Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

Tırmanış yaparken öldü (EK)1)"DOĞA AŞIĞI BİRİYDİ"İzmir"in Buca İlçesi'nde, tırmanış yaptığı sırada iddiaya göre fotoğraf çekmek isterken, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşüp hayatını kaybeden 33 yaşındaki Leyla Kara'nın doğa aşığı bir sporcu olduğu ortaya çıktı.

29.05.2017 13:00

Tırmanış yaparken öldü (EK)

1)"DOĞA AŞIĞI BİRİYDİ"

İzmir"in Buca İlçesi'nde, tırmanış yaptığı sırada iddiaya göre fotoğraf çekmek isterken, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşüp hayatını kaybeden 33 yaşındaki Leyla Kara'nın  doğa aşığı bir sporcu olduğu ortaya çıktı. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan babası Hüseyin Kara, ağabeyi Hasan Kara ve yakınları tarafından cenazesi alınan Kara'nın 6 yıldır tırmanış sporu yaptığı öğrenildi. Anne Fevziye Kara'nın ise acı olayı duyduktan sonra fenalaştığı belirtildi. Tatillerinde arkadaşlarıyla sürekli kamplara katılan ve tırmanış yapan Kara'nın dayısı Mehmet Ergin (49), yeğeninin tırmanış konusunda deneyimli bir sporcu olduğunu belirterek,  "Arkadaş grubuyla 5- 6 yıldır sürekli tırmanış yapardı. Tırmanış sırasında 10 metre yükseklikten dengesini kaybedip önce bir kayanın üzerine düşmüş. Nedenini şuan bizde bilmiyoruz. Daha sonra da yere düşmüş. Arkadaşları jandarmaya sağlık ekiplerine haber vermiş. Kamp grubunda doktor arkadaşı ilk müdahaleyi yapmış. Sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etmiş fakat nabız alamamışlar. Sporu çok seven biriydi. 5 kardeşi vardı. Öyle ki kardeşlerini bile götürürdü. Kendi ruhundaki spor aşkını onlara da aşılamak isterdi. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Gencecikti daha" dedi.

"HERKESE YARDIM EDEN BİR MELEKTİ"

Leyla Karı'nın insanı seven biri olduğu belirten teyzesi Sariye Yıldırım ise, "Leyla'm dağı seven, insanı seven biriydi. Yürürken bile uçardı. Heyecan doluydu. O kadar yorgun olduğunda bile rahatlamak için giderdi. 'Teyze ben rahatlayıp geleyim' derdi. İnsanlara hayvanlara yardım eden melekti. Gelinlik bile giyemedi" diye konuştu. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bir şirkette çalışan ve bekar olduğu öğrenilen Leyla Kara ikindi namazına müteakip Gaziemir İlçesi İsyan Camii'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü

------------------------

- Adli Tıp önünde bekleyen yakınlarından görüntü

-Leyla Kara'nın dayısı Mehmet Ergin ile röportaj

-Teyze Sariye Yıldırım ile röportaj

- Cenazenin aileye teslim edilmesinden görüntü

Haber: Mehmet CANDAN – Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

=============================================

2)SİLAHLI SALDIRI KAMERADA

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, elektronik eşya tamirciliği ve güvenlik kamerası sistemleri satışı yapan 38 yaşındaki Erol Yaman, bu sabah işyerini açarken, motosiklet kaskı takılı bir kişinin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Başından yaralanan Yaman hastaneye kaldırılırken, polis işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarından eşkali belirlenen saldırganın kimliğinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı. Pamukkale'nin Akhan Mahallesi'nde elektronik eşya tamirciliği yapan ve güvenlik kamerası sistemleri satan, evli, üç çocuk babası Erol Yaman, bugün saat 09.00'da işyerine geldi. İşyerinin kapısını açacağı sırada, yanına yaklaşan, başında motosiklet kaskı takılı bir kişi elindeki pompalı tüfeği Yaman'a doğrulttu. Yaman, karşısındaki silahlı kişiyi görünce, panikle içeri girip, kapıyı kapatmaya çalıştı. Bu sırada saldırgan tüfeğini ateşleyip, dükkanın içine doğru ateş etti. İşyerinin camı kırılırken Yaman da başından yaralandı. Saldırgan olay yerine geldiği motosikletiyle hızla kaçarken, silah sesine koşan çevredeki esnaf,

Yaman'ı kanlar içinde işyerinden çıkmaya çalışırken bulup, durumu polise ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yaman, tedaviye alındı. Yaman'ın sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Yaman'ın polise verdiği ilk ifadesinde, kimseyle bir husumeti bulunmadığını, saldırganı da tanımadığını söylediği öğrenildi. Olay anının ise işyerinin güevinlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi. Görüntüleri inceleyen polis, saldırganın olay yerine yarım saat önce gelip, motosikletini işyerinin yan tarafına park ettiğini tespit etti. Polis, görüntülerden eşkali belirlenen saldırganın kimliğinin tespit edilip, yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Olay anı güvenlik kamerası görüntüleri

-Erol Yaman'ın ve motosikletli saldırganın olay yerine gelme anı güevinlik kamerası görüntüsü

-Saldırganın Yaman'a ateş edip, kaçmasından güevinlik kamerası görüntüsü

-Yaman'ın yaralı halde dışarı çıkmasından güevinlik kamerası görüntüsü

-Çevredeki esnafların yardım etmesi

-İşyerinden ve sokaktan genel ve detay görüntüler

-İşyerinin kırılan camından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=================================================

3)RAY TAŞIYAN TIR, KARAYOLUNU ÇÖKERTTİ

Bakü, Tiflis, Kars (BTK) demiryolu projesi için rayları taşıyan TIR, karayolunu çökertti.

Tren rayları taşıyan 33 DKS 63 plakalı TIR, Kars'tan Arpaçay ilçesine doğru 27 Mayıs günü giderken Sivritepe kesiminde asfalta gömüldü. Her biri 35 metre uzunluğunda ray taşıyan TIR'ın zeminin yumuşak olması yüzünden battığı belirtilirken, TIR'ı kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kurtarma çalışması nedeniyle  Kars- Çıldır- Aktaş Sınır kapısı karayolunda aksamalar oldu. Bir grayder ile dozer tarafından çekilen TIR, kurtarıldı ve yoluna devam etti. Çöken bölüm, Karayolları ekipleri tarafından onarıma alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Asfalta arka tekerlekleri batan tır

-Tır'ın dozerle çekilmesi

-Tır'ı kurtarma çalışması

-Yolda bekleyen kamyonlar

Haber-Kamera: KARS/ARPAÇAY,

SÜRE: 02.27 BOYUT: 146 MB

=======================================================

4)TÜREL'DEN GÖREVDEN ALINACAĞI İDDİALARINA YANIT: KABİR BÖCEKLERİNE BENZİYORLAR

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, görevden alınacağına yönelik iddialara sert çıkarak, "Bu hayal simsarları, haysiyet ve şeref cellatları, her zaman kabir böcekleri gibi sahne alırlar" dedi. Türel, Giritli Parkı'na otopark konusunu ise referanduma götüreceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şarampol Caddesi düzenlemesi kapsamında Giritli Parkı'nın otoparka dönüştürüleceğine yönelik iddialara basın toplantısıyla cevap verdi. Toplantıda son günlerde kulislerde gündeme getirilen görevden alınacağına yönelik söylentilere de yanıt veren Türel, buna ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Türel, "Bu soruyla keyfim yerine geldi. Burası neresi, Büyükşehir Belediyesi. Ben burada hangi sıfatla bulunuyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla bulunuyorum. Bu hayal simsarları, haysiyet ve şeref cellatları her zaman kabir böcekleri gibi sahne alırlar. Onlar zamanın doğruyu gösterdiği süreçte mahcup olurlar ama bu mahcubiyetleri yüzsüz oldukları için yüzlerine de vurmaz. Çok fazla söylenecek söze gerek yok. Bırakalım zavallılar, kendi küçük dünyalarında yazdıklarıyla mutlu olsunlar. Biz görevimizin başındayız, Antalya'mıza hizmet etmekten şeref duyuyoruz" diye konuştu.

CADDE İÇİN REFERANDUM YAPILMIŞTI

Toplantıda Antalya kamuoyunda tartışmalara neden olan Giritli Parkı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Türel, Şarampol Caddesi'nin kendisi için özel bir kıymeti olduğunu söyledi. Cadde düzenlemeleri kapsamında Şarampol'ü ele aldıklarını belirten Türel, caddede dünyanın en önemli yayalaştırma projesini planladıklarını söyledi. Düzenlemeden sonra caddenin cazibe merkezi olacağını dile getiren Türel, "Şarampol projesinin güzelliği ortaya çıkmaya başladıkça rahatsızlık duyanlar ortaya çıktı. Projeyle bölgenin otopark sorununu çözeceğiz. Kent trafiği rahatlayacak. Burası sadece cadde düzenlemesinden ibaret değil. Halkımıza sorarak uygulamaya koyduk, 1.5 sene önce referanduma gittik. 9 mahalle yüzde 90'ın üzerinde destekledi. Bu otoparklar da halkımıza soruldu. Halk yolumuzu açtı" dedi.

KİMSE İTİRAZ ETMEMİŞTİ

Caddede inşaatın bitmek üzere olduğunu dile getiren Türel, projenin toplam maliyetinin 55 milyon TL olduğunu aktardı. Caddeyle kesişen Tonguç Kavşağı'nda trafiği alta aldıklarını hatırlatan Türel, yıllardan beri sıkıntı yaratan yağmursuyu drenaj hattını da çözdüklerini vurguladı. Proje kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'nde 720 araç kapasiteli yeraltı otoparkı olacağını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

"Üçgen Mahallesi'nde tartışmalara neden olan Şarampol Katlı Otoparkı kararlarını 5 kez Büyükşehir Belediye Meclisi'nde aldık. O kararlarda 'evet' diyenlerin bazıları şimdi otopark yapılmasın diye boy gösteriyor. Yapılmaması hususunda Muratpaşa Belediyesi'nin olumsuz görüşü söz konusu olmamıştır. Kimse süreçte itiraz etmedi. Bu yapılmasın diyenler neredeydiler o zaman. İtirazlar herkese açıktır. Bu itirazları yapanların akılları neredeydi. Şu ana kadar açılan bir dava da yok. Proje alanında yer alan Giritliler Evi aynen kalacak, yıkımı söz konusu değil. Bu hayal ürünü, nereden uyduruyorlar. Bir kaşık suda fırtına koparıyorlar."

AĞAÇLAR KESİLMEYECEK

Menderes Türel, otoparkın parkın yarısından az bir alanda yer alacağını, kalan kısımda yeşil alan ve Giritliler Evi'nin korunacağını aktardı. 180 araçlık bir otoparkın 5 milyon bedelle yapılacağını belirten Türel, şöyle devam etti:

"Defalarca halkla projeyi tartıştık. Biz yaptık olduk demedik, olacak da demedik. Mevcut durum en hassas şekilde ele alındı. 75 ağaç var. Bu ağaçların 39'unu nakledeceğiz. Geri kalan hepsini alanda koruyoruz. Bir tek ağaç kesilmesi söz konusu değil. Tamamını neden yer altından yapmıyoruz sorusu akla geliyor. Projenin 3 katını yer altına yapıyoruz. Yeşili korumak adına 3 katını yer üstünde planladık. Cumhuriyet Meydanı'nda aynı şeyi yaşamıştım. Oradaki ağaçlar hakkın rahmetine kavuşmak üzere. Eğer o ağaçları nakletseydik tutması imkansızdı. Biz o dönem 70 araçlık otopark kapasitesini koruyarak ağaçları koruduk. Orada daha çok kapasiteli bir otopark yapabilirdik. Burada tamamen yer altı otopark alanı yapmak istersek nakil edecek ağaç sayısı daha çok artacak."

ŞOV YAPIYORLAR

Giritli Parkı'nda eylem yapanların popülizm yaptığını savunan Türel, "Sadece şov yapıyorlar. Kimse beni çevre hassasiyeti ile sınamasın. İlk dönemimde 1 milyon ağaç diktim. Başka belediyeler gibi ağaçları kesmedik. Projelerdeki ağaçları taşıyoruz. Bu sene hedefim 10 milyon ağaç dikmek. Bir tane ağaç dikmeyenler ağaçların nakledilmesini konuşuyor, bunu halkın takdirine bırakıyorum. Mevcut parkın büyük bölümünü koruyoruz. 55 milyon liralık bir parayı caddeye harcıyoruz, bu Türkiye için kolay bir rakam değil. Değer katacak bir proje yapıyoruz" dedi.

OTOPARK İÇİN REFERANDUM YAPILACAK

Otoparkı ihtiyaç olduğu için yaptıklarına vurgu yapan Menderes Türel, "Durup dururken biz bir otopark yapalım demedik. Meclis'te 5 defa gündeme geldi. Otoparka itiraz edenler arasında CHP'li meclis üyesi Songül Başkaya, 5 kararın 2'sinde evet oyu verdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, iki defa kabul oyu verdi. Keşke o zaman söyleselerdi. Gerekirse yeniden bir halk oylaması yaparız. İstemiyorlarsa yapmayız. Bu projeye karşı çıkanlar arasında mahallede oturanlara rastlamadım. Bizim için önemli olan sessiz çoğunluktur. 3-5 şovmen oradaki halkın hislerine tercümen olamaz, biz halkımıza sorarız. Ben tramvay gibi büyük projeleri bile halka sordum. Halka rağmen otoparkı yapmam. Şarampol halkı istemezse yapmayız. İsterlerse de yapmak boynumun borcudur. 11 Haziran'a yetişecek şekilde referandum yapacağız. 3 mahalle oy kullanacak. Söz de karar da milletindir. Herkesten ricam Şarampol insanının sesine duyarlı olmasıdır" diye konuştu.

PABUÇ BIRAKMAYIZ

Menderes Türel, Şarampol Caddesi'ni küçücük otoparka feda etmeyeceğine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz bu projeyi durdurmak isteyenlere pabuç bırakmayız. Katılımcı yönetim anlayışından taviz vermeyeceğiz. Bu referandumda taraf olmak istemiyorum. Halkın takdiri her şeyin üstündedir. Normalde referandum öncesi mahalleliyi bilgilendirirdik, bunu yapmayacağız. Halkın kararını hür iradesi ile verebilecek bir ortam oluşturmaya çalışacağım. Yanlış bilgilendirmeyi önlemek için broşür dağıtabiliriz. Hayır çıkarsa hiç sorun yok. O zaman otoparktan vazgeçeriz. Evet çıkarsa da gereğini yaparım. Biz halkın sesine kulak vermek zorundayız."

Görüntü Dökümü

-----------------

Menderes Türel'in açıklaması

Salondan detay

90 MB// 01.28

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

=============================================================

(ÖZEL)

5)BESİCİLER, KASAPLARDAN YANA DERTLİ

TÜRKİYE'de en fazla kırmızı etin tüketildiği Şanlıurfa'da 2 bin büyükbaş hayvanla modern besicilik yapan Mehmet Fatih Özturan, kırmızı et fiyatının kasaplar tarafından yükseltildiğini söyledi. Özturan, 25 liradan toptan verdikleri etin kasaplarda 45- 50 liraya kadar satıldığını, bu yüzden kasaplara bir sınırlama getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kısas Mahallesi 2 bin büyükbaş hayvanla besicilik yapan Mehmet Fatih Özturan, kırmızı etin kilosunu toptan 25 liraya verdiklerini ancak kasapların çok fazla karla sattıkları için tüketiciye etin pahalıya mal olduğunu söyledi. Kırımız et ve et ürünlerinin en fazla tükendiği Şanlıurfa'da  kasaplarla rekabet etmesi için kentte Et Balık Kurumu Mağazaları açılması gerektiğini ifade eden Özturan, kendisine yer verilmesi halinde 33 liradan kemiksiz et satabileceğini kaydetti. Ülke genelinde et fiyatlarının düşebilmesi için de Cumhurbaşkanı'nın dolara müdahale ettiği gibi kasaplara da müdahale etmesi gerektiğini savunan Özturan, et fiyatlarının yükselmesinin tek sebebi kasaplar ve AVM'ler olduğunu öne sürdü. Özturan, şunları söyledi:

"Biz besiciler onlar kadar kazanamıyoruz. Karkas olarak etin kilosunu 25 liradan veriyoruz. Bu fiyat faturalarımızda da görülebilir. Kasap olsun büyük firmalar olsun kemik ve sakatatını çıkardıktan sonra yüzde 20 düşüş oluyor. Şöyle söyleyeyim; örneğin 300 kiloluk bir hayvanın fiyatı 7 bin 500 liraya geliyor. O zaman etin kilosu 29,5 oluyor. İşletme gideri ile 30 lira diyelim. Et pahalı deniliyor. Eti pahalı eden kasaplar ve marketlerdir. Hiçbir besicinin günahı yoktur. Bakanlığımızdan istediğimiz nasıl ekmek fiyatında sınır varsa ette de sınırlı bir fiyat olsun. Besicilerin hiçbir günahı yok. Tek sorumlu kasaplardır. Biz ete zam yapmadık kasaplar kendileri arttırıyor. Günde 8-9 lira bir hayvanın gideri var ve 6-7 ay bir hayvana bakıyoruz. Bu kasaplara yetkililerin müdahale etmesi lazım.Aksini iddia eden hayvan pahalı diyen gelsin istediği kadar kendisine 25 liradan et vereyim. Cumhurbaşkanı dolar açıklamasında bulunduğu ve müdahale ettiği gibi kasaplara da müdahale etse anında et fiyatları düşer."

'9 AYLIK ANGUSLAR KURBAN DİYE SATILIYOR'

Kurban Bayramı'na kadar fiyatların pek değişmeyeceğini vurgulayan Özturan, "En fazla o zamana kadar yedikleri yem fiyata yansır o da kilo başı 1 lira fark eder yani kilosu 25 lira ise 26 lira olur. İthal angusların kilosunu 15-5 liradan aldık. Ama kurban olmuyor henüz 9 aylık. Yerli olanları ise 21 liradan aldık. Bunlar 24 aylık yani kurban olabiliyor. Bu anguslar kurban olmaz. Satıcılar kapaksız dediğimiz bu angusları götürüp kurban diye satıyor. Et Balık Kurumu'nda 29 liradan kıyma et satılıyor. Ben başkasından güvenip 29 liraya et almam ama kurumun mağazasından 29 liraya gönül rahatlığı ile kıyma et alırım" şeklinde konuştu.

Görüntü DÖkümü

----------------------------------

Besi tesisi

Büyükbaş hayvanlar

Hayvanlara yem verilmesi

Besi tesisinden genel görüntü

Mehmet Fatih Özturan ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 347 MB

=======================================================

6)MERSİN' DE TORBACILARA "DRONE'LU UYGULAMA

MERSİN'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube  ekipleri uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik drone destekli yapılan uygulamada 16 kişi gözaltına alındı.

Merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi'nde Narkotik ekipleri, diğer şubelerin de destek verdiği geniş çaplı bir uygulama gerçekleştirdi. Eğitimli köpeklerin de aramalara kullanıldığı operasyonda  şüpheli kişiler ve araçlar kontrol edildi. Drone ile havadan görüntü alınan uygulama noktasından kaçan şüpheli araç kovalamaca sonucu yakalanırken 1 kişi gözaltına alındı.

16 kişinin gözaltına alındığı uygulamada satışa hazır durumda paketlenmiş 50 gram eroin, 238 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Narkotik ekipleri ve TEM, Asayiş ekipleri toplu halde araçlar çıkarken

Polis ekplerinin  uygulama yapması

Durdurulan araçları kontrol ederken

Narkotik köpeği araçları kontrol ederken

Polisler vatandaşların üzerine ararken

Polislerin Kimlik kontrolü yapması

Dur ihtarına uymayıp kaçan sürücüyü yakalaması

Kaçan sürücünün Yere yatırılarak üzerinin aranması

Kaçan sürücünün emniyete götürülmesi

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

SÜRE: 02'45"  BOYUT: 308.73 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement