Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1 - KAYSERİ ŞEHİDİ SONSUZLUĞA UĞURLANDIHaber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA, İstanbul DHAKayseri'deki terör saldırısInda terhisine 23 gün kala şehit düşen Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren için bugün ikindi namazının ardından Pendik 15 Temmuz Şehitler Cami'sinde cenaze...

18.12.2016 17:56

1 - KAYSERİ ŞEHİDİ SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA, İstanbul DHA

Kayseri'deki terör saldırısInda terhisine 23 gün kala şehit düşen Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren için bugün ikindi namazının ardından Pendik 15 Temmuz Şehitler Cami'sinde cenaze töreni düzenlendi. Binlerce kişi cenazeye akın etti. Avlu doldu taştı. Cenezaye katılanlar Pendik sahiline kadar ellerinde Türk bayraklarıyla şehidi son yolculuğuna uğurladı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever cenaze namazına katılan isimler arasındaydı. Anne Gül Ağaçyetiştiren bitkindi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya şehit annesini biran olsun yalnız bırakmadı. Ona omuz vererek yanında durdu.

3 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren üç kardeşin en küçüğüydü. Ağabeyi Gökhan ve ablası Göknur Ağaçyetiştiren ile çektirdiği fotoğraf sosyal paylaşım hesabında kapak fotoğrafı olarak kaldı. Kayseri'deki hain terör saldırısı birbirlerine sıkı sıkıya bağlı kardeşleri ayırdı.

ACI HABERİ ALAN ABLA KAYSERİ YOLUNDA KAZA GEÇİRDİ. HAFİF YARALANDI

Kayseri'deki acı haberi alır almaz yola çıkan abla Göknur Ağaçyetiştiren evlilik arifesindeydi. Nişanlısıyla Kayseri'ye giderken trafik kazası geçirdiler. Hafif yaralarla atlattıkları kazanın ardından bugünkü cenazeye katıldılar.

ŞEHİT KARDEŞLERİNİ ELLERİNİ KENETLEYEREK UĞURLADILAR

Göknur ve Gökhan şehit kardeşlerinin ardından ellerini kenetleyip acılarını hafifletmeye çalıştı. Şehidin Annesi Gül ve Babası Arif Ağaçyetiştiren ayrı yaşıyordu. Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, anne ve babasını cenazesinde bir araya getirdi. Şehidin kız arkadaşı da cenazede gözyaşı döktü.

INI AĞABEYİ TAŞIDI

Şehit için cenaze namazı kılındı, helallik alındı. Binlerce vatandaşın duaları arasında, Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesi camiden çıkarıldı. Ağabey Gökhan Ağaçyetiştiren kardeşinin cenazesinin ardından fotoğrafını taşıdı. "İdam isteriz" diye bağıran kalabalık, terörü lanetleyen slogan attı. Şehit Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in cenazesi Tuzla Aydıntepe Mezarlığı'nda topraga verildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehit Ağaçyetiştiren'in evinin önünden görüntüler

-Cenazeden detaylar

-Çelenklerden detaylar

-Abla Göknur'un annesinin omuzuna yaslanmış görüntüsü

-Ailenin, Ağabey Gökhan Abla Göknur ve Anne Gül Ağaçyetiştirenin el ele görüntüsü

-Baba Arif Ağaçşetiştiren'in görüntüsü (Lacivert Pardüsülü)

-Cenazeye katılanlardan görüntüler, bakanlardan Ak Parti ve CHP heyetinden detay

-Şehidin rahatsızlanan bir yakının ambulansa götürülmesi

-Cenaze için helallik alınması

-Cenaze namazının kılınması

-Vatandaşlardan detay görüntü

-Annenin bakanın desteğiyle ayakta durması

-Abla Göknur'un nişanlısına sarılması

-Cenazenin omuzlarda götürülmesi

-Ağabeyin fotoğrafı taşıması

-Üç kardeşin sosyal medyadaki fotoğrafı

-Şehit Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in fotoğrafı

-Genel ve detaylar

18.12.2016 - 17.02 Haber Kodu : 161218120

//////////////////////////////////////////////////

2- ŞEHİT FEHMİ BARÇIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ/ İstanbul DHA

Kayseri'de hain terör saldırısı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Fehmi Barçın son yolculuğuna uğurlandı. Barçın için Bayrampaşa Ulu Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Şehit Fehmi Barçın'ın anne, babası ve nişanlısı ile yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ve Sultangazi Belediye Başkanı Cihat Altunay katıldı. Cenazeye katılanlar avluya sığmayınca çok sayıda kişi cami dışında kaldı. Baba Bahri, anne Ayşe Barçın ile nişanlısı Elif Özcan cenezede uzun süre gözyaşı döktü. Fenalık geçiren dede Fehmi Barçın ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Barçın'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Barçın'ın cenazesi defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Camiden görüntü

-Cenazeden görüntü

-Askerlerden görüntü

-Anne, baba ve dededen görüntü

-Nişanlısının görüntüsü

-Dedesinin hastaneye götürülmesi

-Bakan Kaya'nın gelişi

-Vali ve emniyet müdürünün gelişi

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin çıkarılması

-Top arabasındaki cenazeden görüntü

-Kalabalıktan görüntü

-Genel ve detaylar

18.12.2016 - 14.29 Haber Kodu : 161218055

/////////////////////////////////////////////////////

3- ŞEHİTLER TEPESİ'NE ZİYARETÇİ AKINI SÜRÜYOR

Engelliler.. Bisikletçiler.. Motor ve antika otomobil tutkunları.. İstanbul Anadolu Yakası Romanları ve daha nicesi

Erhan TEKTEN, İstanbul DHA

Her gün binlerin ziyaret ettiği şehitler tepesinde bugün de teröre lanet yağdı. Terörist saldırının yaşandığı yere karanfiller bırakanlar şehitler için dua etti.

GÖRME ENGELLİLER TERÖRE KARŞI SOPALARINI KALDIRDI

Engelliler, bisiklet, motor ve antika otomobil tutkunları, İstanbul Anadolu Yakası Romanları ve daha birçok grup.. Şehitler Tepesi'nde "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları yükseldi bugün de. Anadolu Engelliler Birliği Derneği İstanbul Şubesi üyesi görme engellileri de şehitler tepesine geldi, şehitleri andı, tekbir getirdi. Duaların ardından görme engelliler sopalarını havaya kaldırarak "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Beşiktaş ve Kayseri şehitleri için saygı duruşu yapanlar birlikte İstiklal Marşı'nın okudu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Şehitler Tepesi'ne gelen sivil toplum örgütleri

-Klasik otomobillerin geçişi

-Bisikletlilerin geçişleri

-İstiklal marşı okunması

-Edilen dualar

-Motosikletçiler

-Görme Engellilerin açıklamaları

-Slogan atmaları

-Sopalarını kaldırmaları

-Ayrılmaları

-Genel ve detaylar

18.12.2016 - 16.38 Haber Kodu : 161218103

////////////////////////////////////

4 - MHP'LİLERDEN 'TERÖRE LANET, ŞEHİTLERE SAYGI' YÜRÜYÜŞÜ

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş,

"Ülkemizi, o dış mihrakların içerideki uşaklarıyla birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz"

(HDP binalarına yönelik saldırılar)

"Milliyetçi ülkücü camia ile hiçbir zaman bağdaştırılamaz, yan yana getirilemez. Çünkü HDP veya PKK'yla sokak çatışmaları Türkiye'yi bölmek, yok etmek, parçalamak isteyenlerin emellerine destek olacak tavır ve davranıştır".

Özden ATİK - Ezgi ÇAPA, İstanbul DHA

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Fatih İlçe Başkanlığı, 'Teröre Lanet, Şehitlere Saygı' yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler açan kalabalık grup, MHP Fatih İlçe Başkanlığı önünde toplandı. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve ilçe başkanlarının katılımıyla grup, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Dev bir Türk bayrağı açan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelen grup adına MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş açıklama yaptı.

"TÜRKİYE'MİZ HER GÜN FELAKETLERLE KARŞI KARŞIYADIR"

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, yaşanan terör saldırılarına değinerek "Türkiye'miz her gün felaketlerle, hak etmediği saldırılarla karşı karşıyadır. Türk devleti ve milleti her zaman olduğu gibi bugün de güçlüdür. Her zaman da güçlü olmaya devam edecektir. Anadolu topraklarımızı Suriye ve Irak'a döndürmek isteyen şer güçleri vardır. Ülkemizi, o dış mihrakların içerideki uşaklarıyla birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"SOKAKLARDA SONUÇLARININ NE OLACAĞINI BİLMEDİĞİMİZ İZBE NOKTALARDA OLMAYIZ."

Ülkücü camia olarak yaşananlara itidalli yaklaştıklarını söyleyen Karataş, "Biz tepkimizi her zaman göstereceğiz. Türk milliyetçileri ve ülkücüler tepkilerini en yüksek perdeden gösterecek ama sağduyu ve vakurluktan, itidalli duruşlarından ayrılmayacaktır" dedi. HDP binalarında yaşanan olaylarla ilgili Karataş şunları söyledi: "Toplumda disiplini ve hiyerarşisi ile tanınan bir hareketiz. Milliyetçi ülkücü camia, kendi kurum ve kuruluşlarında bu olayların nelere sebebiyet vereceğini bildiğinden dolayı sokaklara değil meydanlara ineriz. Sokaklarda sonuçlarının ne olacağını bilmediğimiz izbe noktalarda olmayız. Bu provokatif eylemleri kimler gerçekleştiriyorsa devletimizin emniyet güçleri bir an evvel bunları yakalamalıdır. Bunlar provokatif olaylardır. Milliyetçi ülkücü camia ile hiçbir zaman bağdaştırılamaz, yan yana getirilemez. Çünkü HDP veya PKK'yla sokak çatışmaları Türkiye'yi bölmek, yok etmek, parçalamak isteyenlerin emellerine destek olacak tavır ve davranıştır" dedi.

"5 PARMAĞI OLAN HERKES BOZKURT İŞARETİ YAPABİLİR. AMA BUNLAR BİZDEN DEĞİLDİRLER"

Ülkücü camia olarak devlete güvendiklerini belirten Karataş, "Bu provokatif eylemlerin içerisinde kimler bulunuyorsa devletimiz güvenlik güçleriyle, hukuk mekanizmasıyla bunu çözsün. Bizimle uzaktan yakından alakası yoktur. Yoksa herkesin evinde üç hilal bayrak olabilir, 5 parmağı olan herkes bozkurt işareti yapabilir. Ama bunlar bizden değildirler. Biz bunların emellerini gerçekleştirmek için destek olamayız. Bölünmemek, parçalanmamak için dimdik duracağız. Acılarımızı içimizde yaşayacağız ama acılarımızı unutmayıp bedelini bu terör örgütüne, Türk devletiyle birlikte ödeteceğiz" dedi.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISINI ZİYARET ETTİLER

Açıklamanın ardından MHP İl Başkanı Karataş, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve ilçe başkanları, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Kökten'in makamında taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinin tamamlanmasının ardından grup dağıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------------

MHP Fatih İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup

Gruptan ve sloganlardan görüntü

Grubun bayrak ve şehitlerin fotoğraflarıyla yürümesi

MHP İl Başkanı Karataş'ın konuşması

Heyetin Vatan Emniyete girişi

Detaylar

18.12.2016 - 17.44 Haber Kodu : 161218139

///////////////////////////////////

5- HDP ŞİŞLİ İLÇE BİNASI ÖNÜNDE GÖSTERİ

15 - 20 kişilik grup partinin sokakta asılı bayraklarını koparıp yaktı. Polis grubu olay yerinden uzaklaştırdı

Hasan YILDIRIM - Akın ÇELİKTAŞ, İstanbul DHA

Terör saldırılarını protesto etmek için HDP Şişli İlçe Örgütü önünde toplanan yaklaşık 15-20 kişilik grup çeşitli sloganlar attıktan sonra sokağa asılı parti bayraklarını yaktı. Grup, olay yerine gelen polisin ikazı üzerine dağıldı.

Üzerinde ay-yıldız, üç hilal ve bozkurt motifleri ile "rehber kur-an hedef turan" yazısı bulunan bayrak taşıyan grup HDP Şişli binası önüne geldi. Burada HDP ve yöneticileri aleyhine slogan atan gruptan bazı kişiler sokakta asılı HDP bayraklarını koparıp yaktı. Bu sırada "Asker bizim, polis bizim" "Bozkurtlar burada, Çakallar nerede" şeklinde sloganlar atıldı. Olay yerine gelen takviye polis ekipleri grubu uzaklaştırdı. Polisin HDP Şişli İlçe binası önündeki bekleyişi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

HDP Şişli binası önünde bekleyenler

HDP bayraklarının kesilmesi

Bayrakların yakılması

Takviye polislerin gelmesi

Grubun dağıtılması

Bayrakların söndürülmesi

Genel ve detaylar

18.12.2016 - 15.54 Haber Kodu : 161218082

//////////////////////////////

6 - YUNANLI İŞ ADAMI DARBE ŞEHİDİNİ UNUTMADI

Yunanlı iş adamı Dimitris Vamvatiras, darbe girişimi sırasında şehit olan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım'ın babasına taksi hediye etti. Halil İbrahim Yıldırım, bir oto galerisinde çalışıyordu ve darbe girişimi sırasında Bayrampaşa'daki evlerinden babasıyla birlikte darbeyi engellemek için dışarı çıkmış başına isabet eden kurşunla şehit olmuştu. Halil İbrahim Yıldırım'ın doğum gününde Türkiye'de Türk ortağıyla bir taksimetre şirketi kuran Yunanlı iş adamı Vamvaitiras, Yıldırım ailesine büyük sürpriz yaptı. Maltepe'de düzenlenen toplantıya davet edilen Bahattin Yıldırım, kendisine yapılan sürprizden dolayı mutlu olduğunu söylerken, darbe girişimi sırasında şehit edilen oğlunu anlattı, gözyaşlarına hakim olamadı. Tekstil sektöründe de çalışan ancak taksicilik yapmak isteyen Bahattin Yılmaz'a taksinin anahtarını Yunanlı iş adamı Dimitris Vamvatiras, tiyatrocu Levent Ülgen ile birlikte verdi.

BU VATAN İÇİN BİNLERCE HALİL İBRAHİM FEDA OLSUN

15 Temmuz gecesi FETO terör örgütünün darbe girişimini, bastırmak için oğlu ile birlikte bastırmak için dışarı çıktıklarını ifade eden Bahattin Yıldırım, "Oğlum mermilere sanki melekler gibi uçuyordu. Bu vatan için bir Halil İbrahim değil binlerce Halil İbrahim olsa bu vatana feda olsun. Bu vatan bizim vatanımız. Herkes gelip Türkiye'ye sığınabilir ama Türk Halkının gideceği yeri yoktur. Biz bu vatan için canımızı seve seve vermeye hazırızö diye konuştu.

Görüntü dökümü:

---------------------

Yıldırım'ın konuşması

Taksinin anahtarının verilmesi

Şehidin fotoğrafı

Genel ve detaylar

18.12.2016 - 17.13 Haber Kodu : 161218128

18.12.2016 - 16.33 Haber Kodu : 161218098

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement