Erzurum'da çıkan yangında 12 ev ve 4 ahır zarar gördü - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da çıkan yangında 12 ev ve 4 ahır zarar gördü

Erzurum\'da çıkan yangında 12 ev ve 4 ahır zarar gördü

Erzurum'un Pazaryolu ilçesine bağlı Köşeyolu Mahallesi'nde çıkan yangında 12 ev ve 4 ahır zarar gördü. Vali Okay Memiş, vatandaşlara 125 bin lira yardım yapılacağını açıkladı. Yangında can kaybı olmazken, AFAD ve Kızılay ekipleri yardım çalışmalarına başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

23.06.2023 11:34
-ERZURUM'un Pazaryolu ilçesine bağlı kırsal Köşeyolu Mahallesi'nde meydana gelen yangın sonrası incelemelerde bulunan Vali Okay Memiş, 12 ev ve 4 ahırın zarar gördüğünü belirterek vatandaşlara 125 bin lira yardım yapılacağını bildirdi.

Pazaryolu ilçesinin 40 hane ve yaklaşık 70 nüfuslu kırsal Köşeyolu Mahallesi'ndeki bir evde 21 Haziran saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede bitişikteki evlere de sıçradı. İlk belirlemelere göre elektrik tellerinin birbirine temas etmesiyle çıkan kıvılcımların neden olduğu yangına Pazaryolu, İspir, Erzurum ve Bayburt'tan 7 itfaiye aracı, 2 su tankeri, Orman Bölge Müdürlüğü'nden 2 arozöz ve jandarma ekipleri müdahale etti. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında 12 ev ve eklentileriyle ahırlar zarar gördü. AFAD ekipleri, evleri yanan 12 afetzede için çadır kurdu, yatak, yorgan, yastık, battaniye ve gıda maddesi dağıttı. Kızılay da mahallede gün boyu çay, çorba ve kuru gıda dağıtımı yapmaya başladı.

VALİ VE BAŞKAN İNCELEMEDE BULUNDUİş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Köşeyolu Mahallesi'ne giden Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, vatandaşlarla görüştü. 12 ev ve 4 ahırın yandığı olayda can kaybı olmamasının sevindirici haber olduğunu ifade eden Memiş, AFAD tarafından köye 12 çadır kurulduğunu söyledi. Ailelere 2 gün içerisinde 12 konteyner verileceğini de belirten Vali Memiş, "Şu an kurduğumuz çadırlarda, yatak, battaniye, tüp ve gıda bulunuyor. Konteynerlerde de aynısı olacak. Ailelere en kısa sürede ev ve 125 bin TL tutarında nakdi yardım da yapılacak" dedi. BAKAN YERLİKAYA'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONUKöşeyolu Mahallesi'nde incelemelerini sürdüren Vali Memiş, cep telefonu aracılığıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı vatandaşlarla görüştürdü. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yerlikaya, şunları söyledi:

"Orada bulunan tüm vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Yangında evlerini kaybeden hane halkımızın en kısa sürede tüm sorunlarını çözeceğiz. Hiçbir vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz müsterih olun. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrardan iletiyorum."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da çıkan yangında 12 ev ve 4 ahır zarar gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement