Erzurum Büyükşehir`in Yaz Eğitim Kursları Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Erzurum Büyükşehir`in Yaz Eğitim Kursları Sona Erdi

Erzurum Büyükşehir`in Yaz Eğitim Kursları Sona Erdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nin kent genelinde düzenlediği Yaz Eğitim Kursları sertifika töreniyle sona erdi.

06.09.2014 12:02

İstanbulkapı semtindeki Erzurum Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kurumları`nda (ESMEK) düzenlenen törene Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ile diğer davetliler katıldı. Başkan Sekmen, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaptı. Sekmen, şöyle dedi:

"Eğitim; bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve kabiliyetlerin sistematik bir şekilde verilmesidir. Eğitim, hayatın her alanında gereklidir. Göreve geldiğimiz günden beri eğitime destek ve öncelik vereceğimizi her fırsatta dile getirdim. Hazreti Ali`nin dediği gibi "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" ifadesini şiar edinen eğitim gönüllüsü mesai arkadaşlarımın katkısıyla oluşturulan Yaz Eğitim Kursları`nda bu yıl bine yakın kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamladı."

"Gençlerin hayata bakış açısı değişti"

Söz konusu kursların gençler üzerindeki etkisine vurgu yapan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "50 eğitim neferinin yoğun gayreti sonucu birçok gencimizin hayata bakış açısını değiştiren yaz eğitim kurslarını bu yıl 20 branşta gerçekleştirdik. El sanatları, ayakkabıcılık, tekstil, kuaförlük, aşçılık, nakış, mefruşat, muhasebe, bilgisayar, sekreterlik ve spor gibi birçok branşta verdiğimiz eğitimlerde farklı sektörlere ara eleman yetiştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bakım başta olmak üzere birçok alanda kent istihdamına katkıda bulunuyoruz. Eğitim merkezlerimizde şimdiye kadar 12 bin vatandaşımıza birçok branşta eğitim verdik."

"Sosyal sorumluluğumuzun bilincindeyiz"

Başkan Mehmet Sekmen, ESMEK`in kurslarına katılan gençlerin işe yerleştirildiğini bildirdi. "Sosyal sorumluluğumuzun bilincindeyiz" diyen Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece Erzurum değil bölgemiz ve diğer illerimizde bulunan kursiyerlerimiz verdiğimiz eğitim sayesinde evlerine ekmek götürüyor. Sosyal sorumluluk ilkesini prensip edinen eğitim merkezlerimizde bu yıl açılan Kur`an Kurslarımız da yavrularımıza Kur`an-ı Kerim eğitimi verdik. Yaşlısı, genci 7`den 70`e her kesime hitap eden eğitim merkezlerimizin işlevsel özelliğini artırarak şehir ekonomisine daha çok katkı sağlayacağız. Buradan bir kez daha deklare ediyorum kadim şehrimize gönül vermiş bir kardeşiniz olarak işsize iş, aşsıza aş, evsize ev vereceğiz. Yeter ki bizden hayır dualarınızı eksik etmeyin."

"Vasıflı eleman sorunu yaşıyoruz"

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da, Erzurum`da vasıflı eleman sorununun yaşandığını vurguladı. Vali Altıparmak, "Erzurum'un en büyük sıkıntısı vasıflı eleman sorunudur. Bu tür kurslarla bu sorunun ortadan kaldırılacağına inanıyorum. Kamu kurumları arasında işbirliği olmadan hiçbir işin altından tek başına kalkılamaz. Erzurum inşallah marka bir şehir olacak bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. Sertifika töreninde davetliler, halk oyunları ve anaokulu öğrencilerinin gösterisini izledikten sonra kursiyerlerin el emeği göz nuru olan sergiyi gezdi. Bu arada, mavi kapak kampanyasıyla ESMEK tarafından alınan akülü araçlar, engelli iki vatandaşa teslim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erzurum Büyükşehir`in Yaz Eğitim Kursları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement