Esin Öğretmenin Duruşması Başladı - Son Dakika
Güncel

Esin Öğretmenin Duruşması Başladı

Esin Öğretmenin Duruşması Başladı

Siirt'in Aydınlar ilçesinde 2010 yılında Kaletül Üstad tepesinden düşerek hayatını kaybeden öğretmen Esin Güneş ile ilgili ilk duruşma başladı.

04.01.2012 13:37

Siirt'in Aydınlar ilçesinde 2010 yılında Kaletül Üstad tepesinden düşerek hayatını kaybeden öğretmen Esin Güneş ile ilgili ilk duruşma başladı.

Duruşma öncesinde adliye binası önünde toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu", "Emekçi Hareket Partili Kadınlar", "Sosyalist Kadın Meclisleri" ve "Berfin Kadın Danışma Merkezi" üyeleri basın açıklaması ile Esin öğretmenin kaza değil cinayete kurban gittiğini öne sürerek protesto gösterisi yaptı. Esin Güneş'in annesi, babası ve akrabalarının da katıldığı eylemde bir açıklama yapan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" Basın Sözcüsü Seval Kutlu, sorumluların bunun cinayet değil kaza olduğunu ileri sürdüğünü söyledi.

Kutlu, "Dava açılmadan, bu olayın sorumluları serbest bırakıldı. Esin Güneş'in ailesi tam 1.5 yıldır mücadele ediyor. Nihayet 30 Kasım 2011'de dava açıldı. Bugün Siirt'te davanın ilk duruşması görülecek. Birazdan temsilcilerimiz davaya girecekler. Bizler de kadınlarla birlikte temsilcilerimiz davadan çıkana kadar burada bekleyeceğiz. Esin öğretmene sahip çıkmak için geldik" dedi.

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını ise Berna Görgülü okudu. Görgülü, "Esin Güneş'in ölümü incelendiğinde kaza denemeyeceğini anlatan ayrıntılar ortaya çıktı. Tüm kanıtlar Esin Güneş'in ölümünün normal bir ölüm sayılamayacağını ortaya koyuyor. Ailesi Esin'in ölümünün kazayla değil. Kasıtlı olduğuna inandığı için dava açmak istedi. Ancak tüm delillere ve şüphelere rağmen dava açılmadı. Katil zanlısı olan Esin öğretmenin eşi Güven Güneş ve arkadaşı Beşir Üzüm ise serbest bırakıldı. Kadın

katillerini yargılamayan, yargıladığında ise, bin bir çeşit bahane ile ceza indirimleri uygulayan adalet sistemi kadınlardan yana işlemiyor. Bizler Esin Güneş'in ölümünün bir tesadüf olmadığına inanıyoruz. Esin Güneş davasında adalet istiyoruz. Dava başladığından bu yana süregelen hukuksuzlukları değil; gerçekleri ortaya çıkartacak, bir yargılama istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklama esnasında kadın cinayetlerini kınayan ve cinayete kurban giden kadınlarla ilgili sloganlar atıldı. Açıklamaya katılan kadınlar ellerinde bulunan afiş ve dövizlerle adliye binasının önünde oturma eylemi yaparak duruşma sonucunu beklemeye başladı.

2010 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda eşiyle birlikte piknik yapmaya gittiği belirtilen Esin Güneş kayalıklardan aşağıya yuvarlanmış ve hayatını kaybetmişti.

- SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esin Öğretmenin Duruşması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement