Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Fırat Kalkanı şehidi Topuz memleketi Ahlat'a getirildiFIRAT Kalkanı Harekatı'nda Suriye'nin El Bab bölgesindeki saldırıda yaralanan ve tedavi gördügü Gaziantep'teki hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un naaşı memleketi Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne getirildi.

25.11.2016 22:31

Fırat Kalkanı şehidi Topuz memleketi Ahlat'a getirildi

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda Suriye'nin El Bab bölgesindeki saldırıda yaralanan ve tedavi gördügü Gaziantep'teki hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un naaşı memleketi Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne getirildi.

Yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla Muş'tan karayolu Ahlat'taki baba evine getirilen Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un naaşını yakınları ve Ahlatlı vatandaşlar tekbirleri eşliğinde bir süre omuzlarda taşıyarak Ahlat Devlet Hastanesi'ne götürdü. Şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz yarın yapılacak törenle öğlen namazına müteakip toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Şehit Assubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un naaşının baba evinin önüne getirilmesi

Nişanlısı Çiğdem'in ve akrabalarının cenaze arabası üzerindeki bayrağa srılarak ağlamaları

Baba evinin önünden genel görüntüler

Naaşın AHlat Devlet Hastanesine konvoy eşliğinde getirilmesi

Naaşın cenaze aracından alınarak hastane morguna taşınmasının görüntüleri

Morgun önünden görüntüler

hastane önünden genel görüntü

Haber: Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), -

====================

Bitlis'te DBP'li belediye başkanları tutuklandı

BİTLİS'te belediyelere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan DBP'li Bitlis ve Güroymak İlçesi belediye eş başkanlar tutuklandı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önceki gün polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan DBP'li Bitlis Belediye Eş Başkanları Hüseyin Olan ile Nevin Daşdemir Dağkıran ve 1 hafta önce gerçekleştirilen operasyonda Bitlis'in Güroymak İlçesi Belediye Eş Başkanı Mehmet Emin Özkan ve Başkan Yardımcısı Senaya Ata ile HDP'li yönetici Nazime Avras gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan eş başkanlar ve beraberindeki HDP'li yönetici geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Hüseyin Olan, Nevin Daşdemir Dağkıran, Güroymak Belediye Eş Başkanı Mehmet Emin Özkan, Başkan Yardımcısı Senaya Ata ve HDP İl Başkan Yardımcısı Nazime Avras "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlarından tutuklandı.

Haber: Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,

=====================

Zonguldak'ta FETÖ'den 7 kişi tutuklandı

ZONGULDAK'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kent merkezinde ve Ereğli İlçesi'nde kapatılan kurumlarda müdür, öğretmen ve personelin bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Aralarında 'Mühendislerin imamı' olduğu ileri sürülen İ.K.'ninde bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Şüphelileri taşıyan midibüsün adliyeye gelmesi

-Şüphelilerin araçtan inip adliyeye girmeleri

-Adliye binası

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=========================

İzmit'te polis kadınların basın açıklamasına izin vermedi

İZMİT'TE, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polis izin vermedi.

İzmit Yürüyüş Yolu'nda Kadın Platformu'nun öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yapmak istedi. Ellerinde dövizler bulunan kadınlar, sloganlar atıp, düdük çalarak basın açıklamasının yapılacağı alana doğru yürürken, polis engeline takıldı. Polis, basın açıklamasına ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyince kısa süreli tartışma yaşandı.

Tartışmanın ardından kolkala giren kadınlar, 'Kadınlar vardı, kadınlar her yerde' nakaratını söyleyerek bir süre yürüdü. Polisin yeniden müdahale ettiği kadınlar, olaysız şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kadınların yürümesi, polisin engel olması

-Polis ile kadınlar arasındaki tartışma

-Kadınların şarkı söyleyerek yürümesi

-Polisin dağılmaların istemesi

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), -

======================

Bakan Arslan: Çarşamba Havalimanı'nı 3 ay kapatacağız (2)

BAKAN KILIÇ TRAMVAYA BİNDİ ONU GÖREN VATANDAŞLAR ŞAŞIRDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Tekkeköy İlçesi'nde düzenlenen Samsun-Çarşamba Devlet Yolu Köprülü Kavşaklar Temel Atma Töreni'ne katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Arslan, Türkiye'nin 2023'e, 2053'e, 2071'e yürüdüğünü söyleyerek, "Bu yürüyüşe Türkiye büyüdükçe, Türkiye güçlendikçe, Türkiye dünyada söz sahibi oldukça ve sözü geçerli hale geldikçe ve aynı oranda ne yazık ki düşmanlarımız rakiplerimizde bizim büyümemizi bizim yol almamızı istemiyorlar. Niye istemiyorlar çünkü Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları dünyadaki mazlumların ve mağdurların umudu olmaya devam ediyor. Bir şey daha oluyor dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara şu mesaj veriliyor; Bir olursanız beraber olursanız Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi iri olursanız diri olursanız sözünüzün geçerliliği dünya çapında daha bir anlamlı hale geliyor. Belkide bugüne kadar dünya 5'ten büyüktür diyen çok kişi çıkmıştır. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemesi ile birlikte bu söz bir anlam buldu, bu söz bir kabul buldu ve bu sözün ardından dünyadaki bütün mağdurlar ve mazlumlar dedilerki artık bizim de bir hamimimiz var bize de sahip çıkan bizim derdimizle dertlenen bizim adımıza dünyanın her yerinde herkese ama özelikle de yanlışlığa kafa tutuan bir lider varö diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"İşte o lider dünyaya kafa tuttukça sizler ve dünyadaki mağdurlar mazlumlar o lideri destekledikçe ne yazık ki Türkiye'nin büyümesini istemeyen,Türkiye'nin büyümesi önünde engel olmak isteyen çok rakip çok dış güç çıktı. Ancak en kötüsü içimizdeki hainlerin onlara maşalık etmesiydi. İçimizdeki hainlerin Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşüne, Cumhurbaşkanımızın bu kutlu yürüyüşüne engel olmak isteyenlere alet olmasıydı. Sadece 15 Temmuzda değil 17-25 Aralık'ta, gezi olaylarını düşünün neyi istemiyorlardı İstanbul'da üçüncü köprüyü istemiyorlardı. İstanbul'da üçüncü havalimanını istemiyorlardı İstanbul- İzmir arası otoyolunu ve Osman Gazi Köprüsü'nü istemiyorlardı. Ülkemiz insanının, ülkemizin büyümesi için çok önemli olan bu büyük projeleri istememesi akıl alır gibi değil. Ama ben sebebini söyleyeyim. Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasındaki köprü konumunun hakkını vermek adına büyük projeler yapması bu projelerden ekonomi ve ticaretin büyümesi ve bu anlamda Türkiye'nin büyümesi dış güçlerin işine gelmiyordu. İşte bu dış güçler bizim içimizdeki hainleri kışkırtarak onları maşa olarak kullanarak bizim bu büyük projelere karşı çıkmaya başladılar. Onlar istedikleri kadr çıksın biz büyük projeleri bir bir bitiriyoruz ve bitirmeye devam edeceğiz.ö

Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç ise, "Biz ancak vatanımıza, milletimize, hizmet etmek yolunda burada varız. 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanet edenlerin o hain terör şebekesinin, FETÖ terör şebekesine karşı PKK'sına, DAEŞ' ine karşı El Nusrası'na karşı, biz hepsine karşı mücadele halindeyiz. Bu mücadeleden de geri durmayacağız. Canımızı ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızın baş komutanımızın ortaya koymuş olduğu o hedeflerden geri durmadan yürüyeceğiz. Bizi bugün anlamayanlar ve eleştirelenler yarın anlayacaklar. Bir zamalarlar ne diyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız bunlar korkunç bir şebekedir, bunlar ülkeye büyük ihanet içerisindedir, dediklerinde 'Ya o kadar değil sayın Cumhurbaşkanım, niye o kadar sert söylüyorsun' ne oldu. 15 Temmuz gecesi o kadar da sert söylüyorsunuz diyenler ne oldu. Gördünüz işte nasıl bir ihanet şebekesi ile karşı karşıya olduğumuzu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin imkanlarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine sızan ve orada milletine devletine bağlı olan askeri personelimizin arasına sızmaya çalışıp da ihanet edenlere kusura bakmayın bizim acıyacak hiçbir yanımız yok. Hiç acımayız da. Onlarla işbirliği yapanlara karşı da acıyacak yerimiz yok bizim. Herkes görevinini başındadır. Biz işimizi biliyoruz. Adalet terazisi ortadadır. İnce eliyoruz, sık dokuyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın da talimatı açıktır, vicdani bakışımız da budur. Ama kusura bakmayın acıma yok. Dolayısıyla bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecekö dedi.

Bakan Arslan ve Bakan kılıç daha sonra hazırlanan butonlara basarak temel attı. Bakan Arslan buradaki tören sonrasında Samsun Çarşamba Havalima'ndan özel uçakla Türkmenistan'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise Samsun programına devam etti. Bakan Kılıç, TÜYAP Fuar Merkezi'nde açılan Gıda Fuarı'na gidip stantları gezdi. Burada bir stantta kendisine yemek ikramında bulundu. Yemeğin tadına bakan Bakan Kılıç, bu sırada kendisini takip eden basın mensuplarına tattığı yemekten ikram etti. Bir basın mensubunun fotoğraf makinesini alıp kendisini takip eden gazetecilerin fotoğrafını çekti. Bakan Kılıç, buradan ayrıldıktan sonra makamın aracından inip Samsun Raylı Sistem Hattı'ndaki tramvaya bindi. Bakan Kılıç'a Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti. Bakan Kılıç'ı tramvayda gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar Bakan Kılıç ile selfie çekti. Bir mobilya firmasının üretim bölümünde boya ustası olarak çalışan 50 yaşındaki Mehmet Yargu'da Bakan Kılıç'ı tramvayda görünce şaşırdı. İş çıkışında tramvayı kulllandığı söyleyen Yargu, bir süre Bakan Kılıç ve beraberindekiler ile sohbet etti. Bakan Kılıç, karayolları durağında tramvaydan indi ve makam aracına geçerek Golf Kulübü'ne gitti.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Temel atma töreninden detay

-Bakan Arslan ve Bakan Kılıç'ın konuşmaları

-Bakan Kılıç'ın Gıda Fuarı'nı gezmesi

-Bakan Kılıç'ın basın mensuplarının fotoğrafını çekmesi

-Bakan Kılıç'ın tramvaya binip gitmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=================

TSK'ya 18 bin 500 adet MPT-76 piyade tüfeği üretilecek

MAKİNA Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrika Müdürü Mehmet Ocakcıoğlu, Türkiye'nin milli imkanlarla tasarlanarak ürettiği ilk piyade tüfeği MPT-76'yı savunma sanayi müsteşarlığının uzmanları tarafından test edildiğini olumlu sonuç çıkması halinde 2017 yılı içerisinde TSK'ya 18 bin 500 adet üreteceklerini söyledi.

Kırıkkale Silah Fabrika Müdürü Mehmet Ocakcıoğlu, memleketi Tokat'ta iş adamı Burhan Besler tarafından düzenlenen 'Dostlar Meclisi'ne katıldı. Özel bir otelde düzenlenen toplantıda müdür Mehmet Ocakcıoğlu, kendi ürettikleri milli piyade tüfeği MPT-76 ve keskin nişancı tüfeği BORA 12 isimli tüfek hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin milli imkanlarla tasarlanarak ürettiği ilk piyade tüfeği MPT-76'nın boyunun 90 santim olduğunu belirten Müdür Ocakcıoğlu, "Bunun dipçiğini uzatırsan maksimun bir metreye çıkıyor. Ağırlığı 4 kilo 250 gram. Şarjörü 20 mermi alır. 800 metre ilk hızı var. 600 metre etkili alanımız var. Yani hedefinizi 600 metrede etkisiz hale getirebilirsin bunla. Bu silah geri tepmez, sessiz çalışır. Yani bu silahımız dört dörtlüktür. 700 mermi atar dakikada" dedi. Müdür Ocakcıoğlu, MPT-76'nın -40°C soğuk ve +60°C sıcak ortamlarda, çamurlu, tozlu iken arazi çalışma testleri ile beraber toplam 42 ayrı teknik testte üstün başarı sağladığını belirtti.

Piyade tüfeği MPT-76'nın şu anda TSK'da kullanılan G3 piyade tüfeğinin yerini alacağını söyleyen Mehmet Ocakcıoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü bu 600 metreden hedefi vurduğu için fazla yaklaşmanıza gerek yok. G3 400 metre. 200 metre fark var. Bu 20 bin mermi atar. G3'ler ise 8 bindir. 2009 yılından itibaren ARGE çalışması bazında yapıldı, onun neticesinde 180-200 civarında askeriyeye verildi. Asker kullandı, eksiklikleri hakkında bize bilgi verdiler. Bizde onları uygulamak suretiyle şu anda görmüş olduğumuz silahı elde etmiş olduk. Bu TSK için ürettiğimiz silahlardan bir tanesi. Şu anda 550 tane üretildi. Şu anda fabrikamıza da askeriye ve savunma sanayi müsteşarlığının uzmanları teste tabi tutuyorlar. Testten olumlu sonuç çıkacaktır. Bu 550 tüfeğimizi kabul ettikleri takdirde 2017 yılı içerisinde 18 bin 500 adet imalati yapacağız."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Silahların görüntüsü

-Tanıtımı

-Ocaklıoğlu'nun konuşmaları

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT,

=================

Dereye uçan minibüsten atlayarak kurtuldular

ZONGULDAK'ta köprü üzerinde seyir halindeyken kontrolden çıkan minibüs, 30 metre yükseklikten dereye uçtu. Sürücü Cem Bakır ve kızı 17 yaşındaki Zadecan Bakır, minibüs dereye düşmeden atlayarak kurtuldu.

Kaza, saat 21.00 sıralarında kent merkezindeki Fevkani Köprüsü üzerinde meydana geldi. Cem Bakır'ın kullandığı 67 EL 798 plakalı minibüs, kontrolden çıktı. Cem Bakır, yanında bulunan kızı Zadecan Bakır ile birlikte minibüs dereye düşmeden yola atladı. Minibüs ise köprü bariyerlerini kırarak 30 metre yükseklikten Asma Deresi'ne uçtu. Hafif yaralanan Zadecan Bakır, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'de tedavi altına alındı. Yara almadan kurtulan baba Cem Bakır da ifade vermek üzere polis tarafından karakola götürüldü.

Polis, AFAD ve itfaiye ekipleri dere içindeki minibüs içinde ve etrafında başka bir yaralı olup olmadığını kontrol etti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Dereye uçan minibüs

-Dereye uçtuğu köprü

-Detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=================

Edirneliler Sertap Erener ile coştu

EDİRNE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'ncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında ünlü şarkıcı Sertap Erener, trafiğe kapalı olan caddede yaklaşık 5 bin kişiyi söylediği şarkılarla coşturdu. Hava sıcaklığının 7 dereceye kadar düşmesi nedeniyle sahneye ısıtıcılar konurken, Sertap Erener, "Edirne ne kadar soğukmuş burası, şarkılarla ısınacağız" dedi.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'ncü yıldönümü kutlamaları kapsamında ünlü şarkıcı Sertap Erener, trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde sahne aldı. Konsere siyah deri pantolonla çıkan Erener'in sahnesine 7 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle ısıtıcılar konuldu. Ücretsiz konseri yaklaşık 6 bin kişi izledi.

Edirne'nin çok soğuk olduğunu ifade eden Erener, "İyi eğlenceler diliyorum, şarkılarla ısınacağız bu akşam. Ne kadar soğukmuş burası ama sizde çok tatlısınız. Şarkılarla ısınacağız şimdi" dedi.

Söylediği şarkılarla Edirnelileri coşturan Sertap Erener, Zor Kadın şarkısının 'zor kadındım, gel unuttum gel' kısmını erkeklere söyletmekte zorlandı. Erkeklerin sesinin az gelmesine tepkisiz kalamayan Erener, 'zor kadındım' kısmını erkekler için 'zor adamdım' şeklinde değiştirdi. Bu haliyle kendisini izleyen erkeklerle birlikte şarkısını söyleyen Sertap Erener, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Konserde gazetecilerin sadece 2 şarkı için görüntü almalarına izin verilirken, daha sonra konser alanından çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-Sertap Erener'in sahneye çıkması

-İzleyen kalabalık

-Şarkıları cep telefonlarına kaydedenler

-Erener'in şarkıları

-Sahnedeki ısıtıcı

-Erkeklere şarkı söyletmeye çalışması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement