Çin'deki depremden etkilenen bölgelerdeki otoyollar trafiğe açıldı - Son Dakika
Güncel

Çin'deki depremden etkilenen bölgelerdeki otoyollar trafiğe açıldı

Çin\'deki depremden etkilenen bölgelerdeki otoyollar trafiğe açıldı

Çin'in kuzeybatısında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremden ciddi şekilde etkilenen bölgeleri birbirine bağlayan tüm kırsal otoyollar tekrar trafiğe açıldı. Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Gansu ve Qinghai eyaletlerindeki tüm otoyolların yanı sıra ulusal ve eyalet ana yolları da sorunsuz işliyor. Yardım personeli, malzemeler ve araçlar da depremden etkilenen bölgelere engelsiz şekilde ulaşabiliyor.

20.12.2023 09:43  Güncelleme: 09:45

Dosya Boyutu: 40.10MB

ÇEKİM TARİHİ: 19 Aralık 2023

TARİH: 20 Aralık 2023

1. Gansu eyaletindeki Jishishan ilçesinin Dahejia beldesinde kurulan geçici barınma alanlarının havadan çekilmiş görüntüleri

2. Gansu ve Qinghai eyaletlerindeki arama kurtarma çalışmalarından çeşitli görüntüler

3. Depremden etkilenen bölge halkına dağıtılan afet yardım malzemelerinden çeşitli görüntüler

Pazartesi gece yarısı Çin'in Gansu ve komşu Qinghai eyaletlerini vuran 6,2 büyüklüğündeki depremde 131 kişi hayatını kaybetti.

Şu ana kadar Gansu'da 113, Qinghai'da ise 18 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı da 782'ye yükseldi.

Eyalet deprem yardım merkezine göre, Salı günü saat 13.00 itibarıyla Gansu'da 155.393 ev depremden hasar gördü.

Deprem nedeniyle ülkede ulusal afet yardımı acil durum müdahalesi ikinci seviyeye yükseltildi. Acil Durum Yönetimi Bakanlığı'na göre, deprem bölgesi yakınındaki merkezi kuruluş projelerinden 736'yı aşkın kurtarma görevlisinin yanı sıra 2.042 itfaiyeci depremden etkilenen bölgelere gönderildi.

Bakanlık, Salı günü saat 19.00 itibarıyla toplam 74 kişinin kurtarıldığını, 4.298 kişinin tahliye edildiğini ve 15,3 milyon yuan (yaklaşık 2,16 milyon ABD doları) değerinde mülkün kurtarıldığını belirtti.

Daha fazla yardım malzemesi ise yolda. Bakanlık, Gansu'ya 2.000 pamuklu çadır, 5.000 katlanabilir yatak, 5.000 kaban ve 10.000 yorgandan oluşan üçüncü parti yardım malzemelerinin tahsis edildiğini duyurdu.

Depremden etkilenenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gansu ve komşu Qinghai eyaletlerine Salı günü saat 17.00 itibarıyla toplam 133.500 adet yardım malzemesi gönderildi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Salı günü yapılan açıklamaya göre, depremden ciddi şekilde etkilenen bölgeleri birbirine bağlayan tüm kırsal otoyollar Salı günü saat 19.00 itibarıyla yeniden trafiğe açıldı.

Bakanlığa göre Gansu ve Qinghai'daki tüm otoyolların yanı sıra ulusal ve eyalet ana yolları da sorunsuz şekilde işliyor. Yardım personeli, malzemeler ve araçlar afetten etkilenen bölgelere engelsiz şekilde ulaşabiliyor.

Depremin vurduğu bölgelerde elektrik arzının yeniden temin edilmesi için de çalışmalar aralıksız sürüyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Jishishan ve Xining'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'deki depremden etkilenen bölgelerdeki otoyollar trafiğe açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement