Demirtaş:"Bugün 10 Bin Nuri Güneş, Yarın 100 Bin Nuri Güneş Olacaktır" - Son Dakika
Güncel

Demirtaş:"Bugün 10 Bin Nuri Güneş, Yarın 100 Bin Nuri Güneş Olacaktır"

Demirtaş:"Bugün 10 Bin Nuri Güneş, Yarın 100 Bin Nuri Güneş Olacaktır"

BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, İlk Nevruz Ateşini Yaktığı Iğdır'da Hükümeti Eleştirdi.

17.03.2011 17:30

BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, ilk Nevruz ateşini yaktığı Iğdır'da hükümeti eleştirdi. Kürtlerin Nevruzlaştığını söyleyen Demirtaş, "Bu kentin Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş 10 yıla yakın hapis cezası ile cezalandırıldı. Bunların önünü kesmek lazım diyenlere sesleniyorum. Bugün 10 bin Nuri Güneş, yarın 100 bin Nuri Güneş olacaktır" dedi.

Bugün saat 12.30'da Iğdır Merkez Çevre Yolu'nda toplanan yaklaşık 20 bin BDP'li halay çekip Nevruz Bayramı'nı kutladı. 'Biji serok', 'Biji Apo' sloganı atan kalabalık arasında Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları açıldı. Kutlamalara BDP Genel Başkanı Selahatin Demirtaş, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Muş Milletvekili Nuri Yaman, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk katıldı. Genel Başkan Selahatin Demirtaş ve milletvekilleri Nevruz alanındaki ateşi yakarak platformdaki yerlerini aldılar. İsimleri tek tek okunan milletvekilleri partilileri selamlayarak sahneye davet edildi. Son olarak sahneye çıkan BDP Genel Başkana Selahattin Demirtaş, şenliklere katılanların Nevruz Bayramını kutlayarak hükümeti eleştiren bir konuşma yaptı.

"Nevruz bizim özgürlük Nevruzumuzdur" diyen Demirtaş, bu ülkenin dağlarında çiçeklerin açmasını ve bahar gelmesini istediklerini belirtti. Bu Nevruzun bütün ülkeye bahar getirmesini dilediklerini ifade eden Demirtaş, "Uzattığımız barış elini tutanlar olsun istiyoruz. Bu Nevruza yaklaşım özgürlüğe barışa yaklaşımdır. Bizim halkımız meydanlarda kendi özgür geleceğini haykırıyorsa buradan ders çıkartması gereken öncelikle AKP Hükümetidir. Eğer bir halk meydanlarda 'ben artık kan gözyaşı görmek istemiyorum' diyorsa, 'ben artık dilimle ve kültürümle özgürce yaşamak istiyorum' diyorsa, 'demokratik özerklik olmasa olmaz' diyorsa 'kendi iradem İmralı'da tutuklu bulunuyorsa özgür olamam' diyorsa Hükümetin bu sese kulak vermesi lazım. Bir 30 yıl değil, 3 yıl bile beklemeye kimsenin tahammülü yok. Bu ülke bu kadar evladını ve gücünü bir 30 yıl daha heba edemez. Önümüzde bir seçim var. Hepimizin hak ettiği bir Anayasaya ihtiyacımız var. Bu yüzden bu Nevruz yeni anayasada 'bizde varız' diyenlerin nevruzudur. Yeni anayasada Kenan Evren'le farkınız var mı yok mu ? Duymak istiyoruz. BDP olarak kendi Anayasa taslağımızla Türkiye toplumunun huzuruna çıkacağız" dedi.

Seçimlerde gençelere büyük görevler düştüğünü hatırlatan BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, diğer partilere tek bir kişinin bile gitmemesi için çalışmalarını istedi. AKP'den Kürt sorununun çözümünü istemediklerini vurgulayan Demirtaş, "Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Çünkü bunların Kürt sorununu, başörtüsü ve alevi sorununu çözecek yürekleri yok. Kim kendi sorununu çözmek istiyorsa kendisi mücadele edecek. Başka yerden medet ummak gaflettir, yanılgıdır. 12 Haziran seçimleri AKP Hükümetinin iki yüzlü politikalarının iflasının günü olacaktır. Barış için, akan kanın durması için Hükümete önemli görevler düşmektedir. Eğer bu halktan yetki almışsa barış için yetkisini kullanmak zorundadır. Sayın Öcalan'la İmralı'da süren diyalog bizim açımızdan önemlidir. Sayın Öcalan'ın özgürleşmesi koşullarının önünün açılması gerekir. Yıllardır diyaloğun, konuşmanın öneminden bahsettik. Gerçek bir barışın olması için büyük destek lazım. Büyük yürek lazım. Küçük hesaplar, oy hesapları peşinde koşarak bu sorunu kimse çözemez. Kürt isyanı denilen PKK'nın yürüttüğü bu 30 yıllık mücadeleyi elbetteki bir barışla noktalandırmak istiyorsa Hükümet, biz bu barış projesinin içerisinde yer alacağız. Dağlarda ve şehirlerde bu ülkenin evlatlarının ölmemesi için üzerimize düşeni yapacağız. Nevruz meydanlarında biz artık yeter diyoruz. 'Edi bese' diyoruz. İki binden fazla arkadaşımız halen tutuklu ve bu kentin iradesi Mehmet Nuri Güneş 10 yıla yakın hapis cezasıyla cezalandırıldı. Biz buradan bu siyasi komplonun startını verenlere seslenmek istiyoruz. Bunlar çok oldular. Ermenistan sınırına dayandılar. Bunların önünü kesmek lazım diyenlere sesleniyorum. Burada 10 bin Nuri Güneş var, yarın 100 bin Nuri Güneş olacak. Öyle olacak ki cezaevleriniz yetmeyecek Nuri Güneşleri doldurmaya. 2 binden fazla arkadaşlarımız içerideyse milyonlarca halkta meydanlarda onlara sahip çıkacaktır. 2011 yılı an azadi, an azadi yılıdır. BDP'nin bütün Türkiye genelinde oylarını toplayamaması için seçim barajında ısrar edenler en büyük anti demokratik en büyük hukuksuzluğu hayata geçiriyorlar. Bizler biliyoruz ki bugün seçim barajı yüzde 5'e alınırsa yüzde on oy alacağız. Ama hem arkadaşlarımızı tutuklayarak hem seçim barajı gibi bir engeli önümüze koyarak hem de halkın vergileriyle aldıkları hazine yardımlarını bunlar bu üç kağıtçılar kendi arasında paylaşarak en büyük haksızlığı hukuksuzluğu yapıyorlar. Biz böyle bir ortamda seçimlere gidiyoruz o nedenle herkesin çok çalışması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş:'Bugün 10 Bin Nuri Güneş, Yarın 100 Bin Nuri Güneş Olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement