ve setlerdeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi istemiyle eylem yaptı. Senaryo Yazarları Derneğince (SENDER), Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde, "Yerli dizi yersiz uzun" sloganıyla düzenlenen eylemde, sektörün her kesiminden katılımcılar, "8 saatlik iş günü istiyoruz", "Dizi süreleri 45 dakikayı geçmesin", "Emeklilik hakkımız gasp edilemez", "Taksim sözleşmesi istiyoruz" ve "Özel sinema yasası istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

DİZİ ÇALIŞANLARI SENDİKA İSTİYOR

Eyleme çok sayıda sanatçı, oyuncu katılırken, eylemciler dizi sürelerinin 45 dakikaya indirilmesini istedi. "Fatmagül'ün suçu ne?" adlı dizide Fatmagül'ü canlandıran Beren Saat geçen gün 17 saat çalıştığının altını çizerek, dizi süreleri biraz kısalsın dedi.

Çalışma ortamının insanca bir çalışma ortamı olmadığını vurgulayan Mehmet Ali Alabora" İnsanca çalışma ortamını hak ediyoruz, bunun birinci koşulu 90 dakika dizi sürelerinin 45 dakikaya indirilmesidir. Normal mesai saatleri içinde iş güvencesi istiyoruz, sigortamızın olabilmesi gerekiyor. Bütün mücadele buradan başlıyor. ve devam edecek" dedi.

EYLEME YAPIMCILARDA DESTEK VERDİ

Eyleme, Fatmagül'ün suçu ne?, Aşk ve Ceza, Arka Sokaklar, Bir Kadın Bir Erkek, Bitmeyen Şarkı, Lale Devri, Yaprak Dökümü, Yer Gök Aşk ve Ömre Bedel gibi dizi ekiplerinin yanı sıra Asist Yapım, Avşar Film, Koliba Film, Boyut Film, Gold Yapım ve Medyavizyon

şirketleri de destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Fatmagül'e Bir Gün Bize Her Gün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement