Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

Isparta'da dolu ve yağmur sele neden olduISPARTA'nın merkez Büyükhacılar ve Küçükhacılar köyleriyle Gelendost İlçesi'nde sağanak ve dolu sele neden oldu.

05.08.2017 13:51

Isparta'da dolu ve yağmur sele neden oldu

ISPARTA'nın merkez Büyükhacılar ve Küçükhacılar köyleriyle Gelendost İlçesi'nde sağanak ve dolu sele neden oldu. Ev ve bahçeleri su basarken, bazı araçlar da suda mahsur kaldı.

Isparta merkez Küçükhacılar ve Büyükhacılar köylerinde dün akşam saatlerinde sağanak ve dolu etkili oldu. Yer yer şiddetli yağış sonrası bölgede sel meydana geldi. Her iki köydeki cadde ve sokaklar suyla dolarken, evleri ve bahçeleri su bastı, bazı araçlar da yolda kaldı. Küçükhacılar Köyü içinden geçen bir dere sel sularıyla birlikte çağladı. Dereden akan suyun şiddeti bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Her iki köyde de can kaybı ve yaralanma olmazken, ufak çapta maddi hasarların meydana geldiği kaydedildi.

Vali Şehmus Günaydın, kriz masası oluşturarak İl Özel İdare, Devlet Su İşleri ve AFAD ekiplerine talimat verdi. Ekipler kısa süre sonra bölgeye ulaştı ve çalışmalara başladı. Bölgeye giden Vali Günaydın da çalışmaları yakından takip etti.

Gelendost İlçesi'nde de sağanak nedeniyle benzer durumlar yaşandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, -

===========================================

Dünyada nadir görülen hastalığa yakalanan gencin umut arayış

RİZE'de yaşayan 18 yaşındaki Mustafa Semiz, dünyada nadir görülen ve tıpta Segawa-Distoni Sendorumu olarak adlandırılan vücut organlarının kasılması hastalığına yakalandı. Talihsiz Mustafa, geçirdiği 14 ameliyata rağmen tıpta çaresi bulunmayan hastalığı için bir umut bekliyor.

Hamzabey Mahallesi'nde yaşayan Ayten ve Ali Kemal Semiz'in tek çocuğu olan Mustafa, 6 yıl önce mide ağrısı şikayeti ile Trabzon'da bir hastaneye gitti. Mide kasılması ile ameliyata alınan ve o tarihten sonra rahatsızlıkları artan Mustafa'ya dünyada nadir görülen ve tıpta Segawa-Distoni Sendorumu olarak adlandırılan vücut organlarının kasılma hastalığı teşhisi konuldu. 14 kez ameliyat edilen ancak hastalığına çare bulunmayan talihsiz genç evde yaşamını sürdürüyor. Kasılma nöbetleri geçiren ve sürekli hastaneye götürülen Mustafa tedavi uygulanamadığı için evine geri dönmek zorunda kalıyor.

HİNDİSTAN'DA BİR UMUT ARAYIŞI

Türkiye'de bir çözüm bulunmayan hastalığı ile ilgili internette araştırma yapan ve Hindistan'da bu alanda çalışma yapan bir doktora ulaşan Mustafa, hastalığına çare olacağını düşündüğü bu ülkeye gitmek istiyor. Ailesinin maddi durumu olmayan gencin bu ülkeye gidiş-dönüş için en az 18 bin liraya ihtiyacı var. Kendini resim sanatına veren ve liseyi evinde öğretmenlerinin verdiği derslerle okumaya çalışan Mustafa, tıp dünyasında kendisini tedavi edecek doktoru aradığını belirti.

"DÜNYADA 3 KİŞİDE GÖRÜLÜYORMUŞ"

Kasılma nöbetleri nedeniyle zor günler geçirdiğini anlatan ve tedavi olarak sağlığına kavuşmak istediğini anlatan Mustafa Semiz, "Türkiye'de 6 yıldır gitmediğimiz hastane kalmadı. Bize tüm vücut organlarının kasılması hastalığının tıp literatüründe dünyada benimle birlikte 3 kişide görüldüğü söylendi. Tedavisi yokmuş. Ama ben bir umut olabileceğini düşünüyorum.  Hindistan'a para bulabilirsem gitmek isterimö dedi ve hastalığının tedavisi için kendisine yardım edilmesini istedi.

Anne Ayten Semiz'de kasılma nöbetleri nedeniyle çok zor günler geçiren oğlunun hastalığına tıpta çare bulunamadığını belirterek bir umutla yaşadıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Mustafa Semiz'den ve ailesinden detay

Mustafa Semiz ile röp.

Anne Ayten Semiz ile röp.

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

===================================================

Idyros'ta kazılar başladı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yıllardır gün yüzüne çıkmayı bekleyen Idyros Antik Kenti için kazı çalışmaları başlatıldı.

Kemer merkezde bir kısım Ayışığı Parkı içerisinde bulunan Idyros Antik Kenti'nde kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Antalya Müzesi başkanlığında yürütülüyor. Kazının alan koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz yaparken bilimsel danışmanlığını ise Yrd. Doç. Dr. Murat Karademir üstlendi, 20 arkeolog da kazılarda görev alıyor.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, "Kemer genel olarak pek çok tarihi ve kültür varlıklarına sahip bir ilçe. Idyros'un bizim için özelliği merkezde olması. Daha kolay ulaşabilir olması. Dolayısıyla ilçemize gelen ziyaretçilerimizin çok kolay bir şekilde ziyaret edebileceği alan olması. Yıllardır burası ile ilgili çeşitli projeler yapılmış, gerçekleştirilmiş. En azından etrafı koruma altına alınmış, çevrilmiş. Biz de geçmişte yapılan projelere ilave olarak bu alanın hem gün yüzüne çıkarılması, Kemer'in tarihi ve kültür zenginliklerine bir artı kazandırılması ve aynı zamanda turizm boyutuyla da turizme kazandırılması noktasında da bir çalışma gerçekleştirelim istedik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın izniyle burada Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'nun ilçemize yaptığı ziyarette verdiği talimatlar doğrultusunda ve bize sağladığı desteklerle bugün bu proje hayata geçti" dedi.

Bu projenin şekillenmesinde Müze Müdürlüğü'müzün çok ciddi katkıları var. Aynı zamanda Sualtı Araştırma Merkezimiz var Kemer'de Selçuk Üniversitesi'ne bağlı. Bu merkezin başkanı olan hocamız Hakan Öniz ve onun kurduğu ekiple birlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün desteğiyle, Sayın Valimizin de öncülüğünde geçtiğimiz birkaç gün içerisinde burada çalışmayı başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Feslihan, şöyle devam etti:

"Görüleceği gibi geniş bir alan kazısı, belki uzun zaman alacak ama bu işin ilk adımı. Önemli bir adımıydı. Bu gerçekleştirildi ve bundan sonraki bu çalışmalarda aynı hızla devam edeceğini düşünüyoruz. Burada Roma ve Bizans dönemine ait eserler söz konusu. Kilise kalıntıları var. Mozaikli kilise olarak adlandırılan. Tabi literatürde farklı bir isim de verilebilir. Biz daha çok yerel ağızla bunu ifade edebiliyoruz. Bir alan var daha dikkati çeken kısmı bu öncelikli olarak. Çünkü daha önce burada bir çalışma yürütüldüğü için şu an görünür olan kısmı bu. Bununla beraber etrafta kazı yapıldıkça çok daha ilginç çok daha kayda değer, çok daha nitelikli eserlerin bölgeden ben çıkarılacağını düşünüyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Çalışmalardan detay

Kaymakam'ın bilgi alması

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan açıklama

Çalışmalardan detaylar

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan açıklama

Çalışma detay

Alandan genel detay

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan açıklama

Çalışmalardan detay

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

==============================================

Çavuşoğlu : El birliği ile çalışarak Bursa'yı ve Türkiye'yi büyüteceğiz

BAŞBAKAN Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) yaptığı konuşmada, "El birliği ile çalışarak Bursa'yı ve Türkiye'yi büyüteceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı  Hakan Çavuşoğlu seçim bölgesi Bursa'da, BTSO'yu ziyaret etti.  Burada, BTSO Başkanı İbrahim Burkay tarafından karşılanan Hakan Çavuşoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bursa'nın son 15 yıldaki gelişimi ile göz kamaştıran bir şehir haline geldiğini söyledi. "Bursa, sadece sanayisiyle değil kültürü, sağlık turizmi, dağ turizmi ve tarihi eserleri ile hakikaten bu millete kuruculuk yapmı, inşa edici rol oynamış bir şehir. " diyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Bursa'mızın, yeni dönemde de geçmişinden günümüze gelen bu değerlerle bu inşa edici rolünü sürdürmesi gerekiyor. Bu sadece siyasetçilerin, sadece yöneticilerin yapması gereken bir konu değil. Tamamen siyasi, sivil ve kamusal unsurlarla beraber kentimizi ve  Türkiye'yi büyütmek için birlikte çalışacağız. Çok heyecanlıyım. Bu kadim ve köklü şehre hizmetkar olmanın onur ve şerefini yaşıyorum. Her gün Allah'a bu vesileyle şükürler ediyorum. İnşallah hep beraber hayırlı ve güzel hizmetlere imza atacağız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu açıklamalarınının ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay yöneticilerle bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çavuşoğlu'nun karşılanması,

Çavuşoğlu7nun açıklamaları

Detaylar

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR/BURSA, -

===================================================

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan : Sağlıkta dönüşüm bitti, gelişim başladı

SAĞLIK Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Kayseri'de yaptığı açıklamada "Sağlıkta dönüşüm süreci başarılı şekilde tamamlandı. Şimdi, gelişim ve kalite dönemi başlıyor"dedi. Bakan Demircan,  Sağlık turizmi konusunda Pakistan'la  yaptıkları anlaşma uyarınca ilk hastaların bugünden itibaren Türkiye'ye gelmeye başladıklarını,bunu Afrika ülkelerinin takip edeceğini  söyledi.

Ziyaretler ve Develi ilçesinde temeli atılacak Devlet Hastanesi için karayoluyla  Ankara'dan Kayseri'ye gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, etkinliklerine ilk olarak  Valiliği ziyaretle başladı. Burada konuk bakanı, ev sahibi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte  eski bakanlar ve Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, MKYK üyesi Kayseri milletvekili İsmail Emrah Karayel ve  Sami Dedeoğlu,  Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik ve Ak Parti Kayseri il Başkanı Cahit Özden  ile il protokolü karşıladı  Kayseri'yi bakan olarak ilk kez ziyaret eden Dr. Ahmet Demircan, Valilik  şeref defterini imzaladı.   Bakan Demircan,  Valilik ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamaya sözlerine   "Sağlıkta dönüşüm süreci başarılı şekilde tamamlandı. Şimdi, gelişim ve kalite dönemi başlıyor. Sağlık turizmi konusunda Pakistan'la anlaşma yaptık. Bunu Afrika ülkeleri takip edecek"diye  başlayarak, şöyle konuştu:

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM BİTTİ GELİŞİM BAŞLADI

" Sağlık konusu insanın doğumundan ölümüne kadar 7/24, insanla ilgili önemli bir hizmet alanıdır. Ülkemizde Ak Parti iktidarı ile başlayan ve günümüze kadar devam eden sağlıkta dönüşüm projesi başarıyla uygulanmıştır. Sağlık konusundaki tüm kurumları ve hastaneleri bir çatı altında toplayıp, birleştirdik. Vatandaşlarımıza sosyal güvenlik şemsiyemizi açtık. Herkesi bu şemsiye altına aldık. Bu hizmetlere hükümet olarak başladığımızda  kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 3 bin dolar dolayındaydı. Günümüzde 10 bin dolarlara çıktı. 20 bin doları aştığında göreceksiniz sağlıkta farklı şeyler konuşacağız.  Bildiğiniz gibi Türkiye'de yönetim sistemi değiştirildi. Bizde Sağlık Bakanlığı olarak dönüşümden, gelişim ve kaliteye geçeceğiz. Şehir hastanelerinin tamamlanarak hizmete girmesi bu gelişimin en güzel örneklerinden birisi."

SAĞLIK TURİZMİNDE KAPILARIMIZI PAKİSTAN'A AÇTIK, AFRİKA'YA DA AÇACAĞIZ

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Türkiye'nin bölgesinde önemli sağlık merkezlerinden biri olduğunu, son olarak Pakistan ile protokol imzalandığını, Afrika ülkeleriyle de bu tür protokoller yapacaklarını dile getirdi. Bakan Demircan " Bilindiği gibi Pakistan'la Sağlık turizmi konusunda önemli bir anlaşma imzaladık. Bu gün ilk olarak karaciğer nakli için hastanelerimize Pakistanlı hastalar geldi. Çevre ülkelerden gelen hastaların yanı sıra, hedefimizde Afrika ülkeleri de var. Türkiye Sağlık turizminde önemli bir yere gelecek. Süreci hızlandırıcı ve ülkemizi sağlık açısından tanıtıcı  güzel çalışmalar yapıyoruz" dedi

Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki'de, Kayseri'ye gelen bakanlara kentin ve bölgenin sorunlarını anlatıp, yapılacak yatırımlar konusunda yerinde inceleme ve görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Özhaseki " Bakanlarımız Kayseri'ye bereketle, heybeleri dolu geliyorlar. Sağlık alanında il genelindeki beklentilerimizi,başta Şehir hastanesi olmak üzere yatırımları yerinde görüp, konuşacağız.  Yerinde incelemeler  daha kolay oluyor" şeklinde konuştu.

DEVELİ İLÇESİNDE  BİRLİKTE TEMEL ATTILAR

Valilik ziyareti sonrası Bakan Demircan ile Özhaseki, Ak Parti'nin Kocasinan ilçesi Sahabiye mahallesindeki merkezini de ziyaret ettikten sonra Develi ilçesine geçti. Bakanlar, ilçenin Çevreyol, Tekir caddesindeki Kadın Doğum Hastanesinin hemen yanı başında 35 bin metrekare kapalı alana sahip olacak, 51 milyon TL'lik yatırım ile gerçekleştirilecek tam teşekküllü Develi Devlet Hastanesinin temelini attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sağlık Bakanın Valiliğe gelişi

Karşılama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki açıklama

Sağlık Bakanı Dr Ahmet Demircan açıklama

Detay görüntü

Haber: Oktay ENSARİ- Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement