Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAKAN SOYLU,ESNAFI GEZDİ, NİKAH ŞAHİDİ OLDUİçişleri Başkanı Süleyman Soylu, Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti, ardından da AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bukeyir Çakmak ile Ayşe Taşkın'ın nikah töreninde şahitlik yaptı.

02.04.2017 18:15

1)BAKAN SOYLU,ESNAFI GEZDİ, NİKAH ŞAHİDİ OLDU

İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti, ardından da AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bukeyir Çakmak ile Ayşe Taşkın'ın nikah töreninde şahitlik yaptı. Evlilik cüzdanını geline takdim eden Bakan Soylu, çifte mutluluklar diledi, 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

DÜZKÖY'DE HALKA SESLENDİ

Bakan Soylu, Düzköy ilçesinin Işıklar Mahallesi'nde parti otobüsünden vatandaşlara seslendi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Cumhuriyet tarihinin en güçlü parlamentosunun yeni sistemle oluşacağını belirten Bakan Soylu, "16 Nisan bize, 'Siz kimsiniz?' diyenlere bizim ne olduğumuzu göstermektir. Bir sürü şey söylüyorlar, 'parlamento güçsüz olacak' diyorlar. 'Güçsüz olacak' diyen kim? Kılıçdaroğlu. Bir gün parlamento gücüne dayanarak bir iş yapmış insan değil. Bir gün meclisi kaale alarak bu ülkede meclisi yarınlara taşıyabilecek bir anlayışın içerisinde olmamışlar. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü parlamentosu bu sistemde olacak. Çünkü meclis işini yapacakö dedi.

'KİMSE ÇİVİ ÇAKMASIN İSTİYORLAR'

Avrupa ülkelerin Türkiye'nin kendi işine karıştığını öne süren ve buna tepki gösteren Bakan Soylu şunları söyledi: "Avrupa önümüze ne koydu da bugün bizim işimize karışıyor. Almanya'da, İsviçre'de, Hollanda'da mı anayasa değişikliği yapıyoruz? DAEŞ'i bu coğrafyaya paraşütle indirenler ve bu ülkede PKK'yı yıllardır destekleyenler, FETÖ'ye darbe yaptıranlar hangi yüzle Türkiye'nin işine karışıyorlar. Bulmuşsunuz ortağınızı. işte Kılıçdaroğlu, onunla güle eğlene Türkiye'ye istediğiniz elbiseyi biçmeye çalışın. Türkiye'ye bu güne kadar Kılıçdaroğlu'nun ve ortaya koyduğu o zihniyetin herhangi bir faydasını gördük mü? Hayır görmedik. Neymiş; rüzgar 1'inci köprüyü yıkarmış. Kimse bir çivi çakmasın istiyorlar. Avrupa böyle giderse, demedi demeyin, robotlar var ya robotlar, robotlardan sosyal güvenlik kurumu kesintisi yapmak zorunda kalacak ki, normal yaşayan vatandaşın hastane giderlerini ve emekli maaşını karşılayabilsin. Yaşlanıyor ve onun için genç nüfusu daha erken hayata almak istiyor.ö

Bakan Süleyman Soylu, 16 Nisan'da yapılacak halkoylaması için destek isteyerek konuşmasını tamamladı.

Görüntü Dökümü

------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Osman ŞİŞKO-TRABZON/DHA

================================================

2)BAKAN KILIÇ İLE YAZAR KAPLAN ARASINDA 'RAHATSIZLIK' DİYALOGU

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kitap fuarını ziyareti sırasında, konferans veren Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan ile arasında 'rahatsızlık' diyalogu kameralara yansıdı. Yazar Kaplan "Adam gelir dinler. Yusuf Kaplan konuşuyor, Abuzittinin birisi değil ki" demesi üzerine Bakan Kılıç, "Anladım hocam. Kusura bakmayın rahatsız ettik sizi" diyerek konferans salonundan ayrıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün Siirt'e gelerek çeşitli ziyaret ve açılışlara katıldı. Sabah helikopterle Kurtalan ilçesine giden Bakan Kılıç, burada muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle kahvaltıda buluştu, referandumda 'evet' oyu verilmesini istedi.

Buradan Kurtalan'dan Siirt kent merkezine dönen Bakan Kılıç, Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyareti etti. Buradan yanında Vali Tutulmaz ve kalabalık partili grubuyla birlikte Siirt Valiliği tarafından düzenlenen Kitap Fuarı'na geçen Bakan Akif Çağatay Kılıç, stantları gezdi, çocuklara ve gençlere çeşitli hediyeler dağıttı.

ZİYARETTE TATSIZLIK

Bakan Kılıç ve yanındakiler Yenişafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan'ın imza kampanyası çerçevesinde konferans verdiği salona girdi. Bu sırada kürsüde konuşma yapan Yusuf Kaplan'ın yanına giden Bakan Kılıç, "Nasılsınız hocam, iyi misiniz?" diye sordu.

Yusuf Kaplan "İyiyim, neredesin abi ya?" demesi üzerine Bakan Kılıç, "Öyle bir şey yaptın ki ben gideyim hemen ha.. Valla ben hemen çıkayım" dedi. Yusuf Kaplan da "Tabi ki git abi. Ne işin var ya?" diye karşılık verince ortam tatsızlaştı.

Kısa süre duraksayan Bakan Kılıç, "Ne oldu, hayırdır ya?" diye soru sordu. Yazar Kaplan bunun üzerine, "Adam gelir dinler. Dolaşıyorsunuz, Yusuf Kaplan konuşuyor. Abuzittinin birisi değil ki. Adam 5 dakika dinler, 10 dakika dinler" dedi.

Bunun üzerine Bakan Kılıç, "Peki, tamam, ben anladım hocam. Kusura bakmayın rahatsız ettik sizi" diyerek konferans salonundan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Bakan Kılıç ve beraberindekilerin kitap fuarına gelmesi,

Kitap fuarını gezmesi,

Gezi sonrası konferans yapılan salona gelmesi,

Bakan Kılıç ile Yazar Yusuf Kaplan arasında geçen diyalog,

Detay görüntüler

Kamera-Haber; Turhan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK SİİRT

================================================

3)CHP HAKKARİ'DE MİTİNG YAPTI

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, partisinin Hakkari'de düzenlediği mitinge katıldı. Erdem, referandumda Türkiye genelinde hayır oylarının yüzde 58 olacağını söyledi. CHP Hakkari il örgütü tarafından Sümbül Mahallesin'deki Otobüs Terminali bahçesinde miting düzenlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge gelen vatandaşlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı'nın selamlama konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem seçim otobüsü üzerinden konuşma yaptı. CHP olarak demokrasi için mücadele ettiklerini belirten Erdem, "Cumhurbaşkanı ilk günden beri anayasa üzerinde konuşmalar yapıyor. Şimdi onun konuşmalarına bakarak bu anayasada ne olduğunu da ben şöyle anladım. Anayasının birinci maddesi ey Kılıçdaroğlu, ikinci madde ey Kılıçdaroğlu, üçüncü madde ey Kılıçdaroğlu, dördüncü madde ey Kılıçdaroğlu. Başka bir şey söylemiyor. Şimdi bir Başbakanımız var. Şehir şehir dolaşıyor. Ne diyor biliyormusunuz. 'Değerli vatandaşlarım ben çok gereksiz bir adamım lütfen beni görevden alın diyor'. Başbakanlığı, Cumhurbaşkanlığı cumhuriyeti oluşturan kurumların demokratikleşmesi için mücadele edeceğiz . Bugün biz bu ülkede bütün farklılıklarımızla, bütün farklı düşüncelerimizle, kimliklerimizle, inançlarımızla bir arada eşit olmanın yollarını aramak durumundayız. Bizim yapmamız gereken budur. Ama gel görkü, bir anasaya getirmişler. Bizim orada derler 'Bu anayasanın mala davara faydası yok' Ben de Malatlalıyım. Aynı zamanda bir taraftan Elazığ, öbür taraftan Karslıyım. Bu yörenin insanıyım. Fakat bu anayasanın mala, davara faydası yok"dedi.

CAMİLERİ SİYASİ OFİS HALİNE GETİRDİLER'

Ak Parti'nin camileri siyasi propaganda ofisi haline getirdğini anlatan Erdem, "Bu anlayışın inancımıza, düşüncemize, değerlerimize verdiği zararları tarihte hiç kimse vermedi. Hatta ve hatta Hazreti Hüseyin'in şahadetine sebep olmuş olan Yezit bile camide siyaset böyle yapmadı. Yıllar önce ben bir kitap yazdım. Dedim ki; Türkiye'de bir cemaat tehlikesi var. Bir Fetullahçı tehlike var dedim. Benim kitabımı topladılar, yargıladılar, kumpas davalarına koydular. Ogün ne söylediysem bugün söylediklerimin hepsini gördüler.Şimdi de söylüyorum. Bu başkanlık sisteminin geçmesi halinde bu işte en büyük sıkıntıyı Recep Tayyip Erdoğan çekecek. Neden, çünkü bütün dünya, bütün dünyanın emperyalistleri bu sistemin geçmesini istiyor. Niçin? Bir kişiyi koltuğunun altına alırsak o ülkeyi daha rahat yönetiriz diyorlar. Bugün hayır diyenler Türkiye'de demokrasiye sahip çıkan insanlardır. Bir safsata çıkartılar. Hayır diyenler teröristmiş. Ben gittiğim her yerde hayır diyen vatandaşlarla bir araya geldim. Ben onların gözlerinde birlikte yaşam iradesi gördüm, demokrasi gördüm. Asıl teröristler bu ülkeyi evet ve hayırcı diye kategorize edenlerdir" dedi.

Hakkari'de sandık seferberliği başlattıklarını belirten Erdem, Türkiye genelinde hayır oylarının yüzde 58, Hakkari'de ise yüzde 90 olacağını ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

----------------

-Mitinge gelenler polis tarafından üst aramasından geçirilmesi

-Ellerindeki Türk bayrakları ile bekleyen çocuklar

-Miting alanına gelenler

-CHP Milletvekili Eren Erdem'in mitingi alanına gelişi

-Erdeme yoğun ilgi gösterilmesi

-CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı'nın kısa konuşması

-Milletvekili Erdem'in konuşması

-Alkış ve 'Hayır' diye bağıran vatandaşlar

-Genel ve detaylar

-Milletvekili Erdem, vatandaşlarla kol kola girip halay çekerken

-Detaylar

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 700 MB

SÜRE: 10 DK 31 SN

====================================================

4)ELAZIĞ'DA SURİYELİ KAVGASI: 3 YARALI

Elazığ'ın Nailbey Mahallesi'nde otarun Suriyelilerin henüz bilinmeyen bir nedenle başladıkları kavga sonucunda, 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Elazığ'ın Nailbey Mahallesi Bağlar Sokak'ta oturan Suriyeli iki grup arasında bugün öğlen saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Kadınların da karıştığı kavga olayında iki Suriyeli grup taş, sopa ve bıçaklarla bir birlerine saldırdı. Olayın ihbar edilmesinin ardından bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Kavga eden Suriyelileri ayırmakta güçlük yaşayan polis, biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Bu sırada Suriyeli bir kişinin elindeki sopa ile polisin üzerine yürümesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Meydana gelen kavga 3 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtilirken, yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslar ile Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis Suriyelilerin yeniden kavga etmemesi için sokakta geniş güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Sokaktan görüntüler

Kavga edenler

Atılan taşlardan kaçan polis

Elinde sopa olan genç

Polise karşı gelen Suriyelilere vatandaşların tepkisi

Polisin kaçanları kovalaması

Kalabalıktan detay

Haber - Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement