Cumhurbaşkanlığı Antalya'da Aşure Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Antalya'da Aşure Dağıttı

Cumhurbaşkanlığı Antalya\'da Aşure Dağıttı

Cumhurbaşkanlığı, Muharrem ayı dolayısıyla Antalya Muratpaşa Cami’nde aşure dağıttı.

26.10.2015 14:35

Cumhurbaşkanlığı, Muharrem ayı dolayısıyla Antalya Muratpaşa Cami'nde aşure dağıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce aşure dağıtımı Muratpaşa Cami'nde öğle namazının ardından gerçekleştirildi. Aşure dağıtımına Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Vali Yardımcısı Bilal Çelik, Antalya Valisi Osman Artan katıldı.

Kazanlardaki aşurenin üzerine, nar, fıstık, kuş üzümü, ceviz ve tarçın gibi malzemelerle Cumhurbaşkanlığının forsu resmedilmesi dikkat çekti. Yaklaşık 4 bin 500 kişilik, 6 kazan aşure vatandaşlara yapılan duanın ardından pet kaselerde sırayla dağıtıldı. Aşure almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının tensipleriyle 7 bölgede 14 ilde aşure ikramı yapıldığını söyledi.

Programın valiliklerle birlikte organize edildiğini aktaran Küçükyılmaz, "Aşure Günü'nün özelliğinden bahsedeceksek, Hazreti Nuh Aleyhisselam'dan beri, Hazreti Yusuf Aleyhisselam'ın kuyudan çıktığı güne denk gelen aynı zamanda o büyük Kerbela faciasının da yaşandığı gün. O dönemde yaşanan acıları biz bugün ülkemiz ve yakın coğrafyamız için birlik vesilesi olarak değerlendiriyoruz. O gün yaşanan acılar, bugüne acı olarak taşınmamalıdır. Biz bugünü kardeşlik fırsatı olarak görmeliyiz. Geçmişin acılarından ders alınmadığı sürece, bunlar gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza acı olarak taşınmaya devam edecektir. Bunun bir yerde önüne geçmemiz ve durdurmamız gerekir. İnsanlığın önünde güzel günler var. Aşure ile tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Antalya'da Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement