Erzurum - 4 Yaşındaki Furkan Şehit Babasının Devlet Ödünç Madalyasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum - 4 Yaşındaki Furkan Şehit Babasının Devlet Ödünç Madalyasını Aldı

Erzurum - 4 Yaşındaki Furkan Şehit Babasının Devlet Ödünç Madalyasını Aldı

Erzurum'da 3 Şehit ve 3 Gaziye Düzenlenen Törenle Devlet Övünç Madalyası Verildi. 2008 Yılında Hakkari'de Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın Madalyası 4 Yaşındaki Oğlu Furkan Yıldırım'a Verildi.

19.09.2010 17:20

ERZURUM'da 3 şehit ve 3 gaziye düzenlenen törenle devlet övünç madalyası verildi. 2008 yılında Hakkari'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın madalyası 4 yaşındaki oğlu Furkan Yıldırım'a verildi.

Öğretmen Evi'nde bugün (19 Eylül) saat 14.00'da düzenlenen törenle 3 şehit yakını ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgenaral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Soysal, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Sebahattin Öztürk, şehit yakınları ve gazilerinin başımızın üstünde yeri olduğunu belirtti.

Madalya töreni öncesi yerel bir sanatçının söylediği asker türküleri törene katılan şehit yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Daha sonra madalya ve berat alacak kişiler sahneye davet edildi. İlk Madalya 2008 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak Sınırındaki Aktütün Jandarma Karakolunda terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 3 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın en küçük ve tek erkek çocuğu olan 4 yaşındaki Furkan Yıldırım'a verildi. Küçük Yıldırım'ın madalyasını Vali Sebahattin Öztürk göğsüne taktı. Vali Öztürk, kuçağına aldığı Furkan'a, "Bu madalyayı gururla taşıyacaksın" dedi.

Törende şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Han, Piyade Onbaşı Ahme Şükrü Karataş'ın yakınlarına ve gazi olan Piyade er Murat Gülen, Piyade er Hamza Arslan ve Jandarma er Muhammet Karaman'a da ödülleri verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum - 4 Yaşındaki Furkan Şehit Babasının Devlet Ödünç Madalyasını Aldı - Son Dakika


Advertisement