CNN'de Şirin Payzın Dönemi Bitti! Şirin Payzın Kimdir? - Son Dakika
Güncel

CNN'de Şirin Payzın Dönemi Bitti! Şirin Payzın Kimdir?

CNN\'de Şirin Payzın Dönemi Bitti! Şirin Payzın Kimdir?

CNN Türk ekranlarında "Ne Oluyor" isimli programın sunucusu Şirin Payzın'ın görevine son verildi. Peki, Şirin Payzın kimdir, kaç yaşındadır?

06.09.2018 09:22  Güncelleme: 09:26

'ndan Demirören Holding'e geçen ekranlarında değişiklikler devam ediyor. Yaşam, ekonomi, spor, siyaset ve dünyadan haberlerin aktarıldığı "Ne Oluyor" programının sunucusu Şirin Payzın'ın işine son verildi. Peki, Şirin Payzın kimdir, kaç yaşındadır? İşte, ayrıntılar..

ŞİRİN PAYZIN KİMDİR?

Şirin Payzın, Makedon asıllı bir baba ile Kırım göçmeni bir annenin kızı olarak 1968 yılında İstanbul'da doğdu. Şirin Payzın'ın babası da gazetecidir. 1987 yılında üniversite eğitimi için Fransa'ya giden Şirin Payzın, babasının hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye'ye döndü.

CNN'de Şirin Payzın Dönemi Bitti! Şirin Payzın Kimdir?

Türkiye'de İstanbul Üniversitesinde Filoloji Bölümünü yarım dönem okuduktan sonra Ankara Bilkent Üniversitesinde Sanat Tarihi ve İşletme okudu. Ancak Üniversite eğitimini, New York Üniversitesinde tamamladı.

KARİYERİ

Kariyerine Türkiye'nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilciliğine işe girerek başlayan Payzın, televizyoncu Ufuk Güldemir'in bir arkadaşı ile tanışmasıyla Show TV'de çalışmaya başladı

1994-1999 yılları arasında ATV ana haber bülteni kadrosunda diplomasi muhabirliği yaptı. ATV ve Sabah Gazetesi adına gittiği yurt dışındaki görevlerinde pek çok devlet başkanıyla röportaj yapma şansı yakaladı.

KADDAFİ İLE RÖPORTAJ YAPTI

1997 yılında Libya Lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı özel röportajla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti "Yılın Röportajı"ödülünü kazandı.

Şirin Payzın, CNN TÜRK'ün kurulduğu 1999 yılında kıdemli diplomasi muhabiri olarak göreve başladı. 2002 yılının Eylül ayına kadar bu görevini sürdürdü. 2001 yılında "Dünyada Bugün" programını hazırladı ve sundu. CNN TÜRK'te "Yeni Gün Hafta Sonu"nu hazırlayıp sundu. Ayrıca, muhabirliğe de devam etti. 2003 yılında başlayan Irak Savaşı sırasında TRT adına İran'a gitti ve gelişmeleri yerinden aktardı.

CNN'de Şirin Payzın Dönemi Bitti! Şirin Payzın Kimdir?

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

Muhabirlik görevi süresince, Pakistan'daki askeri darbe, AB Helsinki Zirvesi, İsrail'de ikinci intifada, İran'da seçimler, Bağdat'ta yaşanan krizler, 11 Eylül sonrası New York'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu da dahil olmak üzere, sıcak haberleri CNN TÜRK adına yerinde izledi. Ankara'da diplomasi muhabiri olarak Türk dış politikasına dair haberler ve röportajlar yaptı. 2001 yılında "Dünyada Bugün" programını hazırladı ve sundu. Irak'tan izlenimlerini "Perspektif" programı için belgesel olarak hazırladı. "Hepsi Birer Güldünya" belgeseliyle 2004 yılında Metin Göktepe Yılın Görüntülü Haber Ödülü'nü aldı.

Şirin Payzın, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Payzın, 1999 yılının başında Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Ali Ahmet Acet ile evlendi ancak çift boşandı.

"Ne Oluyor" programı ile CNN Türk'te yayın hayatını sürdüren Şirin Payzın'ın bugün itibariyle işine son verildiği açıklandı.

Son Dakika Güncel CNN'de Şirin Payzın Dönemi Bitti! Şirin Payzın Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement