Doğadan Topladığı Renkli Taşları Kırıp, Cımbızla Resim Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Doğadan Topladığı Renkli Taşları Kırıp, Cımbızla Resim Yapıyor

Doğadan Topladığı Renkli Taşları Kırıp, Cımbızla Resim Yapıyor

Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Elazığ Tanıtım Günleri'ne Palu İlçesi'nden katılan metal işleri öğretmeni 47 yaşındaki Mehmet Yeşilkaya, doğadan topladığı renkli taşları kırıp, cımbızla tabloya yapıştırarak renkli portre ve manzara resimleri yapmasıyla ilgi çekti.

11.10.2011 13:56

Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Elazığ Tanıtım Günleri'ne Palu İlçesi'nden katılan metal işleri öğretmeni 47 yaşındaki Mehmet Yeşilkaya, doğadan topladığı renkli taşları kırıp, cımbızla tabloya yapıştırarak renkli portre ve manzara resimleri yapmasıyla ilgi çekti.Yeşilkaya, yaptığı Başbakan Erdoğan'ın portresini ise kendisine teslim etmek istediğini söyledi.

Elazığ Palu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde metal işleri öğretmeni olarak görev yaptığını belirten Mehmet Yeşilkaya yaptığı çalışmayla ilgili şunları anlattı:

"17 yıllık öğretmenim. Sanata çocukluk yıllarımdan beri düşkünlüğüm var. 5 yıl öncesine kadar bakır kabartma işleri ile insanların bakır üzerine portrelerini yapıyordum. Son beş yıldır da Murat Nehri kıyılarından topladığım opsityen renkli taşlarla başta portrelerin yanı sıra değişik resimler yapıyorum. Ressam denilince akla fırça, palet ve yağlı boyalar gelir. Ancak benim bir elimde cımbız, önümde renkli taşlarla resim yapıyorum. Beni elimde cımbızla resim yaparken görenler önce şaşırıyor, daha sonra da işin püf noktalarını öğrenmeye çalışıyorlar."

'YAĞLIBOYADAN ZOR'

Yağlıboya resim çalışmasına göre cımbızla resim yapmanın çok daha zor ve sabır istediğini belirten Yeşilkaya şöyle devam etti:

"Binlerce ufaltılmış renkli taşları tek tek bir araya getirip, portre veya manzara resmi yapıyorum. Bu işlemi yapmak için de uzun bir zamanın yanı sıra sabır gerekiyor. Bir taraftan doğadan renkli taş toplayacaksınız, bir taraftan kırarak küçülteceksiniz, daha sonra da tek tek yapıştırarak resim oluşturacaksınız. Bu yüzden bu resim sanatıyla uğraşan çok az sayıda sanatçı var."

ÜNLÜ KİŞİLERİN PORTRELERİ

Şimdiye kadar çok sayıda ünlü kişinin doğal renkli taşlarla portrelerini çalıştığını belirten Mehmet Yeşilkaya şunları söyledi:

"Başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın, Turizm ve Tanıtma Bakanımız Ertuğrul Günay'ın, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın, Elazığ bölgesinden Ali Rıza Septioğlu'nun Mehmet Ağar'ın, Murat Septioğlu gibi tanınmış siyasilerimizin ve sanatçılarımızın taştan portrelerini çalıştım. Şimdi soyut resimlere merak sardım. Öğretmenlik dışında kalan boş zamanlarımı resimler yaparak değerlendiriyorum." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğadan Topladığı Renkli Taşları Kırıp, Cımbızla Resim Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement