DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: İhsanoğlu Olmasa Erdoğan Yüzde 70 Alırdı - Son Dakika
Güncel

DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: İhsanoğlu Olmasa Erdoğan Yüzde 70 Alırdı

DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: İhsanoğlu Olmasa Erdoğan Yüzde 70 Alırdı

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu yerine CHP'nin kendi adayını çıkarsa 14 partinin desteğini alamayacaktı." dedi.

14.08.2014 09:09  Güncelleme: 10:19

Doğruyol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu yerine CHP'nin kendi adayını çıkarsa 14 partinin desteğini alamayacaktı" dedi.

DYP Lideri Çetin Özaçıkgöz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine yönelik tepkilere ilişkin bir açıklama yaptı.

Seçimlerde İhsanoğlu'nun çıkartılabilecek en iyi aday olduğunu kaydeden, Özaçıkgöz, "DYP'nin de içinde bulunduğu 14 parti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekledi. İhsanoğlu da yüzde 40'a yakın bir oy aldı. İhsanoğlu ismini ortaya atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyasi bir risk alarak bu seçimi yapmıştır. Ancak şu anda partisi içinde şiddetle eleştiriliyor ama bence doğrusunu yapmıştır. Erdoğan 55 milyon seçmenin 20 milyonunun oyunu almıştır. Birinci turda seçilmiştir ancak beklediği oy oranını da yakalayamamıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın aldığı oy oranının Anayasayı değiştirecek veya kendisini "Başkan" yapabilecek bir oy oranı olmadığının altını çizen Özaçıkgöz, Ekmeleddin İhsanoğlu değil de CHP içinden başka bir isim ortaya atılsaydı, bu adayı ne MHP'nin ne DYP'nin ne de diğer 14 partinin desteklemeyeceğini kaydetti.

-"14 PARTİNİN ORTAK FİKİRDE BULUŞMASI ASLINDA BAŞLI BAŞINA BİR BAŞARIDIR"-

İhsanoğlu ismi olmasaydı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı da yüzde 70'lere çıkacağını öne süren Özaçıkgöz açıklamasına şöyle devam etti:

"Çatı içinde bulunan 14 partinin çoğu ikinci turda Tayyip Erdoğan'a oy verirdi. Şu anda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu eleştiriliyor ancak, çatı adayı destekleyen sağcı, solcu, muhafazakâr, demokrat 14 partinin ortak fikirde buluşması aslında başlı başına bir başarıdır. Birbirlerinden bu kadar uzak partilerin daha önce böylesine bir olayda birleşmesine tarih tanık olmamıştır. Bu bir başlangıçtır. CHP'li muhaliflerin olayı kişiselleştirmeden, ülke meselesi olarak görmeleri gerekmektedir. CHP'nin iç işlerine karışmak istemiyoruz ancak eleştirdikleri ortak adayı DYP de desteklediği için fikirlerimizi açıklama zarureti hissettik. Bu bakımdan seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diler, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğru bir seçim yaptığını, ülkenin menfaatine olacak bu tarihi konsorsiyumun Sayın Erdoğan'ın oylarını yüzde 50'lere indirdiğini belirtmek isterim."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz: İhsanoğlu Olmasa Erdoğan Yüzde 70 Alırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement