Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞEHİT ER UĞUR KORKMAZ'I BİNLERCE KİŞİ UĞURLADIKAYSERİ'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan er, 20 yaşındaki Uğur Korkmaz, memleketi Rize'de yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

19.12.2016 14:11

1)ŞEHİT ER UĞUR KORKMAZ'I BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

KAYSERİ'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan er, 20 yaşındaki Uğur Korkmaz, memleketi Rize'de yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Rize Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze aracına konulan şehit erin naaşı, Türk bayrağı açan vatandaşların eşliğinde önce Tophane Mahallesi'ndeki evine, ardından da Sahil Camisi'ne getirildi. Cami çevresinde binalara Türk bayrakları asıldı, toplanan vatandaşlar hep birlikte tekbir getirdi, 'En büyük asker bizim asker' sloganları atıldı. Cenaze namazı öncesi oğlunun tabutuna sarılan anne Nesrin Korkmaz, metanetli duruşu ile dikkat çekti.

Öğle vakti Sahil Camii'nde kılınan cenaze namazına şehidin annesi Nesrin ile babası Yılmaz Korkmaz ve yakınlarının yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ağrı Doğu Beyazıt Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cami alanına sığmayan kalabalıktan bazıları ağaçlara tırmanarak cenaze törenini izledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, şehidin anne ve babasına taziyede bulundu, baba Yılmaz Korkmaz'ı sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Şehit er Uğur Korkmaz'ın özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü İsmail Yalçın cenaze namazını kıldırdı. Namaz sonrasında omuzlarda taşınarak araca konulan şehit er Uğur Korkmaz'ın cenazesi, binlerce vatandaşın eşliğinde Çamlıbel Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına götürülerek toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Cenazenin getirilişi

Cami önündeki kalabalık

Ailenin görüntüleri

Bakanın gelişi ve taziye

Namazın kılınması

Tabutun taşınması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

=======================================================

2)VALİ HAKTANKAÇMAZ: KAYSERİ'DEKİ TERÖR SALDIRISINDAKİ 71 PLAKA SAHTE

KIRIKKALE Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Tarım Sektörü İstişare Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Kayseri'de 14 şehit ve 55 kişinin yaralandığı terör saldırısında kulanılan 71 plakalı otomobilin sahte olduğunu söledi.

Vali Haktankaçmaz yaptığı açıklamada, "Öncelikle gerek İstanbul'da, gerekse Kayseri'de şehit olan görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu plaka ile ilgili husus basında yer aldı. Dolayısıyle o çerçevede, o vesile ile Kırıkkale'mizden o plakalı aracın oraya gitmesi söz konusu değildir. Ama biz yine de özellikle bu terör örgütlerinin azgın emellerde olması ve son dönemde tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de gereken tedbirleri en üst düzeyde aldık ve alıyoruz. Bu çerçevede aldığımız tedbirleri gözden geçiriyoruz. İnşallah Kırıkkale'mizde böyle bir olayın olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda vatandaşlarımız zaten duyarlı ve sıkıntımız yok. Güvenlik birimleri olarak tedbirlerimizi en üst düzeye çıkarmış durumdayız. Bizim buradaki araçta bir sıkıntı yok. Sahibi de burada. Kendisinin bilgisine müracaat edildi. Bu araç burada, d Kayseri'deki olayda kullanılan aracın plakası sahte bir plaka" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Valinin açıklamaları

====================================================

TEKİRDAĞ'DA ŞANS OYUNLARI BAYİSİNDE SİLAHLI SOYGUN (EK)

3)İŞYERİ SAHİBİNİ BÖYLE DARP ETTİLER

Marmara Ereğlisi İlçesi'nde Nuri Petek'e ait şans oyunlarına bayisine gelen kar maskeli ve silahlı 2 kişi, kendilerine direnen işyeri sahibini tabanca kabzasıyla vurup yaraladıktan sonra yaklaşık 4 bin lira ile Milli Piyango biletlerini alarak kaçtığı soygunun güvenlik kameraları ortaya çıktı. Görüntülerde, işyeri sahibi Nuri Petek, kasadaki paraları saydığı sırada giren iki soyguncuyu görünce ayağa kalkıyor. Bu sırada tabancalarını çeken soyguncular, Petek'i darp etmeye başlıyor. Bir süre iki soyguncuya direnen Petek, daha fazla dayanamayıp zanlılar tarafından ellerine plastik kelepçe takılıyor. İki zanlı kasada bulunan paraları alıp iş yerinden çıkıyorlar. Zanlıların gitmesinin ardından elleri kelepçeli olan Nuri Petek, dışarıya çıkarak çevresindekilerden yardım istiyor.

Polis, motosikletle kaçan iki soyguncuyu yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

-Zanlıların içeriye girmesi

-İşyeri sahibine silah çekmeleri

-İşyeri sahibini darp etmeleri

-İşyeri sahibinin direnmesi

-Kasadan paraların alınması

-Zanlıların kaçmaları

-İşyeri sahibinin aya kalkıp yardım istemesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Özan TAŞOYAR/MARMARA EREĞLİSİ(Tekirdağ), -

=======================================================

ABANT GÖLÜ BUZ TUTTU (ek)

4)AKKAYA TRAVERTENLERİ DONDU

Bolu'nun Çepni Köyü'nde bulunan Akkaya travertenleri soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgedeki Akkaya travertenlerinde boyları yaklaşık 5 metreyi bulan dev buz sarkıtları oluştu. Çevresi çam ağaçlarıyla çevrili Akkaya travertenlerinin buz tutmasıyla ortaya eşsiz bir manzara çıktı. Soğuk hava ile birlikte Gölköy baraj gölü de dondu. Kent merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıklıkta bulunan baraj gölünün yüzeyi tamamen buzla kaplandı.

DHA-Genel - Türkiye-Bolu - Mutlu YUCA

====================================================

5)GAZİPAŞALI ÜRETİCİLER GÜNEŞ ENERJİSİNE YÖNELİYOR

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde sera üreticileri sulama sistemlerinde yüksek enerji maliyetinden kurtulmak için güneş enerjisine yöneliyor. Seraların yanına kurulan küçük çaplı güneş enerji santralleri sayesinde sulamada kullanılan enerji maliyetleri düşüyor.

Gazipaşa'da sera ve açık alanda sebze ve meyve üretimi yapan üreticiler, özellikle sulama sistemlerine ödedikleri enerji maliyetlerini azaltmak için güneş enerjisini tercih ediyor. Son dönemde bölgede güneş enerji sistemleri yaygınlaşırken, sera ya da bahçelerinin yanına güneş panelleri kurduran üreticiler buradan elde ettikleri enerjiyle sulama sisteminde kullandıkları enerji ihtiyacını karşılıyor.

'5 YILDA AMORTİ EDİYOR'

Ekmel Mahallesi'nde 7 dönümlük kapalı serası olan Tunahan Karataş, yaklaşık 1 ay önce seranın enerji giderini düşürmek için güneş enerji panelleri kurduğunu söyledi. Karataş, "Sulama suyu için aylık 350 TL elektrik bedeli ödüyorduk. Bu rakam yılda ciddi paralar ediyor. Bu nedenle çözüm arayışına girdik ve güneş enerji panelleri kurduk. 15- 20 bin liraya mal ettiğimiz sistem kendisini 5 yılda amorti ediyor. Panellerin ömrü ise 25 yıl. Şu an seramızın enerjisini güneş enerji sistemiyle bedavaya sağlıyoruz. Çok memnunuz. Tüm üreticilere tavsiye ediyorum" dedi.

'ÜRETİCİLER ÇOK MEMNUN'

Güneş enerji sistemlerini kuran firmanın genel müdürü Hüseyin Türker de üretimde ödenen elektrik maliyetlerinin ciddi rakamlara ulaştığını aktardı. Özellikle açıkta ve serada muz üretimi yapan üreticilerin aylık 35- 40 bin liraya yakın bedeller ödediğini aktaran Türker, "Kurduğumuz sistem kullanım alanına bağlı olarak ortalama 4- 5 yılda kendini amorti ediyor. Sistem sadece sulama enerjisinde değil, soğuk hava depolarında ve çevre aydınlatmasında da kullanılıyor. Kullanan üreticilerimiz çok memnun kaldıklarını ve enerji giderlerinin düştüğünü belirtiyor. Bizim de amacımız üreticilerimizin girdilerini asgari düzeye çekmek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------

Muz bahçesi içine kurulan güneş enerji sisteminden görüntüler

Görevlinin sistemi kullanarak suyu akıtması

RÖP 1: Hüseyin Türker

Başka bir güneş enerji sisteminden detay

Sistemin çalıştırılması ve tarlanın sulanması

Sera işçilerinin çalışması

RÖP 2: Tunahan Karataş

RÖP 3: Hüseyin Türker

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

======================================================

6)KAMYONET HIRSIZLIĞI ÇETESİ, POLİSİN TAKİBİ SONUCU ÇÖKERTİLDİ

SAMSUN'da 2009 ile 2011 yılları arasında park halindeki 19 kamyoneti çalıp kaportaları ile motor ve şase numaralarını değiştirip başka illere sattıkları iddia edilen 11 kişi polisin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı oto hırsızlığı ekipleri 2009 ile 2011 yılları arasında park halindeyken çalınan ve faili meçhul olarak kalan 19 kamyonet hırsızlığıyla ilgili yaklaşık 8 ay önce yeniden soruşturma başlattı. İddiaya göre sivil ekipler yaptıkları istihbarat çalışmasında, kamyonet hırsızlıklarını Terme İlçesi'nde bir çetenin gerçekleştirdiği bilgisine ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından çete elemanlarının hurdaya ayrılmış olan araçların aynı marka ve modelini çaldığını, ilçede kaporta ve motor tamir atölyelerine götürerek kaporta üzerinde oynayıp motor ve şase numaralarını silip yeniden çaktıkları ve piyasa fiyatı üzerinden çeşitli illerde sattıkları tespit edildi.

8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Terme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 gün önce operasyonun düğmesine basan polis, 10 ev ve 5 işyerine baskın yaptı. Yapılan aramada ele geçen suç unsurlarına el kondu. Olayla ilgili çete reisi olduğu öne sürülen galerici Mustafa S. ile içlerinde kaporta ve motor ustalarının bulunduğu Hasan Y., Faruk A., Fatih A., Davut D., Mustafa C., Ercan T., Engin T., Güven S., Mustafa G. ve Harun G. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden Engin T.'nin başka bir suçtan halen cezaevine olduğu öğrenildi.

Polis, çeşitli illere satılan kamyonetlere el koyup Samsun'a getirerek sahiplerine teslim etti. Polisteki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli bugün oto hırsızlığı, sahtecilik, dolandırıcılık, suç eşyasını satın almak, mala zarar verme ve bu suçları işlemek için örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak suçlarından Terme Adliyesine sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Şüphelilerden detay

Şüphelilerin adliyeye çıkarılması

Detaylar

(SÜRE : 1.40 - BOYUT : 53.27 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, -

====================================================

7)BAKLİYAT YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bakliyat yüklü TIR, devrildi. Sürücü kazayı yara almadan atlattı.

Kaza, Serik'e bağlı Abdurrahmanlar Mahallesi'nde meydana geldi. Özgür Işık'ın kullandığı 07 YFR 43 plakalı gıda malzemeleri yüklü TIR, virajlı yolda karşıdan gelen araca çarpmamak için sürücünün manevra yapması sonucu kontrolden çıkıp devrildi. Ters dönen TIR'ın dorsesinde yüklü bakliyat yola savruldu.

Kazanın ardından olay yerine gelen ekipler çevrede önlem aldı. TIR şoförü Özgür Işık, kazayı yara almadan atlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

Kaza yapan TIR'dan görüntü

Olay yerinden detaylar

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement