Erdoğan: Adam Bazukayla Meclis'e Geliyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Adam Bazukayla Meclis'e Geliyor

Erdoğan, "Türkiye artık bu darbe anayasası ile yönetilemez. Hem anayasa değişmeli, hem içtüzük. 'Milletvekili aranmaz' deniliyor ama adam bazukayla Meclis'e geliyor" dedi.

24.12.2015 13:58  Güncelleme: 15:09

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisini ziyaret eden TBMM Başkanlık Divanı üyelerine, içtüzük değişikliği ve yeni anayasa mesajı verdi. Erdoğan'ın, "Türkiye bu dönemde artık bu darbe anayasası ile yönetilemez. Hem anayasa değişmeli, hem içtüzük. 'Milletvekili aranmaz' deniliyor ama adam bazukayla silahla Meclis'e geliyor" dediği öğrenildi.

SARAY'A ZİYARETE GİTTİLER

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Meclis Bakanlık Divanı üyelerinin bir bölümü dün Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ziyarete, Başkanlık Divanı'nın CHP ve HDP'li üyeleri katılmadı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı gözünden geçirdiği operasyon, AK Partili üye Fehmi Küpçü ise Genel Kurul'daki görevi nedeniyle görüşmede bulunmazken, MHP'li Divan üyeleri Seyfettin Yılmaz ile Zihni Açba Saray'daki toplantıda yer aldı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Erdoğan önce yeni üyelerin kendisini tanıtmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede özetle şunları söylediği öğrenildi:

"ADAM, BAZUKA İLE MECLİS'E GİRİYOR"

"Yeni Anayasa konusunda tüm partilerin millete sözü var ama geçen dönem bu yapılamadı. Herkes yeni anayasa diyor ama nasıl bir anayasa dendiğinde ayrışma oluyor. Meclis anayasa yapamaz konumuna düşmemeli. Mutlaka yeni anayasa yapılmalı. Mevcut içtüzük, Meclisi çalıştırmak yerine çalıştırmamaya dönük. Milletvekili aranamaz deniyor, ama adam bazuka ile Meclis'e giriyor, silahla girenler var. Bunların önlenmesi lazım. O nedenle mutlaka içtüzük de değişmelidir."

"80 ANAYASASI İLE BÜYÜMEZ"

Geçen yıl Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda epeyce yol katedildi. 80 Anayasası ile devletin büyümesi mümkün değil. Türkiye bu dönemde artık bu darbe anayasası ile yönetilemez. Ülkede hızlı yatırımların yapılması, istihdam artışının sağlanması için yasaların daha hızlı çıkarılması gerekir."

YENİ BİNA SERZENİŞİ

Görüşmede Meclis Başkanı İsmail Kahraman, yeni milletvekilleri binasının işlevsel olmadığını dile getirdi. Divan üyeleri, yoklama istendiğinde odalarından genel kurul salonuna ulaşımın zor olduğu, misafirlerini kulislerde ağırlamak zorunda kaldıkları gibi yeni binaya yönelik sıkıntıları dile getirdiler. Salı günleri ziyaretçi yoğunluğundan dolayı güvenlik sıkıntılarının oluştuğu da aktarıldı. Eski milletvekillerinin çalıştığı A ve B blokların aktif hale getirilmesi konusuna değinildi. Erdoğan, bu aktarımlarla ilgili olarak da "Bunlar Meclis Başkanlık Divanı olarak sizin aranızda çözeceğiniz konular" dediği kaydedildi. Başkan Kahraman, Azerbaycan ziyareti hakkında bilgi verirken, oradaki başkanlık sarayının bire bir Versay Sarayının aynısı olduğu bilgisi verildiğini anlattı. Bunun üzerine Erdoğan, "Bizimki Versay değil, Selçukli mimarisi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuklarına salep ve nar suyu ikram ederken, "R.T.E" yazılı birer de kravat hediye etti.

CHP VE HDP'DEN TEPKİ

Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan randevuyu Başkanlık Divanı üyelerine önceki gece saat 23.30 sıralarında cep telefonu mesajıyla göndermesi de tepkilere yol açtı. CHP'li Katip Üye Emre Köprülü, Hürriyet'e, "7 Haziran seçimlerinden sonra Başkanlık Divanı'nın Saray ziyaretine de gitmemiştik, o günden bugüne bir değişiklik yok, aksine daha da otoriterleşmeye dönük hareketler var" dedi. Köprülü, bu ziyaretin gece saat 23.34'de cep telefonuna ulaşan bir telefon mesajıyla kendisine iletildiğini de belirterek, "Bir defa bu da işin ciddiyeti bakımından olmaması gereken bir davet yöntemi" tepkisini gösterdi. CHP'li İdare Amiri Tufan Köse de Divan'ın CHP'li üyeleri olarak bu ziyarete katılmadıklarını söyledi. HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, dün " Meclis Genel Kurulu'nu yönetiyorum" derken, HDP'li İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder de İstanbul'da olduğunu belirterek ziyarete katılamadığını bildirdi. (Kaynak: Hürriyet)

Erdoğan: Adam Bazukayla Meclis\'e Geliyor

Son Dakika Güncel Erdoğan: Adam Bazukayla Meclis'e Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • off: Iyi demişsin 0 0 Yanıtla
  • M.o.ugur : HELAL OLSUN SANA BÜYÜK BAŞKAN !! 0 0 Yanıtla
  • Ata Sever: inadina sn başkan RTE 0 0 Yanıtla
  • ToRNaDo: Senin sayende bu PKK li TBMM GIRDI SAYIN CUMHUR BASKANI VE PARTISI AKP SIMDIDE AGLAMAYA ZIRLAMAYA GEREK YOK YAPTIGIN IHANETI BASKALARINA YUKLEMEYE CALISMA SEN VE PARTIN BU TERORISTLERI BU HALE GETIRDINIZ YAZIKLAR OLSUN 0 0 Yanıtla
  • türk: Daha bu adamin arkandayiz demesine sasiorum. Sizler türk olamasiniz. Okadar sehidimizin kani var bu adamin elinde pkk yi ülkenizde barindiran adams nsl reis diyebiliorsunuz. Türkiyede hdp güya kürt halki temsil eden partiler kspatilmasi gerek. Terörle bir masaya oturulmamssi gerek. Terörle anlasms kesinlikle kabul edilemez. Türk askerine polisine silah dogrultup sikana idam cezasi verilmedi gerek. Böylece terör biter baska türlü bitmez 0 0 Yanıtla
  • Müminler Ancak KARDEŞTİRLER: “Kavmiyet dâvasına çağıran, bizden değildir. Kavmiyet uğruna savaşan da bizden değildir. Keza kavmiyet dâvası üzerine ölen de bizden değildir” 0 0 Yanıtla
  • turkey: inadına recep Tayip erdoğan inadına ak parti kiskananlar catlasi n 0 0 Yanıtla
  • suruçlu: o bazukayı işte senin polisin askerin halka karşı kullanıyor. senin medya da halkı bilgilendirmiyor... 0 0 Yanıtla

Advertisement