Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-18

Dha Yurt Bülteni-18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Erol'a teşekkür telefonu CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün TBMM'de Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz ile ilgili konuşma yapan CHP Tunceli Mllitvekili Gürsel Erol'u telefonla arayarak,...

19.07.2017 19:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Erol'a teşekkür telefonu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün TBMM'de Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz ile ilgili konuşma yapan CHP Tunceli Mllitvekili Gürsel Erol'u telefonla arayarak, konuşmasından dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, dün TBMM'de, Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz ile ilgili bir konuşma yaptığını, konuşmasında Türkiye'nin terörden çektiği sıkıntıları ve güvenlik güçlerinin içinde bulunduğu sıkıntıları anlattığını belirtti. Erol, bu konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini telefonla arayıp teşekkür ettiğini söyledi. Erol, "Konuşmamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni cep telefonumdan arayarak teşekkür etti . Sayın Cumhurbaşkanımız bana, 'Ülkemizin birlik ve beraberliği için önemli bir konuşmaydı, devletimiz ve milletimiz adına sana teşekkür ediyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemli bir konuşmaydı, önemli ve yerinde bir konuşmaydı' dedi. Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefon ile arayarak bilgi verdim. Sayın Genel Başkanımız da konuşmanın çok yerinde ve doğru  bir konuşma olduğunu belirterek beni kutladı." CHP'li Erol, konuşmasında polislerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda da var olan sıkıntıları anlattığını hatırlattı. Bu arada, CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre bugün yapılan CHP MYK toplantısında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'u aramasının da gündeme geldiği, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'u arayarak konuşmasından dolayı teşekkür ettiğini aktardığı öğrenildi.

Haber: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

===============================================

Bakan Eroğlu: İstanbul'a 500-600 yılda olacak yağış düştü

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanrbul'daki yağmur felaketiyle ilgili "Muhtemelen 500-600 yılda bir olacak yağış düşmüş İstanbul'a. 1 saatte, aşağı yukarı bir yılda yağan yağmurun 4'te biri yağdı. Bu korkunç bir rakamdır" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'in vefat eden annesi Memnune Yurdunuseven'in cenaze törenine katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Bakan Eroğlu, cenaze töreni öncesi Vali Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kabine revizyonuna değinen Bakan Eroğlu, "Bu Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın takdiridir. İnşallah hayırlı olur. Kabineden ayrılan arkadaşlarımız da var. Onlar da çok büyük gayret sarf etti. Yeni kabinenin hayırlı olmasını, milletimizin gelişmesi, kalkınması istikametinde büyük çalışmalar, hamleler yapmasını gönülden temenni ediyoruz" diye konuştu. Bakan Eroğlu, Eskişehir'de Şehri Derya Parkı'nın sorumluluğunun Odunpazarı Belediyesi'nden alınıp Devlet Su İşleri'ne (DSİ) devredilmesine ilişkin soru üzerine şunları söyledi: "Biz bunu 5 yıllığına Odunpazarı Belediyesi'ne tahsis etmiştik. Süresi dolunca, dedik ki özellikle vatandaşlardan şikayet oldu. Burada belediyenin paraları ile Eskişehirlilerin masraflarıyla birtakım ağırlamalar oluyor. Bunu DSİ çalıştırsın, devlet çalıştırsın daha güzel hizmet versin dedik. Hatta bir yıl kadar da süresi geçmişti. DSİ'ye ait bir yerdi. Bu mesire alanı Eşkişehir'in, Eskişehirlilerin. Üzüldüğüm nokta şu, oradaki belediye çöp kutularını, elektrik direklerini, mobilyaları ne varsa taşımış. Bu Eskişehir'e kalacak. Başka bir yere götürmüyoruz. Bunun bu şekilde polemik şeklinde kullanılması fevkalade yanlıştır."

'YAĞIŞLA İLGİLİ İSTANBUL'DA BASIN TOPLANTISI YAPACAĞIM'

Bakan Eroğlu, İstanbul ve çevre illerde dünkü sağanak yağış ve sonrasında yaşananlarla ilgili şöyle dedi: "İstanbul ve Marmara bölgesindeki taşkınlarla alakalı bütün ekibimle bir toplantı yaptım. Hakikaten 1 saatte yağan yağmur korkunç ve çok kuvvetliydi. Muhtemelen 500-600 yılda bir olacak bir yağış üşmüş İstanbul'a. Dolayısıyla bu beklenmeyen bir yağıştı. Gerçi biz tahmin ettik ve bütün kurumları ikaz ettik. Valilik Büyükşehir Belediye Başkanlığı, hatta ben kendi bakanlığıma bağlı kurumlara DSİ'ye hazır olun talimatı verdim. Onlar da hazırlık yaptı. Burada sevindirici olan şuydu, büyük bir felakete rağmen, eskiden çok daha küçük yağışlarda ölümlü hadiseler olurdu. Allah'a şükür şu ana kadar bize intikal eden bir ölüm hadisesi yok. Maddi hasarları da hükümetimiz yaraları sarar. Ben cuma günü Allah nasip ederse İstanbul'da bir basın toplantısı yaparak bu konuda çok geniş bir açıklamada bulunacağım. Bu çok kuvvetli dediğimiz adeta afet. Bununla ilgili değerler var. 1 saatte aşağı yukarı 1 yılda yağan yağmurun 4'te biri yağdı. Bu korkunç bir rakamdır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Valilik önünden arama köpeklerinden detaylar

Bakan Eroğlu'nun gelişi

Bakan Eroğlu açıklamaları

Cenaze töreninden detaylar

246 MB 07.43

HABER-KAMERA: Sait KARADUMAN/ AFYONKARAHİSAR,

=================================================

Erzincan- Sivas karayolunda iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 7 yaralı

Erzincan- Sivas karayolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kaza bugün saat 18.00 sıralarında Erzincan- Erzurum karayolunun 55'inci kilometresinde meydana geldi. Sürücüleri henüz belirlenemeyen 34 MNZ 72 plakalı otomobil ile 33 MYC 34 plakalı otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Refahiye ilçesinin Kova köyü yakınlarındaki kazada ilk belirlemelere göre, 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Yaralılar Refahiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

=============================================

Karaburun'da balık çiftliği tepkisi

İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde balık çiftlikleri krizi yeniden gündeme geldi. Agromey firmasının bakanlıktan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) vizesi alınması sonrasında Karaburun'da hayata geçirmeyi planladığı proje için halk tepki gösterdi.

İzmir'de Karaburun Kent Konseyi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçeye yapacağı 3.9 milyon metrekarelik deniz alanında kurulmak istenen Agromey Balık Çiftliği Projesi'nin İnceleme  ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısının 25. Temmuz'da yapılacağını açıkladı. Karaburun Kent Meclisi, İDK Toplantısı öncesinde, Agromey Projesi'ni ve itiraz yollarını değerlendirmek üzere Karaburun Belediye Salonu'nda toplandı. Toplantı moderatörlüğünü Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yapıldı. Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Özcan Purçu da destek verdi. Toplantıda üzerinde, 'Hep bir ağızdan sesleniyoruz, bu sese kulak ver', 'İnsanın insana ve doğaya yabancılaşmasını önleyelim', 'Yereli koru evrensel değer kazan', 'Denizime kıyılarımıza ekosisteme dokunma' yazılı pankartlar açıldı. Karaburun Kent Konseyi toplantıdan sonra şu açıklamayı yaptı: "Karaburun halkı, Belediye Başkanlığı, tüm muhtarları, esnaf odası, su ürünleri kooperatifleri, dalgıç okulları ve tüm sivil örgütleriyle hep birlikte Karaburun Yarımadası'nda turizmi ve buna bağlı yerel ekonomiyi baltalayacak, geçim kaynaklarımızdan  biri olan kıyı ve geleneksel dalyan balıkçılığını yok edecek, uluslararası anlaşmalarla koruma altına alınmış olan Akdeniz foklarının kalan son üreme ve yaşam alanlarından birinin  daha  yok olmasına neden olacak, denizlerin oksijen kaynağı, yavru/ergen balıkların büyüme alanı olan ve yine uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan  deniz çayırları ile içinde barınan birçok deniz canlılarını  yok olma riskiyle karşı karşıya bırakacak balık çiftliklerine şiddetle karşı çıkmaktadır. Denizleri, kıyıları, deniz canlılarını, mavi bayraklı plajları, turizmi, kıyı ve dalyan balıkçılığını, kısacası gelecek kuşaklar adına emanetçisi olduğumuz  Karaburun'da yaşamı korumak üzere Tüm yasal ve demokratik haklarımız kullanacağız."

Haber: İZMİR,

===============================================

Dereye düşen ineği itfaiye kurtardı

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde dereye düşen inek itfaiyenin vincine bağlanarak kurtarıldı.

Derince Yenikent Mahallesi Doğru Sokak'ta Hüseyin Aydın'a ait inek otladığı sırada dereye düştü. Hüseyin Aydın ve eşi Sevim Aydın ineği dereden çıkarmak için çabaları yetersiz kalınca itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İtfaiye ekibi ineğin vücuduna halatları bağlayarak itfaiye aracındaki vinçle dereden çıkardı. Kurtarma çalışmaları sırasında Sevim Aydın ineğinin başından ayrılmadı. İneğin otladığı sırada bir anda dereye düştüğünü söyleyen Hüseyin Aydın, "Otlarken dereye düştü. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çıkartmaya çalıştık ama olmadı. İtfaiyeden yardım istedik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Dereye düşen inekten görüntüler

-Sahiplerinin başında görüntüleri

-İtfaiyenin ineği halatla bağlaması

-İneğin çekici ile çıkartılması

Haber: Faruk KIYAK-KAMERA: Alişan KOYUNCU/ DERİNCE(Kocaeli),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement