Denizli'de Füze Kalkanına Ortak Tepki - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Füze Kalkanına Ortak Tepki

Denizli\'de Füze Kalkanına Ortak Tepki

Denizli'de Bir Araya Gelen CHP, MHP, Dp, DSP, İp ve Sp'nin İl Başkanları Türkiye'ye Kurulması Planlanan Füze Kalkanı'na Ortak Tepki Göstererek, AK Parti'yi Eleştirdi.

28.11.2010 02:47

Denizli'de bir araya gelen CHP, MHP, DP, DSP, İP ve SP'nin il başkanları Türkiye'ye kurulması planlanan Füze Kalkanı'na ortak tepki göstererek, AK Parti'yi eleştirdi.Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen ortak basın toplantısına CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, İP İl Başkanı Mustafa Güleç, DSP Merkez İlçe Başkanı Celil Çobanoğlu ve SP İl Başkan Yardımcısı Kamil Kabak ile parti üyeleri katıldı.

MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın füze kalkanı görüşmelerine katılmadığını belirtti. Toplantıda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün temsil ettiğini hatırlatan Kaplan, ''Kendisinin niye katılmadığı da soru işareti. Füze kalkanının kime karşı kurulmak istendiğini iyi bilmek gerekiyor. Burada düşman olarak görülen İran mı, Suriye mi, Ürdün mü? Bunu görmek lazım. Hükümet, bir ismin zikredilmemesini başarı olarak gösteriyor' dedi.

DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, füze kalkanı projesi konusunda iyi düşünülmesi ve herkesin mutabakatının alınması gerektiğini söyledi. Bakırsoy, ''Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı, bu konuyu, sanki kendi partilerinin uhdesinde bir meseleymiş gibi değerlendirip, Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana hiç bir savaşta taraf olmayan Türkiye'yi taraf olmanın eşiğine getirmiştir' dedi.

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, Füze Kalkanı Projesi'nin batı emperyalizminin Ortadoğu'daki çıkarlarını ve enerji kaynaklarını kontrol etmeye yönelik olduğunu söyledi. Meselenin İslami rejim meselesi olmadığını kaydeden Gönenç, ''İslami rejimlerle yönetilen ama emperyalizme kul kölen olan bir çok ülke vardır. ABD'nin onlarla hiç bir derdi yok. Suudi Arabistan veya bugünki kukla Irak hükümeti ile bir derdi yok. Olay, emperyalizmin çıkarlarına hizmet edip etmeme meselesidir. Yoksa İslami terörü bir tehdit olarak algılama değildir. İslami terör dedikleri Taliban'ı kendileri beslemediler mi?' dedi.

İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç, Füze Kalkanı Projesi'ne hayır denilmesi gerektiğini ve TBMM'de mutlaka gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Güleç, ''Meclisten geçmeyen, mecliste onaylanmayan ve kabul görmeyen bir kalkan, Türkiye'yi konuşlandırılabilir mi? CHP, MHP ve diğer grubu olan partiler bunu mecliste görüşmeye açtırmalıdır. AK Parti'ye bu kalkanı Türkiye'ye niye getirttiğini sorgulatmalıdır' dedi. DSP Merkez İlçe Başkanı Celil Çobanoğlu, ABD'nin Gürcistan'dan Afganistan'a kadar üsleri olduğunu söyleyerek, ''ABD zaten İngiliz üslerinden ikmal yapabilmektedir. Ürdün, Irak, Suudi Arabistan hava sahası ABD'nin elindedir' dedi. SP İl Başkan Yardımcısı Kamil Kabak da Füze Kalkanı Projesi'nin amacının tamamen Mersin'den doğusunun bölünmesi projesi olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Füze Kalkanına Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement