Chp'li Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı'nın Tarafsızlığını Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı'nın Tarafsızlığını Sordu

Chp\'li Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı\'nın Tarafsızlığını Sordu

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı hakkında, muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yetkililerinin sesini yeterince yansıtmadığını iddia ederek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Anadolu ajansının tarafsızlık"...

28.12.2012 15:57

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı hakkında, muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yetkililerinin sesini yeterince yansıtmadığını iddia ederek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Anadolu ajansının tarafsızlık ilkesini koruması yönünde bir denetim mekanizması var mıdır? Şayet var ise bu mekanizma nedir?" diye sorduCHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı hakkında, muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yetkililerinin sesini yeterince yansıtmadığını iddia ederek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Anadolu ajansının tarafsızlık ilkesini koruması yönünde bir denetim mekanizması var mıdır? Şayet var ise bu mekanizma nedir?" diye sordu.

TBMM Başkanlığı'na Arınç'ın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı'nın "Tarafsızlık ilkesi doğrultusunda, gelişen haberleri çağın ve teknolojinin gereklerini kullanarak yurtta ve dünyadaki haberleri Türk ve dünya kamuoyuna bildirmek" asli görevi olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Anadolu ajansının tarafsızlık ilkesini koruması yönünde bir denetim mekanizması var mıdır? Şayet var ise bu mekanizma nedir? 13 Aralık 2012 Kayseri Ağır Ceza Mahkemesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Metropol İncesu Belediye Başkanı hakkında rüşvet alma, icbar sureti ile irtikap ve dolandırıcılık fiillerini işlemek suçlamalarıyla açılan davanın dördüncü duruşması yapılmıştır. Bu duruşmayı izlemek üzere Kayseri de altı CHP milletvekili ile birlikte CHP il binasında ilgili dava dosyası konulu Konya Milletvekilimiz Sayın Atila Kart'ın düzenlediği basın toplantısının haberini Anadolu Ajansının kameramanı ve muhabiri ile birlikte birçok yerel gazete ve TV de muhabiri izlemiştir. Anadolu Ajansı da muhabirini ve kamerasını göndermiş olmasına rağmen, Haber ulusal gazete ve TV kanallarına ajans haberi olarak geçmemiştir. Haberi ulusal medyaya geçmeyen Anadolu Ajansı yetkilileri hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmadı ise açmayı düşünüyor musunuz, ne zaman?

Anadolu Ajansı hakkında, muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yetkililerinin benzer şikayetlerine dönük daha öncelerden yapılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Şayet yapılan bir soruşturma var ise şikayetçiler ve hakkında soruşturma açılan Ajans yetkilileri kimlerdir? Anadolu Ajansının tarafsızlık ilkelerini ihlal eden yetkililer hakkında soruşturma yapılmadı ise ajansın tarafsızlık ilkesini nasıl sağlamaktasınız?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Kulkuloğlu, Anadolu Ajansı'nın Tarafsızlığını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement